Campers en caravans voor 2020

Het kampeerseizoen is nog maar net begonnen of de caravan- en campermerken hebben de prototypes voor het vólgende seizoen alweer klaar. Die worden in de periode voorafgaand aan de zomervakantie getoond aan de Europese dealers voordat de productie van start gaat.

Op basis van de reacties van dealers kunnen nog kleine wijzigingen worden doorgevoerd in de 2020 modellen. Ook de pers is uitgenodigd, om alvast kennis te maken met de primeurs die straks in Utrecht op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zullen staan, van 9 tot en met 13 oktober. Als Camp to Go geven we je alvast een exclusieve preview, telkens zodra er weer een persconferentie is geweest.


MASTERLINE OP MERCEDES
We starten met het nieuwe vlaggenschip van Hymer dat in Stuttgart werd gepresenteerd aan de internationale pers: de nieuwe B-klasse Masterline, een integraalcamper uit de premiumklasse, met als basis de nieuwe Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. De Masterline is gebouwd op het revolutionaire Super Light Chassis dat Hymer samen met chassisfabrikant AL-KO ontwikkelde en waarmee nogal wat prijzen zijn gewonnen op het gebied van innovatie. Bijzonder aan dat chassis is dat bepaalde stalen onderdelen zijn vervangen door kunststof, waardoor het chassis zomaar 60 kilo lichter is geworden. En dat betekent dus: extra laadvermogen.


TWEE INDELINGEN
De Hymer MasterLine is er in twee versies: type ‘780’ met enkele bedden achterin terwijl de ‘790’ op die plek een centraal geplaatst ‘queensbed’ heeft, waarbij je aan beide zijden onder je dekbed kunt kruipen. Het nieuwe topmodel van Hymer heeft een dubbele vloer waarin watertanks, technische installaties en bagagecompartimenten zijn weggewerkt. Omdat die vloer verwarmd wordt door de centrale vloeistofverwarming, is de Masterline volledig winterproof.

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief met leuke campaings, kampeertips, vakantieregio’s en de laatste nieuwtjes over kamperen.

[mk_button dimension=”flat” size=”medium” url=”https://www.camp-to-go.nl/inschrijven-nieuwsbrief/” align=”center” bg_color=”#9fc937″ btn_hover_bg=”#252525″]INSCHRIJVEN[/mk_button]


VEILGHEIDSSYSTEMEN
Door de samenwerking met Mercedes beschikt de Masterline over alle mogelijke veiligheidssystemen. Zijwind-correctie, een rem-assistent, adaptive cruise control (waardoor de auto automatisch afremt als het verkeer langzamer gaat rijden), maar bijvoorbeeld ook automatische ruitenwissers, zoals we die uit de personenauto’s kennen. Standaard heeft de Masteline 143 pk, maar je kunt ook kiezen voor een 177-pk sterke dieselmotor met een 9-traps automaat. Bijzonder is ook het brede MBUX-display middenin het dashboard, waarin de navigatie, de radio en de telefoonbediening zijn ondergebracht.

C-RIJBEWIJS
Het nieuwe topmodel heeft forse afmetingen: 7,90 meter lang, 2.35 cm breed en je hebt binnen 2 meter stahoogte. Met een maximaal toelaatbaar gewicht van 4.500 kilo is het een camper waarvoor je C-rijbewijs nodig hebt. Basisprijs vanaf € 120.000.

Meer weten over Hymer-campers? Klik hier.

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.