Uitslag adventskalender

Zit jij bij de winnaars?

OPLOSSINGEN EN WINNAARS

De 5e AdventsKalender trok tienduizenden enthousiaste kampeerders naar de Camp to Go website en maar liefst twaalfduizend mensen vulden het deelnameformulier in. Veel ‘vaste klanten’ natuurlijk, want inmiddels heeft de KerstQuiz wel een beetje naam opgebouwd, tot in België, Duitsland en zelfs het Verenigd Koninkrijk. In deze blog maken we de winnaars bekend én verklappen we uiteraard de juiste antwoorden.

1 december

Traditiegetrouw startten we op 1 december, met een inkoppertje om erin te komen. Natuurlijk keken we hier naar een vliegenmepper – een noodzakelijk kampeeraccessoire voor ongenode steekbeesten en soms handig om de pubers van je af te houden als jíj eindelijk ‘ns op de felbegeerde iPad zit. Uit de ruim duizend antwoorden kozen we Anita Dielemans als winnaar. Zij ontvangt binnenkort een mailtje ontvangen waar ze de Camp to Go regisseursstoel van Isabella kan ophalen – dat wordt waarschijnlijk een kampeerbedrijf in de buurt.

2 december

Op 2 december vroegen we je hoeveel caravans en campers er in Nederland op kenteken staan – een zogenaamde ‘benaderingsvraag’, want het exacte aantal wisselt met de dag. Antwoord-3 was juist: zo’n 570.000 stuks. Ook Fieneke Brouwer kruiste het juiste antwoord aan. De Camp to Go regisseursstoel is voor jou!

3 december

Het klassieke caravannetje op de zwart-witfoto – 3 december – was een Knaus Schwalbenest – kenners herkenden natuurlijk meteen het Knaus-logo en als je goed kijkt, dan zie je dat de zwaluwen van dit merk inmiddels niet omlaag maar omhoogvliegen. Grappig detail dat alleen kenners opvalt. Uit de juiste antwoorden kozen we het antwoord van Oene Sierksma. Dat wordt genieten in je exclusieve Camp to Go stoel.

4 december

Daags voor de sinterklaasviering (4 december) postten we een foto van een blauwe knop. Een instinker, maar veel inzenders hadden het goed. Natuurlijk was het niet de deurbel van Astrid Joosten, maar het was de piëzo-ontsteking (drukken!) én gastoevoer (draaien) van een gasbarbecue.. De knop heeft dus een dubbele functie en dat was de instinker. De Camp to Go regisseursstoel gaat naar Marijke van Beurden.

5 december

Op ’t heerlijk avondje van 5 december vroegen we je naar de naam van de goedlachse presentator van ons tv-programma, dat overigens nog tot media januari te zien is bij RTL4 (zaterdag 17u, zondag 11u). Hoewel een enkeling koos voor Harry Mens, kozen wij natuurlijk voor Mister Camping: Sander Janson. Uit de talloze juiste inzendingen pikten we Karin Nobbe als winnaar. De campingstoel is voor jou!

6 december

Op 6 december werd het allemaal wat serieuzer met de AdventsKalender, want je moest raden welk merk vouwwagen op de foto stond – een pittige opgave voor de ware kenner. Je keek naar de Campooz Lazy Jack – een vouwwagen die uitbreidbaar is tot zes personen. Johanne Gercama had het juiste antwoord en verdient daarmee de Camp to Go regisseursstoel.

7 december

Op 7 december zat de eerste week van de AdventsKalender erop en startten we week-2 met een inkoppertje. Natuurlijk was dit het kraantje van de onmisbare jerrycan. Uit de honderden juiste antwoorden kozen we Inge Zijlmans als winnaar van de Camp to Go stoel. Je hoort snel waar je dit collectorsitem kunt oppikken – waarschijnlijk een kampeerbedrijf bij jou in de buurt.

8 december

Omdat we lekker in het sfeertje van close-up foto’s zaten, zag je er nog eentje, op 8 december. Dat was overduidelijk de dop van de toiletvloeistof. Nauwelijks foute antwoorden bij deze quizvraag en uit al die inzendingen pikten we het kaartje van Willem Warnar, die zich nu al mag verkneukelen bij het idee van lekker loungen in de Camp to Go stoel.

