Uitslag adventskalender

Zit jij bij de winnaars?

Uitslag adventskalender

Zit jij bij de winnaars?

OPLOSSINGEN EN WINNAARS

Bijna zesduizend mensen deden mee, met de Camp to Go AdventsKalender. En bij ons was het niet alleen maar ‘like&share’ maar je moest ook echt iets doén: vragen beantwoorden uit de KampeerQuiz. In deze blog maken we de antwoorden én de winnaars bekend!

1 december

We begonnen op 1 december met een inkoppertje voor echte kampeerders: de raadplaat. Op de foto zag je een onderdeel waarvan we de functie vroegen. Het juiste antwoord was natuurlijk de uitdraaisteun caravan. Uit de juiste antwoorden kozen we Petra van Kampen als winnaar.

2 december

Op 2 december mocht je het aantal in Nederland geregistreerde campers en caravans raden, per 31 augustus vorig jaar. Dat was 597.836 caravans en campers. Berry Steenhof kan de Camp to Go campingstoel tegemoet zien.

3 december

Een dag later, 3 december, ‘dwongen’ we je om naar de tv-uitzending te kijken van Camp to Go op RTL4. De vraag was in welk land – naast Nederland – we nog meer filmen. Het correcte antwoord was Spanje, want we hadden prachtige reis- en kampeerbeelden geschoten in Catalonië. Merel Bout wist het juiste antwoord.

4 december

Op 4 december mocht je raden wat AdBlue nou eigenlijk is. Veel mensen wisten dat het het een ureum-oplossing is om moderne diesels nog schoner te laten functioneren – in industriegebieden komt de lucht zelfs schoner uit de uitlaat dan dat-ie in de motor terechtkomt. Uit de juiste antwoorden kozen we Leo Baltussen als winnaar.

5 december

Op sinterklaasavond (5 december) vroegen we je naar de favoriete camping van de goedheiligman. Zelf geloven we allang niet meer in de Sint, maar de legende gaat dat-ie ergens in Madrid een kasteel heeft. En dan is camping Arco Iris het dichtste in de buurt. Van de puzzelaars trokken we Ria Nijhof als de winnaar van de Camp to Go campingstoel.

6 december

De vraag van 6 december was geen makkelijke. De raadplaat toonde een vouwwagen van het merk Holtkamper. Eveline Muller kan de unieke campingstoel van Camp to Go tegemoet zien.

7 december

Met een beetje Googlen was de vraag van 7 december een inkopper. We vroegen welke kampeerauto zegevierde in de ANWB-verkiezing ‘Camper van het Jaar 2023’? Dat is de Bürstner Lyseo Gallery met de opblaasbare slaapkamer op het dak. Uit de juiste antwoorden trokken we Daphne Boogerd als winnaar.

8 december

8 december: de maximumsnelheid met caravan achter de auto (in Nederland) is… 90 km/u is. Dus geen 80, want die is jááren geleden – met dank aan een aanhoudende lobby van ANWB, KCI en BOVAG – tien kilometer verhoogd, zodat caravans en vrachtwagens elkaar op de snelweg niet zo in de weg zitten. Vrachtwagens zijn begrensd op een iets hogere snelheid en daardoor kun je met caravan gewoon lekker in de rij blijven rijden zonder ander verkeer te hinderen. Honderden mensen wisten het juiste antwoord en de Camp to Go campingstoel gaat naar Sanne Elzinga.

9 december

Op 9 december vroegen we je naar de winnaar van de Duurzaamheidsprijs (in de categorie ‘campers’) die tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs vorig jaar werd uitgereikt. Het Nederlandse Ventje won die prijs omdat ze voor hun camperinterieurs FSC-gecertificeerd hout gebruiken en kurk/schapenwol voor de isolatie. Iris Meeuws wist het juiste antwoord en kan binnenkort relaxen op onze unieke campingstoel.

10 december

Zaterdag 10 december zaten er weer vele duizenden mensen voor de buis gekluisterd, voor het Camp to Go tv-programma op RTL4. Toen zag je onze tv-sterren kamperen met een zogenaamde ‘urban camper’ van het merk Crosscamp. Liesbeth van der Horst-Veldpaus wist het juiste antwoord.

11 december

De vraag van 11 december was een regelrechte instinker. We vroegen of het verplicht is om je caravan te verzekeren. Her juiste antwoord is ‘nee’, met een dikke ‘maar’ erbij. Want schade veroorzaakt aan anderen is verzekerd via de autoverzekering, maar schade aan – of diefstal van – je eigen caravan dek je met een passende caravanverzekering. Ursula van Oudenaarden kent de kleine lettertjes en wint daarmee de enige echte Camp to Go regisseursstoel; een collectorsitem voor vermoeide kampeerbillen ter waarde van € 49,95.

12 december

Bij de raadplaat van 12 december kon je kiezen uit vier soorten campers. De enige juiste was de categorie halfintegraal, want het ging in de foto natuurlijk niet om het schattige oranje busje. Uit de juiste antwoorden trokken we Dirk Mechelse als winnaar.

