HUREN: DE PAPIERWINKEL:

Rijbewijs, paspoort en op vakantie!

Een caravan, camper of vouwwagen huren is de ideale manier om te zien of het Ultieme Buitenleven bij je past. Vrijheid: Europa ontdekken in je eigen tempo. En dat is makkelijker dan je denkt.

Zelf je reisdoel kiezen, elke dag opnieuw. Dat is de charme van op vakantie met je eigen spulletjes. Met de vouwwagen, de caravan en de camper heb je alles aan boord voor een comfortabele vakantie. Op de Camp-to-Go dealerlocator vind je een kleine 100 betrouwbare huuradressen waar je terecht kunt om een (bijna) nieuwe vouwwagen, caravan of camper te huren, voor bedragen vanaf nog geen 400 euro per week.

PASPOORT EN RIJBEWIJS

Als je een vouwwagen of caravan gaat huren, heb je maar een paar dingen nodig: een auto met trekhaak, een paspoort of ID-card en een rijbewijs. De vouwwagen past achter de meeste kleine trekauto’s en rijbewijs B is voldoende als het maximum toegestaan gewicht van de auto plús het maximumgewicht van de caravan (leeggewicht plus laadvermogen) onder de 3.500 kg blijft. De enige beperking is wat je auto mag trekken: dat maximum aanhanger gewicht staat op het kentekenbewijs van je auto, of je tikt even je kenteken in op www.rdw.nl. Met een niet al te zware caravan kun je dus meteen op vakantie. Ook met de camper is het normale rijbewijs in veruit de meeste gevallen voldoende. Pas voor de ‘grote jongens’ boven de 3.500 kilo heb je een C1-rijbewijs nodig en zulke campers kom je in de verhuur weinig tegen. Voor he huren van een camper moet je bij de meeste verhuurbedrijven 21 jaar zijn en twee jaar rijervaring hebben.

GOED VERZEKERD

Het is belangrijk om te weten dat je gehuurde vakantiehuisje-op-wielen goed verzekerd is. Meestal heb je een eigen risico dat net zo hoog is als de waarborgsom: dat bedrag krijg je terug als je de huurcaravan, -vouwwagen of -camper onbeschadigd inlevert. Rij je schade, dan wordt dat in mindering gebracht op de waarborgsom. Voor schades hoger dan 1.90 meter (door takken, rotsen of bruggen) geldt soms een hoger eigen risico. Je kunt een verzekering afsluiten om het eigen risico af te kopen.