9 december

De uitslag van 9 december gaat ons zeker veel mails opleveren. Er is namelijk veel spraakverwarring over de naam van dit fraaie kabeltje, maar we schijnen even wat licht in de duisternis. ‘Hulpkoppeling’ is echt fout – die gebruik je bij een ongeremde aanhangwagen. Dat is een dikke staalkabel die niet breekt, maar die ervoor zorgt dat de aanhanger niet losraakt van de auto als het karretje onverhoopt van de trekhaak schiet. De officiële naam van het kabeltje op de foto is losbreekinrichting of losbreekreminrichting. Die dunne staalkabel zit vast aan de (onderkant van de) handrem van de aanhanger en je bevestigt aan een vast punt van de auto, meestal een oogje bij de trekhaak. Als de caravan losraakt trekt dat staalkabeltje de handrem van de caravan maximaal aan en zal vervolgens zelf breken – vandaar ook ‘breekkabel’, in de volksmond. We vroegen echter naar de officiële naam (losbreekinrichting), maar omdat we niet de flauwste zijn, rekenen we breekkabel ook goed. Uit de stapel inzendingen met beide antwoorden kozen we die van Gerard de Groot. De felbegeerde Camp to Go regisseursstoel is voor jou.

10 december

Omdat we zo lekker bezig zijn hebben we op 10 december nóg een educatieve KerstQuizVraag – zo steek je ook nog wat op van de AdventsKalender. De juiste bevestiging van het befaamde kabeltje in Nederland is Foto-A. De Stoel Waar Al Je Vrienden Jaloers Op Zijn gaat naar Baukje de Haan en de inzenders met de foute antwoorden hebben we inmiddels doorgegeven aan de politie 😉

11 december

Op 11 december zijn we zelf even de kluts kwijt met de zwart-witfoto van een klassieke combinatie in de woestijn. We turen naar een Eriba Troll maar enkele deelnemers wijzen ons erop dat het een Eriba Puck moet zijn. – waarvoor dank. We rekenen in elk geval het Eriba-antwoord (antwoord B) goed. Berry Steenhof gaat ervan door met de Camp to Go stoel: je hoort z.s.m. waar je ‘m kunt ophalen.

12 december

Zaterdag 12 december was er weer een aflevering van Camp to Go op RTL4. We filmen onder meer bij de ANWB Camping van het Jaar 2020, in de categorie ‘Fijnste Gezinscamping’ en onze quizvraag is: welke is dat? Het enige juiste antwoord is camping De Kleine Wolf. De Camp to Go regisseursstoel gaat naar Hannie van Zonsbeek.

13 december

Het is inmiddels 13 december als we een raadselachtige foto tonen waarin de ware kenner de zijdezachte voortentbezem ontdekt – een onmisbaar accessoire voor wie z’n kampeerkampement in puike conditie wenst te houden. Tineke Kruk was een van de deelnemers met het juiste antwoord – zij wint er de Camp to Go stoel mee.

14 december

Gasflessen zijn een dankbaar gespreksonderwerp in de kampeerforums en op 14 december vragen wij naar het type op de foto. De groene kleur verraadt het juiste antwoord: inderdaad, de fles is van Benegas die in zowel een 5 als 10 kilo-variant leverbaar is. Angelique Hendriks raadde het goede antwoord en kan de Stoel-der-Stoelen tegemoetzien.

15 december

Op 15 december gaan we weer op de educatieve toer: welk rijbewijs is nodig voor een auto/caravancombinatie bestaande uit een tot het maximum beladen auto van 1.745 kilo en een caravan met een maximaal toelaatbare massa van 1.300 kilo. Het antwoord: het B-rijbewijs is voldoende, omdat het totale gewicht onder de 3.500 kilo blijft. De Camp to Go stoel gaat naar Mathilda Verstraete.

16 december

‘Welke knop is dit?’, vroegen we op 16 december en om het wat moeilijker te maken, kantelden we de foto – zo zijn we dan ook weer. Het juiste antwoord was: de klem van de fietsendrager. Wendy van der Meij liet zich niet van de wijs brengen en gaf het juiste antwoord. Dat levert Wendy een fijne Camp to Go regisseursstoel op.

