Oplossingen en winnaars

De traditionele Camp-to-Go Adventskalender bleek weer een top-editie: tienduizenden bezoeken aan de website en maar liefst 12.200 deelnemers. Nieuw was de KampeerKennisQuiz. Hier zie je de antwoorden én de winnaars!

Voor editie 2019 breidden we de AdventsKalender uit met de KampeerKennisQuiz. Om het extra spanend te maken, maar ook omdat je toch wel echt kampeerder moest zijn om kans te maken op de vele prijzen. Dat voorkwam dat we veel ‘gelukzoekers’ op de website hadden, waarbij we de gewonnen prijzen daags erna op Marktplaats zagen staan. Die aanpak heeft gewerkt. Sterker nog: we hadden méér deelnemers dan het jaar ervoor. Op de eerste dag (1 december) hadden we maar liefst 4.000 mensen op de site en meteen 1.000 inschrijvingen. Uiteindelijk bezochten vele tienduizenden mensen camp-to-go.nl en we ontvingen maar liefst 12.200 ingevulde formulieren. Hieronder zie je de juiste antwoorden én de winnaars die we uit de stapel goeie inzendingen hebben getrokken.

1-december

1 december

Geen koelkastknop, geen raamuitzetter en zéker geen verstelling van de lattenbodem. Op de foto staat een detail van de regelaar van de kachel die we in caravans zien. Uit alle goede inzendingen is Hans Crijns de winnaar geworden van het Tabbert-horloge.

2 december

Echte kampeerders zien het meteen: dit is de vergrendelknop van het raam in de caravan of camper. Geen disselweger dus, en ook geen onderdeel van een fietsendrager. Een van een ‘voorspanningsbeveiliging’ hadden we zelf ook nooit gehoord. Linda van Egmond wint de Isabella wijnglazen.

2-december
3-december

3 december

Een saladekom is het beslist niet, al verdwijnt de salade er vaak na afloop wel in. En met wat fantasie zou je het een spoelbak of wastafel kunnen noemen, maar het enige juiste antwoord is natuurlijk een detail van het caravantoilet. De Isabella Thor campingstoel gaat naar Anita Epping.

4 december

Dit is een inkoppertje: op de foto staat een piëzo-ontsteking voor de gaskookplaat die we allemaal kennen uit onze kampeermiddelen. Geen gaskoppeling, geen regelknop en al helemaal geen ‘poelepetator’, al werd dat ook een paar keer aangekruist. De Thule Go-Box gaat naar… Hans Goossen.

4december
5-december

5 december

Het zit allemaal onder een mooie plastic schroefdop, maar er zit geen frisdrank in, of tentrail polish of afwasmiddel. Wat wél? Toiletvloeistof natuurlijk. Onder de inzenders met het juiste antwoord trokken we Peter Bressers uit de stapel. De Sint stuurt de Isabella toilettas nog wel even na, Peter!

6 december

Dit was een hele lastige, zo zien we bij de inzendingen. Slechts een beperkt aantal mensen had het juiste antwoord, waaronder Anja te Kloeze. Op de foto zie je een detail van de antislingerkoppeling die ook wel stabilisatorkoppeling wordt genoemd. Geen gereedschapset dus en ook geen uitdraaisteun of handrem. Anja wint de Thule Shoe Organizer.

6december
7-december

7 december

Een instinker: veel mensen dachten dat het hier ging om een polyester caravanwand, maar de focus lag op het invoergedeelte in de voortentrail. Geen serviceluik dus en die ‘hamerslagbegrenzer’ moet nog uitgevonden worden. En die caravanwand? Die was van aluminium. Met hamerslagprofiel – dat dan weer wel. Uit de juiste inzendingen trokken we Rinskje van der Meulen; zij wint de handige buitendouche van Isabella.

8 december

Dit bleek nog een fikse hersenkraker, want veel mensen vinkten het tolpoortje van de Franse Péage aan. Fout natuurlijk, want uit de resterende oplossingen – SEP-key, parkeersensor en de dop van de watertank – was alleen de laatste het juiste antwoord. De Thule Wall Organizer gaat naar Petra Vette.

8december
9december

9 december

Echte kampeerders kennen ‘m allemaal: de knop van het serviceluik. Slechts een enkeling verwarde de foto met het slot van een caravandeur, een schakelaar voor de caravansteunen of het afdekplaatje disselbak. De winters zullen nooit meer hetzelfde zijn voor Jurgen Stap, met deze heerlijk warme Bürstner fleecedeken.

10 december

Een strikvraag was ‘t, maar dit is toch echt de CEE-stekker waarmee we onze vouwwagen, caravan of camper aan de stroom hangen op de camping (of camperplek). Geen koelkast-aansluiting dus, en zeker geen ‘shaslick-module’ voor de BBQ. En nee: de 230V-aansluiting voor de camping rekenen we niet goed, want op de foto zie je het ‘mannetje’, terwijl op de paal van de camping het vrouwtje is geschroefd. Goed gezien, Doortje van Hulst, de Chill-mat van Bo-Camp is voor jou!

10december
11december

11 december

Geloof het of niet, maar de lattenbodem was een van de meest ingevulde antwoorden. Wij – en jullie – weten wel beter, want hier turen we naar het koelkastrooster op de zijwand van de caravan of camper. De ventilatieopening van de kachel ziet er echt anders uit en de BBQ-winterafdekking was niet meer dan een slag in de lucht. Uit de juiste inzendingen trokken we Ineke Kuijsten – proficiat!

12 december

Heel ingewikkeld was deze niet: het scharnier van een campingstoel raadden jullie bijna allemaal goed. De andere oplossingen – voortentclip, bevestiging reisluifel en campingtafel – sloegen inderdaad nergens op. De notaris trok Suzanne Grootvelt als prijswinnaar van de Thule toilettas!

