Kamperen in Denemarken

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN DENEMARKEN

Brede zandstranden, glooiende, groene velden, talloze (schier)eilanden en de mooiste steden om te ontdekken. Denemarken heeft alles in huis voor een onvergetelijke kampeervakantie. Dompel je onder in de geschiedenis van de Vikingen, bezoek Legoland en maak fantastische fietstochten: welkom in Denemarken.

Met de camper het land door

Met één dag autorijden ben je al in Denemarken en kan je vakantie beginnen. Dankzij de goede infrastructuur kun je gemakkelijk op de mooiste plekken komen. Vaak mag je zelfs met je kampeerauto zo het strand oprijden! Ideaal voor een korte stop onderweg, of juist voor een lange zomeravond aan het water: in Denemarken schijnt de zon vaker dan in Nederland, en het blijft lekker lang licht.

FIETSEN DOOR SCHITTERENDE NATUUR

Niet is zo leuk als het verkennen van een nieuwe omgeving op de fiets. Wind door je haren, de frisse geur van bos en zee, Denemarken leent zich er zeker goed voor. Er is zelfs een speciale app voor, waarmee je kiest uit 26 (!) panorama-fietsroutes, die je niet alleen langs de mooiste uitzichten brengen, maar ook langs campings. Zo kun je onderweg meteen je volgende plek om te overnachten uitzoeken.

NATUURGEBIEDEN

Met de camper en de fiets dus, zo kun je al heel veel zien van Denemarken. Naast de lange kustlijn met de brede zandstranden, ontdek je meren, fjorden, bossen, duinen en prachtige krijtrotsen. Enkele tips: Skagen, het meest noordelijke puntje van Denemarken, waar je op een landtong kunt lopen, Rold Skov, een eeuwenoud bos met griezelig-uitziende bomen, Smålandsfarvandet, een gebied met veel eilanden met leuke stranden, en het indrukwekkende merengebied Søhøjlandet.4 redenen om Denemarken te bezoeken

Denemarken wordt gekenmerkt door schitterende natuur. In het kleine koninkrijk zijn de inwoners één van de gelukkigste op de wereld.  

Bezienswaardigheden

Aan bezienswaardigheden geen te kort in Denemarken. Bezoek het Nationaal Park Waddenzee. Of de Kathedraal van Roskilde. Wat dacht je van Kronborg Slot? Dit is een van de mooiste kastelen in Europa.  

Natuur

Als je van natuur houdt, dan kun je je in Denemarken uitleven. Natuur in verschillende vormen, geuren en kleuren. Hvide Sande voor de strandvakantie, Zuid-Jutland voor het wildleven en Zuid-Seeland voor schitterende natuurfenomenen.  

Kopenhagen

Kopenhagen is een bijzondere en veelzijdige stad en ademt cultuur en historie. De historische binnenstad wordt gevormd door koninklijke paleizen en hoogstandjes qua architectuur. De stad is het beste wandelend of op de fiets te bezoeken. Zo mis je echt niets. 

Legoland

Op pad met de kinderen of kleinkinderen? Dan mag een bezoek aan Legoland natuurlijk niet ontbreken. In dit attractiepark is veel te beleven voor jong en oud. Daarnaast is het mogelijk om er te overnachten.

Campings van het jaar in Denemarken

In Denemarken vind je campings in alle soorten en maten, zowel aan het strand als in het binnenland. Een selectie van campings die hoge scores en prijzen kregen na de campinginspecties van de ANWB:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.