17 december

We noemden het een designtuinkabouter, maar het juiste antwoord voor de RaadPlaat van 17 december was natuurlijk de vonkontsteking van de kookplaat, die we ook wel piëzo noemen. De Camp to Go stoel gaat naar Peter van Vliet.

18 december

Op 18 december hadden we weer een close-up van een kampeeraccessoire die met name caravanners zouden moeten herkennen: het is de de bevestiging van een caravanspiegel, inderdaad. Onder andere Paula Prins wist het juiste antwoord – zij ontvangt binnenkort een mail over de Camp to Go regisseursstoel, het collectorsitem waarmee je op de camping jaloerse blikken oogst.

19 december

We stuiven richting kerst als we op 19 december nog even reclame maken voor ons eigen tv-programma op RTL4, dat nog tot half januari duurt (zaterdag, 17u en zondag de herhaling omstreeks 11u). De naam van het programma is natuurlijk Camp to Go. Dat was een inkoppertje voor honderden kampeerenthousiastelingen en uit de stapel trokken we Leunie Leijdekkers als winnaar. Proficiat met je campingstoel!

20 december

De populairste camper van Nederland is… de halfintegraal. Die vraag stelden we op 20 december en er waren maar weinig goed antwoorden. Maar toch: de halfintegraal is de meest verkochte variant, al zien we dat de campervan bezig met een inhaalslag. Op camp-to-go.nl lees je trouwens meer over de verschillende soorten campers. Guido van Waas raadde het goed en die gaan we verblijden met de Camp to Go regisseursstoel.

21 december

Op 21 december plaatsen we een foto die veel tentkampeerders zullen hebben herkend. Het is een detail van een houten haring – de eco-variant die perfect houdt op een grasveldje (maar wel flinke gaten achterlaat, en daardoor op sommige natuurcampings zelfs verboden is). We trokken de inzending van Bert Broekhart uit de stapel juiste antwoorden. Gefeliciteerd met je Camp to Go stoel!

22 december

Bij het beladen van je caravan speelt de kogeldruk een belangrijke rol. Dat vertelden we je op 22 december. De kogeldruk is het gewicht waarmee de caravan op de trekhaak van de auto rust. Samen met de juiste belading (en een aangepaste snelheid) zorgt die voor een veilig weggedrag van de auto/caravan-combinatie. Een goede kogeldruk voor de meeste trekauto’s zit tussen de 60-70 kilo. Dat vond ook Rita de Leeuw, die daarmee onze Camp to Go stoel tegemoet kan zien.

23 december

Het einde van de AdventsKalender is in zicht. Op 23 december vroegen we hoe je winterbanden kunt herkennen. Het juiste antwoord is het zogenaamde 3PMSF-symbool op de zijkant van de band, beter bekend als het sneeuwvlokje. De Camp to Go stoel gaat naar Leo Baltussen.

24 december

En dat is ‘m dan: de allerlaatste vraag uit de Camp to Go KerstQuiz op 24 december, en meteen een lastige. Moderne dieselmotoren in bijvoorbeeld campers zijn minstens zo schoon als benzineauto’s, onder meer door Ad-Blue techniek. Dat soort toepassingen zorgen ook voor nieuwe waarschuwingslampjes op je dashboard, zoals deze. Het betekent dat je de AdBlue-tank van de camper moet gaan bijvullen en dat kan gewoon bij de meeste tankstations. Uit de juiste inzendingen kozen we die van Michael van Graafeiland. Veel plezier met je Camp to Go stoel!

Dank allemaal voor het meedoen – de winnaars van de Camp to Go AdventsKalender ontvangen binnenkort een e-mailtje. Abonneer je meteen even op onze nieuwsbrief als je dat nog niet hebt gedaan. Die ontvang je dan 6-8x per jaar, met tips, nieuws en wetenswaardigheden. En probeer meteen onze KampeerSelector uit – ook leuk om door te sturen aan je nog-niet-kampeer-vrienden.

Tot de volgende keer!

Team Camp to Go

Niet gewonnen?

Niet getreurd. Houd onze website in de gaten, want ook in 2021 maak je weer kans op mooie prijzen!