Caravan en Campers van het Jaar 2017

Elk jaar vallen caravans en campers in de prijzen. Door nieuwe indelingen, gebruikte materialen en innovaties. ANWB en NKC kozen hun favorieten: de Caravan en Campers van het Jaar. Dit jaar gingen de belangrijkste prijzen naar Knaus, Hymer, Niesmann+Bischoff en Tonke.

De ANWB organiseert jaarlijks de verkiezingen Caravan en Camper van het Jaar 2017. Bij deze verkiezing beoordeelt een jury van vakjournalisten – onder voorzitterschap van de Kampeer & Caravan Kampioen – de nieuwe types caravans en campers voor het komende modeljaar. Caravan van het Jaar 2017 werd de door robots gebouwde Knaus Travelino. De caravan is een hoogstandje qua materialen en techniek en zet de toon bij lichtgewicht bouwen. De caravan wordt gelijmd in plaats van geschroefd en door innovatieve materialen kan de caravan 200 kilo lichter worden gebouwd dan vergelijkbare modellen in deze afmetingen.

Als Camper van het Jaar 2017 koos de jury unaniem voor de Hymer B-DL DuoMobil. De Duitse fabrikant heeft populaire B-klasse compleet nieuw ontwikkeld, met de focus op gewichtsbesparing. Waarbij ook deze campers 200 kilo konden ‘afslanken’. Bijzonder aan de Duomobil is verder dat de indeling is bedacht door een consumenten: dat resulteerde in een rondzit aan de achterkant van de camper, en enkele bedden die in de cabine van het voertuig na een druk op de knop uit het plafond zakken.

Bij de verkiezing van de NKC, de grootste camperclub van Europa, zijn het de consumenten die de winnaars bepalen. Er kon worden gestemd in drie categorieën: campervan, halfintegraal en integraal. Bij de integraalcampers won dezelfde Hymer B-DL DuoMobil die ook bij de ANWB zegevierde. Bij de halfintegraals stond de Niesmann+Bischoff Smove op het podium en in de categorie campervans was het de Tonke Van die de prijs in de wacht sleepte. De Tonke is een tot camper omgebouwde Volkswagen met een Nederlands tintje: de wagens worden in het Brabantse Terheijden voorzien van een innovatief camperinterieur met een uitdraaibare keuken bijvoorbeeld een ingebouwd toilet.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.