Brand bij Karsten Tenten

Het zou je gebeuren…

Het is het ergste dat je kan gebeuren: je pand tot de grond toe zien afbranden. Dat overkwam Karsten Tenten vorige week, in Zwaag (Noord-Holland). En precies op het moment dat alles in de steigers staat voor het nieuwe kampeerseizoen. Inclusief de tientallen bestellingen voor klanten (foto: nu.nl/rory admiraal).

Winkel, atelier en machines zijn in rook opgegaan, maar in het Noordhollands Dagblad vertelt bedrijfsleider Jan-Willem Algra alweer druk in de weer te zijn met het regelen van een nieuwe locatie voor het atelier, om de productie weer op te kunnen pakken. ‘Gelukkig waren de mallen van de tenten elders opgeslagen. En doordat we net met een computergestuurde snijtafel werken – die overigens ook verloren is gegaan – hebben we ook alle ontwerpen digitaal beschikbaar. Zodra de nieuwe machine er staat, kunnen we weer verder’, aldus Algra.

Karsten is uniek in de kampeerwereld. De iglovormige koepeltenten hebben geen tentstokken, maar speciale luchtslangen die in een mum van tijd kunnen worden opgepompt. Waarna de tent staat als een huis. Meer lezen over Karsten (en andere tenten) lees je hier.

 

 

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.