13 december

Voor de vraag van 13 december was er enige gevorderde kampeerkennis vereist. Welke fabrikant introduceerde het hefbed voor ‘t eerst in de caravan? Dat was Bürstner en daarna volgden vele andere camperbouwers. Of beter: eigenlijk allemaal, want zo’n hefbed maakt elke camper geschikt voor vier personen. Laura Korthoven maken we blij met de Camp to Go campingstoel.

14 december

Wanneer laat je de caravanbanden vervangen? Die vraag stelden we in de AdventsKalender van 14 december. Onder de kampeerprofi’s zat Millanie Meuwissen-Rutten met het juiste antwoord: na circa 6 jaar. Want caravanbanden slijten niet door het rijden maar door zon, droogte en UV-straling waardoor droogtescheurtjes kunnen ontstaan, met alle risico’s van dien.

15 december

De vraag van 15 december was vooral een puzzeltje over het rijbewijs. Eigenlijk heel simpel: als de beladen (!) auto en de beladen (!) caravan niet meer wegen dan 3500 kg, is rijbewijs-B voldoende. Je kunt hier lezen hoe ’t exact zit, met de juiste benamingen. We trokken Jan Dielemans als winnaar van de Camp to Go stoel.

16 december

Met de interieurfoto verklapten we eigenlijk al het antwoord van 16 december. De vraag was welke caravan werd ANWB ‘Caravan van het Jaar 2023’? Dat werd de compleet vernieuwde Adria Altea. Samen met vele anderen had Tineke Kruk het juiste antwoord – de Camp to Go campingstoel is onderweg!

17 december

Zaterdag 17 december probeerden we je weer voor de tv te krijgen met de vraag welk vakantieland je – naast Nederland – nog meer kon zien in deze aflevering. Het juiste antwoord was België, waar we mooie beelden konden laten zien van Wallonië. De Camp to Go campingstoel is naar Carolien Schilder onderweg!

18 december

Een open deur van jewelste natuurlijk, de foto die we je lieten zien op 18 december. Natuurlijk was dit het Franse bed: het tweepersoonsbed in de lengterichting. En die schuine hoek zorgt dat je makkelijk bij de badkamer komt. Nanda Mantel had (ook) het juiste antwoord en wint de campingstoel.

19 december

Op 19 december vroegen we je naar de voornaam van mede-oprichter van Eriba-caravans. Dat was natuurlijk Erwin Hymer die samen met Erich Bachem die schattige bolle caravannetjes bouwde en die nu – in grote lijnen – nog steeds hetzelfde uiterlijk hebben. Erwin dus. Marlies Gisberts had het juiste antwoord en wint de Camp to Go campingstoel.

20 december

‘Uit Den Oude Doosch’ kwam deze raadplaat van 20 december. Om welke caravan het gaat? Dat moet de Dethleffs Globetrotter zijn – een voorvader van onder meer de Dethleffs Tourist die een sterkte gelijkenis had met z’n betovergrootopa. Uit de juiste inzendingen trokken we Marianne van den Hoek als winnaar van de enige echte Camp to Go regisseursstoel – made by Isabella – ter waarde van € 49,95.

21 december

Op 21 december mocht je gokken hoeveel campers er op 31 augustus 2022 rondreden in Nederland. Het juiste antwoord is 173.469 campers en uit alle inzendingen kozen we Paula Hemmen als geluksvogel.

22 december

Daktenten zijn populairder dan ooit. Ze passen op (bijna) elke personenauto, je slaapt niet op de grond en opzetten is een koud kunstje. Hoe lang ben je daar ongeveer mee bezig, vroegen we op 22 december. Onder andere Mike Joosten koos het juiste antwoord: 5 minuten. Maar bij het trekken van de winnaar rekenden we 10 minuten ook goed.

23 december

Op 23 december wilden we weten waarom de Nederlandse fabrikant Karsten Tenten de Duurzaamheidsprijs 2022 won met de Opera Blueline gezinstent. Heel simpel: het tentdoek wordt gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken en daarmee wordt – per tent! – 30.000 liter water bespaard; we zagen zelfs berichten over 50.000 liter water. De campingstoel kennen we toe aan Marianne Scholten.

24 december

Vlak voordat kerstavond begon, kon je op 24 december nog nét naar Camp to Go kijken, op RTL4. Presentator Sander Janson nam onze tv-sterren mee naar een luxe camping, maar welke was dat? Het antwoord was camping De Kleine Wolf. Uit de goede inzendingen kozen we Conny Alkemade als winnaar.

En daarmee was de Camp to Go Adventskalender 2022 ten einde. Dank voor het meedoen – de winnaars krijgen voor 15 februari automatisch bericht. Beste wensen voor 2023!

Tot de volgende keer!

Team Camp to Go

Niet gewonnen?

Niet getreurd. Houd onze website in de gaten, want ook in 2023 maak je weer kans op mooie prijzen!