Tonke campers

Tonke is een Nederlandse camperfabrikant. Oprichter Maarten van Soest startte in 2005 vanuit het Noord-Brabantse dorp Terheijden en daar worden de campers nog steeds bedacht, ontworpen, gebouwd en verkocht. Sinds 2018 beschikt Tonke ook over een Duits verkooppunt, waar de Tonke VAN-campers op basis van de Volkswagen Transporter erg populair zijn.

Bijzonder aan de campers is dat er een grote mate van personalisatie mogelijk is: klanten kunnen hun wensen kenbaar maken en die worden waar mogelijk geïntegreerd tijdens de bouw. Het bedrijf telt dan acht medewerkers die zelf ook op stap gaan met de camper. Daardoor zijn de normen op het gebied van degelijkheid en design hoog. In 2016 en 2017 werd de Tonke VAN uitgeroepen tot ‘Kampeerauto van het Jaar’ door de NKC: Europa’s grootste camper club.

CAMPERMODELLEN
Het begon allemaal met het ronde dak, een ontwerp met een knipoog naar oude treinwagons. De Tonke Lowrider en de Fieldsleeper hebben dat ronde dak nog steeds. De Lowrider, waarvan het dak nauwelijks boven de cabine uitsteekt, is in twee afmetingen beschikbaar en dat geldt ook voor de Fieldsleeper, waarvan het woongedeelte afzetbaar is, waarna de auto ‘los’ gebruikt kan worden. De populairste campers zijn de Tonke VAN (op basis van de Volkswagen Transporter) en de Tonke VAN XL die gebouwd wordt op de verlengde versie van diezelfde VW Transporter – beide met hefdak, dubbele zijdeuren en een uitschuifbare keukenunit. Bijzonder zijn ook de twee expeditievoertuigen. De Tonke Explorer is gebouwd op de Mercedes Sprinter 4×4, die eventueel ook als 6×6 geleverd kan worden. Het tweede expeditievoertuig is de Tonke Summit, gebouwd op de Mitsubishi Fuso 4×4, met daarop het los te gebruiken woongedeelte van de Fieldsleeper.

Info: www.tonke.eu
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!