Bürstner Lyseo Gallery wint eretitel

ANWB CAMPER VAN HET JAAR 2023

Onlangs heeft de ANWB de winnaar van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2023’ bekend gemaakt. Die eretitel gaat naar de Bürstner Lyseo Gallery TD, een halfintegraal met een opblaasbare alkoof boven de cabine. Daarmee ontstaat een ‘tweede etage’ met daarin een ruimte tweepersoons slaapkamer – een innovatie die nog niet eerder in camperland werd toegepast.

De ANWB-verkiezing Camper van het Jaar (en die voor de ANWB Caravan van het Jaar) is een jaarlijks terugkerend evenement en een initiatief van het ANWB-magazine KampeerKampioen. De kanshebbers, die voor 2023 nieuw of sterk vernieuwd zijn, worden beoordeeld door een publieksjury en een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de caravan- en campermarkt. Beoordelingscriteria zijn onder meer innovatie, bouwwijze, ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Opblaasbare tweede etage

Met een spectaculaire, oppompbare alkoof presenteert Bürstner een halfintegraal met een ‘derde kamer’. Een luchtcompressor pompt in 90 seconden een dubbelwandige alkoof omhoog, zodat er een slaapruimte ontstaat met een binnenhoogte van 110 cm en een panoramavenster in het dak. “Erg knap om in een camper van net geen zeven meter zoveel luxe en innovatie te stoppen”, zo valt te lezen in het juryrapport. “Ingeklapt is het dak aerodynamisch en dat scheelt brandstof. Het feit dat de inklapbare alkoof is getest onder zware weersomstandigheden geeft vertrouwen. De ruime zithoek, de vario-badkamer met zwenkwand voor de douche, veel opbergruimte, een dubbele Thermo-vloer: allemaal zeer handige toepassingen voor wie comfort en ruimte wil, onderweg en op de staanplaats. Het hefbed is zowel in de lengte als in de breedte te gebruiken en het interieur met de grote zithoek is zeer comfortabel afgewerkt en de inventieve verlichting zorgt voor een weldadige sfeer”. Prijs vanaf € 109.000

Lees hier meer over Bürstner. Een dealer in jouw omgeving vind je in de dealerlocator.