InterCaravaning campers

InterCaravaning is een samenwerkingsverband van ongeveer veertig Europese caravan- en camperbedrijven, voornamelijk in Duitsland. In 2014 introduceert het VANTourer, een nieuw merk op de recreatiemarkt.

InterCaravaning laat de VANTourer campervans bouwen bij Knaus in Nagyoroszi (Hongarije). Het zijn luxe uitgeruste bussen die in allerlei buitenkleuren verkrijgbaar zijn. In het begin was er keuze uit twee wagens maar dat aantal groeide snel, door de toenemende vraag. Nu rollen er vier types van de band: de 540, 600, 600 L en de 630. De campers omvatten drie verschillende uitvoeringen en worden gebouwd op een Fiat Ducato. Het bedrijf biedt voor de campers vier uitbreidingspakketten aan. Het dak-pakket biedt de mogelijkheid af-fabriek een hefdak te monteren. Zodat je met vier personen kunt reizen en slapen.

CAMPERMODELLEN
VANTourer gebruikt polyethyleenschuim met een gesloten celstructuur als isolatie tegen het dak en de wanden, en 12 mm styrodur op de vloer. Koudebruggen ontbreken hierdoor. De kasten hangen vrij van de achterwand waardoor circulatie ontstaat ter voorkoming van condensvorming. Bij de campermodellen starten we met de 540, een klassieke, 5,41 meter lange campervan met een dwarsbed achterin. Dan volgt de 600 (5,99 meter) met een dwarsbed-indeling. De 600L heeft lengtebedden. De 630 is met z’n 6,37 meter het ruimste model, met twee lengtebedden. Daarnaast is er in alle indelingen een VANTourer Activ-uitvoering beschikbaar, met veel extra’s in de standaarduitrusting, voor een interessante prijs. In 2021 verrast het merk met de Urban, een compacte kampeerbus met een hefdak op basis van de Mercedes-Benz Vito. Deze VANtourer Urban heeft een klassieke plattegrond met een hefdak dat aan de voorzijde volledig kan worden geopend. De Urban heeft alles aan boord om van een echte camper te kunnen spreken.

Meer info: www.vantourer.de
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.