12-december
13-december

13 december

Je moet een echte kampeerder zijn om dit te weten: op de foto zie je de bout van de caravan-uitdraaisteun. Geen luchtvering, geen montagebeugel en ook geen verstelling van de oplooprem. Theo Brouwers valt in de prijzen: de Mestic stofzuiger – met aangepast Wattage voor de camping – is al bijna naar je onderweg!

14 december

Deze raadplaat is géén raamuitzetter, géén bevestiging voor een ‘stormflap’ en ook geen opbergclip voor de caravanslinger. Eibert Duursma was een van de inzenders met het juiste antwoord: de deurvanger. Je wint er een handig Bo-Camp ijskastje mee, Eibert, proficiat!

14-december
15-december

15 december

Het is een bijzonder camerastandpunt, maar kenners zien hier de 13-polige caravanstekker. Dus niet de 7-polige variant, geen achteruitrij-sensor en ook geen bakplaat voor de skottelbraai. Uit de juiste inzendingen trokken we Karin Rovers en zij wint de Isabella koeltas – handig voor naar het strand!

16 december

Emmy Bink herkende op deze foto de fietsklem op een fietsendrager. Raamuitzetter, verstelling imperiaal en voortentklem: die waren allemaal onjuist. Emmy wint een mooie set wasborstels van Wash & Clean.

16-december
17-december

17 december

Veel niet-kampeerders in onze wedstrijd zaten faliekant naast de juiste oplossing want dit is geen centraal stofzuigsysteem, geen ingebouwde föhn (hoewel…) en zeker geen dak-airco. Het enige juiste antwoord is de uitstroomopening van de kachel. Uit alle goeie antwoorden trokken we Millanie Meuwissen. Zij wint een campingkastje van Isabella – handig in je voortent!

18 december

Kenners ontdekten in deze foto de Easy Fix, een snelspansysteem voor voortentstokken, uitgevonden door Isabella. ‘Luifelklem’ komt in de buurt, maar is nét wat te algemeen, net als telescoop tentstok. Slechts een enkeling gokte op een onderdeel van de lattenbodem – ook fout. Uit de juiste inzendingen kwam Willem Vollmer tevoorschijn – hij wint de Crespo campingstoel. Gefeliciteerd!

18-december
19-december

19 december

Is het een oplooprem, een doorspoelknop voor het toilet of de schakelaar van een kooktoestel? Nee, dit futuristisch ogende apparaat is een doodgewon fluitketel. Onder de honderden juiste antwoorden zat ook die van Herma Andela en zij wint er het Brunner campingservies mee.

20 december

Een inkoppertje voor kampeervolk, want op de foto zie je natuurlijk niet een bijvulnippel voor de remvloeistof, geen aftapplug voor de koelbox of het volstrekt fictieve SRG-koppelsysteem. Je ziet hier – inderdaad – een detail van de ‘good old’ Campingaz gasfles. Inge Posthumus gaat er vandoor met de Milenco caravanspiegels – goed spul; we hebben ze zelf ook.

20-december
21-december

21 december

Jaaaaa, caravanners en camperaars moeten misschien even terug in hun geheugen, maar tentkampeerders herkennen meteen het ventiel van de slaapmat. Geen tentkachel dus, geen koelkastontluchting of uhm, voetverwarming. Ook Karin Nobbe had het goed antwoord. De Bo-Camp Edmonton komt naar je toe!

22 december

Deze was ook niet heel ingewikkeld, tenminste: als je er een paar jaar kampeerervaring op hebt zitten. Op de foto zie je een detail van een koelelement, niet meer, niets minder. De fake-antwoorden van onze creatieve stagiaire (grootverpakking Sangria, expansievat logeerbed en regen-afdekking uitdraaisteun) sloegen inderdaad nergens op. Diana Deguelle wint een mooie Thule Go-Box met haar goeie antwoord.

22-december
23-december

23 december

Als je de foto rechtop plaatst dan zóu een willekeurige quizdeelnemer kúnnen denken dat-ie te maken heeft met een geïsoleerde koffiebeker. Doorgewinterde kampeerders wensen je dan veel succes, want we kijken naar de aftapdop van het cassettetoilet. Dus ook geen vulplug van de airconditioning of een tentharing dispenser. Uit de honderden (!) juiste antwoorden trokken we Piet van Brandwijk – hij wint er de Truma Levelcheck mee (daarmee meet je de inhoud van je gasflessen). Proficiat!

24 december

Je kijkt hier naar een oprijkeg om je caravan, vouwwagen of camper horizontaal te zetten. Technisch gesproken zou je er met veel moeite ook een neuswiel mee kunnen blokkeren, maar dat rekenen we niet goed, evenmin als het comfortmatras Frans bed. Ook hier volop goede inzendingen, maar die van Jurjan Eising trokken we als winnaar – gefeliciteerd: je wint er een heerlijke Travellife Barletta Comfort campingstoel mee!

24-december

Het gele ‘wafelijzer’ was de laatste raadplaat van de Camp-to-Go AdventsKalender. We hopen dat jullie er net zo van genoten hebben als wij. Aan alle winnaars: van harte gefeliciteerd – jullie ontvangen deze maand een persoonlijk bericht op het door jullie ingevulde mailadres. En tegen alle deelnemers zeggen we: dank voor het meedoen en hou onze Facebook-pagina (en de website) in de gaten, voor leuke weetjes, kampeertips en nieuwe prijsvragen!

Team Camp-to-Go

Niet gewonnen?

Niet gewonnen? Niet getreurd. Houd onze site in de gaten, want ook in 2020 maak je weer kans op mooie prijzen!