Globecar campers

Eind tachtiger jaren bouwt Peter Pössl z’n eerste camper op basis van een bestelwagen. Daarmee is buscampermerk Pössl geboren. Daarna volgt het tweede merk, Globecar, met modellen die overigens alleen qua styling en details verschillen van hun Pössl-broers. De overeenkomsten? Beide modelseries bestaan uit veelzijdig bruikbare buscampers.

De merknaam Pössl groeit uit tot een begrip in de camperbranche, maar ook Globecar geniet een grote populariteit. Het merendeel van de buscampers, de D-Line, rolt bij Dethleffs in Isny (Duitsland) van de band. De H-Line serie, wagens met een hoog dak, worden bij camperbouwer Heinrich gebouwd. Voor de nieuwe Summit-serie verrees in 2017 in Vielbrunn (Hessen) een compleet nieuwe fabriek: de eerste eigen productiehal van beide merken, met als uitgangspunt de fabricage van tweeduizend buscampers per jaar. Zowel Pössl als Globecar zijn op Fiat en Citroen verkrijgbaar. Daarnaast vallen nog twee merken onder dezelfde vlag, maar die zijn niet te koop in Nederland: de Clever (productie in Hongarije) en de Roadcar (productie in de Capron-fabriek bij Dresden).

CAMPERMODELLEN
Onder de D-Line vallen negen modellen met verschillende indelingen. De 2 Win, een klassieker in deze serie, is het meest verkochte model. Een bijzonder exemplaar in deze serie is de P2 Relax: een tweepersoons model met compacte zithoek en een groot bed. De H-Line onderscheidt zich met extra hoog polyester dak met daaronder de mogelijkheid om twee slaapplaatsen te realiseren. Bij de H-line is de Concorde Compact een luxe klassieker. Dan volgt de Summit uit Vielbrunn, waarbij de Summit Plus (op Citroën Jumper) succesvol is gestart dankzij z’n verkiezing tot ANWB Camper van het Jaar in 2018. De Summit is verkrijgbaar in vier indelingen. Innovatief is het afgeronde keukenblok waardoor veel bewegingsruimte ontstaat. De Summit 540 is nieuw in het 2020-programma. Bij zustermerk Pössl zien we vrijwel hetzelfde programma en identieke indelingen als bij Globecar. Ze verschillen slechts op details.

Meer info: www.globecar.de en www.buscamper.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts