Prestigieuze titel gaat naar Adria Altea

ANWB Caravan van het jaar 2023

Bij de ANWB-verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2023’ is de Adria Altea-serie als winnaar uit de bus gekomen. Nieuw is die serie niet, maar de Sloveense fabrikant heeft ‘m voor modeljaar 2023 compleet vernieuwd. En dat is de jury meteen opgevallen…

De nieuwe Altea-modellen zijn niet alleen lichter, maar ook ruimtelijker en moderner geworden. De gewichtsbesparing komt onder meer door het lichtgewicht AL-KO Vario X-chassis dat nu de basis vormt van de Altea caravans, maar daaraan draagt ook de gewichtsbesparende bouwwijze van het interieur bij. Voor de meubels en bovenkastjes gebruikt Adria nieuwe technieken en materialen die een gunstig effect hebben op het gewicht van de caravans. Daardoor kan de Altea door een groot aantal personenauto’s worden getrokken.

Vak- en publieksjury

De ANWB-verkiezing Caravan van het Jaar (en die voor de ANWB Camper van het Jaar) is een jaarlijks terugkerend evenement en een initiatief van het ANWB-magazine KampeerKampioen. De kanshebbers, die voor 2023 nieuw of sterk vernieuwd zijn, worden beoordeeld door een publieksjury en een vakjury bestaande uit journalisten met ruime ervaring en inzicht in de caravan- en campermarkt. Beoordelingscriteria zijn onder meer innovatie, bouwwijze, ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Gewichtsbesparing

“De polyester buitenkant ziet er in het nieuwe design mooi en strak uit, mede door de moderne led-achterlichten en handgrepen”, zo is te lezen in het juryrapport. “De fabrikant heeft veel aandacht besteed aan gewichtsbesparing door gebruik te maken van een lichtgewicht chassis en een innovatieve bouw van kastjes en meubels. Grote ramen in de keuken en aan de voorkant bieden open zicht en binnen tref je een aangename ambiance door de viltachtige, geluiddempende afwerking van de wand. De grote hoeveelheid kast- en bergruimte zal menig kampeerder plezieren, evenals de goed uitgeruste keuken. Tel daarbij de luxe en ergonomische toiletruimte plus de ruime, caravan brede disselbak en je hebt een zeer complete caravan voor een acceptabele prijs”, aldus de jury. 

Meer informatie over Adria.
Prijs vanaf € 24.430

Een dealer in jouw omgeving vind je in de dealerlocator.