Kamperen in Nederland

Kamperen in eigen land is en blijft populair. Het CBS becijfert dat jaarlijks zo’n 3,6 miljoen mensen één of meer nachten op een Nederlandse camping overnacht. Weekendjes weg, de meivakantie en natuurlijk de zomer: er is altijd wel een plekje te vinden op de camping.

Fietsen
Populaire bestemmingen zijn de Noordzeekust, de Veluwe, de Zeeuwse eilanden, Friesland en de Waddeneilanden. Liefhebbers van fietsen kunnen overal terecht, maar vooral het Gelderse Vechtdal scoort hoge ogen: het gebied rond Ommen staat bekend om z’n prachtige fietsroutes door loof- en naaldbossen. Langs de rivier de Vecht en in de bossen vind je een grote hoeveelheid campings waar je een tentje kunt opzetten of de pootjes van je caravan kunt uitdraaien.

Kamperen in Nederland

Waterland
Met 523 kilometer kustlijn is Nederland een paradijs voor strandliefhebbers. Waterliefhebbers komen ook volop aan hun trekken op de Randmeren, de meren in Friesland, de Wadden of, om nog maar een voorbeeld te noemen, de Biesbosch: in alle stilte peddel je met een gehuurde kano door smalle slootjes. De stilte ontdek je ook met een zeilbootje op de Grevelingen of in een sloepje op de Friese meren.

Nationale Parken
Door alle fileberichten op de radio zou je bijna vergeten dat er in Nederland bizar veel natuurschoon te ontdekken is. Er zijn maar liefst twintig Nationale Parken, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, picknicken en genieten van de natuur. Denk aan de Sallandse Heuvelrug (Overijssel), de duinen van Texel, de Kalmthoutse Heide (Noord-Brabant), Zuid-Kennemerland (Noord-Holland) en de Alde Feanen in Friesland. Een compleet overzicht vind je hier.

Kamperen in Nederland

Topcampings
Binnen Europa draaien Nederlandse campings mee in het topsegment. De ANWB heeft een jaarlijkse verkiezing ‘Camping van het Jaar’, voor alle campings in Europa. Een greep uit de Nederlandse prijswinnaars:

  • Camping De Kleine Wolf in Stegeren
  • Camping De Koeksebelt in Ommen
  • Camping Terspegelt in Eersel
  • Camping Sprookjescamping in Rheeze
  • Camping De Paal in Bergeijk
  • Camping De Bongerd in Tuitjenhorn
Recent Posts