Kamperen op de Vakantiebeurs

Deze week start de Vakantiebeurs (10 t/m 13 januari), het grootste vakantie-evenement van Nederland. Heerlijk om alvast je volgende kampeerbestemming uit te kiezen, om je favoriete campingbaas even een knuffel te geven of – als je durft – voor een portie geroosterde sprinkhanen.

Vakantiebeurs Jaarbeurs Utrecht 2018

Een puntzakje geroosterde buffalowormen, een sprinkhaan gebakken in knoflook met een snufje zeezout: het staat gewoon op het menu van de insectenfoodtruck op de Vakantiebeurs. Nog een publiekstrekker is de kitesurf-simulator op het themagedeelte Kamperen aan de Kust.

STERRENNIVEAU
’Hier kunnen vooral nieuwkomers zien wat er in de afgelopen decennia is veranderd’, vertelt Judith Röling van de Jaarbeurs. ‘Campings zijn veel luxer geworden en voorzien van alle mogelijke faciliteiten: van zwemparadijzen tot wellness en van verwarmd sanitair met privébadkamers tot restaurants waar op sterrenniveau wordt gekookt’. Ook op het gebied van caravans, vouwwagens en campers heeft de tijd bepaald niet stilgestaan en ook dat kun je zien op de Vakantiebeurs. ‘Niemand hoeft zich te behelpen in zo’n paleis op wielen’, vervolgt Judith Röling. ‘Er zijn zelfs caravans waarin standaard een blinkend espresso-apparaat staat. En alles is te huur tegenwoordig, je kunt een vouwwagen, caravan, camper of zelfs een daktent gewoon uitproberen en ontdekken wat het beste bij je past – een prima manier om kennis te maken met kamperen. En als je dat een keer hebt gedaan, ga je gelijk sparen om er zelf één te kunnen kopen’.

IN DE DUINEN
‘Kamperen aan de Kust’ wordt door de Vakantiebeurs groots neergezet in samenwerking met de branchevereniging KCI, diverse campings en verhuurders en verkopers van onder meer tenten, vouwwagens, campers en caravans. ‘We pakken inderdaad flink uit met een prachtig duinlandschap, veel zand en tal van activiteiten en attracties om zo echt de sfeer van een leuke camping aan de kust neer te zetten. Er komt onder meer een minireuzenrad en mensen kunnen bijvoorbeeld ook met een simulator kennismaken met kitesurfen’, aldus een enthousiaste Judith Röling.

Meer info en tickets: www.vakantiebeurs.nl
Camper, caravan of vouwwagen huren? Klik hier.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.