KAMPEREN IN FRANKRIJK

Ontdek de mooiste plekken in Frankrijk

Vanaf een bankje in de schaduw genieten van de dorpelingen die onder de platanen hun dagelijkse spelletje pétanque spelen. Picknicken met lekkere kaasjes, stokbrood en een flesje streekwijn. Of enorme zandkastelen bouwen met je kinderen, aan de kust. Dat is het ultieme vakantiegevoel.

Gastronomie
Francofielen – en dat zijn er nogal wat – zweren bij de Franse keuken. Quiche Lorraine, Coq-au-vin, Boeuf Bourguignon… Het is om je vingers bij af te likken. Datzelfde geldt voor de honderden soorten Franse kaasjes. Een van de scherpst ruikende kazen is de Epoisse – de favoriet van Napoleon. Sommigen zweren erbij, maar geven vrijwel onmiddellijk toe dat-ie eigenlijk verboden zou moeten worden in het openbaar vervoer.

Natuurschoon Frankrijk


De natuur in Frankrijk is enorm gevarieerd. Voorbeelden? Het meer van Annecy, 18.000 jaar geleden ontstaan door smeltwater uit de IJstijd. Of de uitgestrekte lavendelvelden die de Provence paars kleuren. Daar moet je een keer geweest zijn. En wat dacht je van de eilanden Ile d’Oléron en Ile de Ré. Hier verdampt zeewater onder de brandende zon zodat oogverblindend wit zeezout met de hand van de zeebodem kan worden geschraapt…

Heerlijk fietsen in Frankrijk

Frankrijk is een geweldig fietsland. Neem de fietspaden langs het Canal du Midi: maar liefst 250 kilometer lang. De oude jaagpaden, die vroeger werden gebruikt om de schepen vooruit te trekken, worden nu gebruikt door fietsers. Maar het langste fietspad is misschien wel ‘La Loire à vélo’, de 800 (!) kilometer tellende fietsroute langs de Loire. Je passeert tientallen kastelen waarvan een groot deel open is voor publiek. Perfecte lunchstops!

0% spaarrente…

Nul procent rente op je spaarcenten… Het wás al niet veel, maar inmiddels heeft ABN Amro dus besloten om 0 (nul!) procent rente te vergoeden op onze particuliere spaartegoeden. En inmiddels [...]

Franse campings van het Jaar

Van een eenvoudige gemeentecamping – municipal – tot een luxe vakantiepark: in Frankrijk kun je volop kiezen. Een greep uit de Franse prijswinnaars van de ANWB verkiezing ‘Camping van het Jaar’:

  • Camping Monplaisir (Provence)
  • Camping Yelloh! Le Sérignan Plage (Languedoc-Roussillon)
  • Camping Le Capevrou in Beynac-et-Cazenac (Dordogne)
  • Camping Le Paradis in St. Léon-sur-Vézère (Dordogne)
  • Camping Yelloh! Le Brasilia (Languedoc-Roussillon)
  • Camping Castels Séquoia Parc (Poitou-Charentes)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!