Workshop tijdens Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Winterkamperen: zó doe je dat!

IJspegels aan je ramen, een meter verse sneeuw voor je caravandeur en een stralend zonnetje aan een strakblauwe hemel… Kamperen aan de skipiste: op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 okt) hoor je hoe simpel dat eigenlijk is, tijdens de workshop Winterkamperen.

winterkamperen met Kabe
Moderne caravans (en campers) zijn perfect geïsoleerd (foto: Kabe)

Perfect geïsoleerd
Campers en caravans zijn uitermate geschikt voor winterse temperaturen. Ze zijn perfect geïsoleerd, de ramen zijn dubbel uitgevoerd en zelfs de eenvoudigste modellen hebben een kachel aan boord. En daarnaast zijn er tientallen, misschien wel een paar honderd campings, die zich hebben gespecialiseerd in de wintersport. Met speciale droogkampers voor je ski-uitrusting, verwarmd sanitair met sauna, een geweldig restaurant voor de après-ski en – handig! – een vaste gas-aansluiting op je eigen kampeerplek. Zodat je niet steeds met gasflessen (voor je kachel) loopt te sjouwen.

Tabbert winterkamperen
Zorgeloos genieten in de sneeuw (Foto: Tabbert)

Tips & Tricks
Genieten van het witte landschap, de knisperende sneeuw onder je wandelschoenen, een dampende mok glühwein na een winterse wandeling: winterkamperen is een trend. Veel wintercampings staan vol en in de maanden november tot en met maart zijn caravans en campers op de Autobahn bepaald geen zeldzame verschijning. Tijdens de workshop Winterkamperen hor je do’s en don’ts van een wintersportvakantie met je eigen kampeermiddel en krijg je tips van Wim de Roos, een kampeerspecialist met tientallen ervaring onder winterse omstandigheden. Van de Noordkaap tot in Oostenrijk.

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is hét begin van je kampeervakantie en de perfecte plek om je volgende roadtrip in te plannen. Zelfs in de winter.
Reserveer alvast je ticket voor een vriendenprijs: € 11 in plaats van 14 euro.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.