Sportief in de Franse Gorges

Het is feest in La Garde Guérin, een broodfeest: Fete du four à Pain. In de middeleeuwse bakkerij is ’t niet uit te houden. Buiten gist het deeg en na elke baksessie staat er een rij voor de geïmproviseerde kassa: en houten schaal met kleingeld. Ik tik twee euro af voor een handgebakken brood. Het zal morgen van pas komen, als we gaan kanoën in de Tarn…

Langs de rivier de Tarn kun je overal terecht voor kanotochtjes. Wij starten op de camping bij Castelbouc, Kostbaarheden gaan in een waterdichte ton en vervolgens kabbelen we de rivier af. Hier en daar even klunen, omdat we vastraken op de grindbodem van de rivier. We slepen onze kano over de keien. Even later peddelen we weer. Op een breed stuk zoeken we een leuke kiezelstrandje uit voor de lunch. Brood uit La Garde en een paar kaasjes uit het campingwinkeltje. Hoe relaxed wil je ’t hebben? Bij Ste Enimie meren we af, en toeren we met de bus terug naar de camper. Een heerlijke vakantiedag.

Canyoning in de Gorges du Chassezac – dat is het volgende sportieve item op het programma, twee dagen later. Met wetsuits en een klimgordel springen we, op aanwijzing van onze gids, in diepe poelen van het riviertje. Twee kilometer lang volgen we de rivier; klauterend over grote rotsblokken, abseilend naar beneden, langs of zelfs dwars door watervallen met ijskoud water. Een avontuur met hoofdletters.met prachtige uitzichten als beloning.

Vanavond eten we bij Chemins Francis, een restaurant met hooguit tien tafeltjes en een waterval aan lokale specialiteiten op de kaart. We likken onze vingers af bij de charcuterie van diverse worstsoorten, de entrecotes zijn onovertroffen en we plunderen naar goed Nederlands gebruik ook nog even de kaaswagen. Na het dessert strompelen we naar de camping – onder de luifel van de camper kletsen we nog even na over vandaag. Heerlijk… nog tien dagen voor we weer naar huis gaan…

Wil je nog meer vakantietips over Frankrijk? Abonneer je dan op onze Franse kampeertips-nieuwsbrief. Dan krijg je ook suggesties voor leuke campings.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.