KAMPEREN IN NEDERLAND

Ontdek de mooiste plekken in Nederland

Kamperen in Nederland is en blijft populair. Het CBS becijfert dat jaarlijks zo’n 3,6 miljoen mensen één of meer nachten op een Nederlandse camping overnacht. Weekendjes weg, de meivakantie en natuurlijk de zomer: er is altijd wel een plekje te vinden op de camping.

De voordelen van kamperen in Nederland

Ondanks de grote groep vakantiegangers die jaarlijks een Nederlandse camping bezoekt, is kamperen in Nederland niet altijd het eerste waar Nederlanders aan denken bij vakantie. Als je de voordelen op een rijtje zet, dan is het eigenlijk maar een gekke gedachte om naar het buitenland te gaan voor vakantie. Nederland is toch minstens net zo leuk!

Een paar voordelen van kamperen in Nederland:

Geen lange reistijd of vlucht
Goed weer garantie heb je ook in Zuid-Europa niet (al zijn er campings die een goed weer garantie aanbieden)
Nederland heeft prachtige plekken en natuur
Je kan gewoon Nederlands blijven praten
Kinderen maken gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes

Nederland fietsland

Dat Nederlanders graag fietsen is algemeen bekend. En als je de Nederlandse natuur en fietsroutes kent, dan is dat ook niet zo gek. Populaire bestemmingen zijn de Noordzeekust, de Veluwe, de Zeeuwse eilanden, Friesland en de Waddeneilanden. Liefhebbers van fietsen kunnen overal terecht, maar vooral het Gelderse Vechtdal scoort hoge ogen: het gebied rond Ommen staat bekend om z’n prachtige fietsroutes door loof- en naaldbossen. Langs de rivier de Vecht en in de bossen vind je een grote hoeveelheid campings waar je een tentje kunt opzetten of de pootjes van je caravan kunt uitdraaien.

Meren, riviertjes en de zee

Met 523 kilometer kustlijn is Nederland een paradijs voor strandliefhebbers. Waterliefhebbers komen ook volop aan hun trekken op de Randmeren, de meren in Friesland, de Wadden of, om nog maar een voorbeeld te noemen, de Biesbosch: in alle stilte peddel je met een gehuurde kano door smalle slootjes. De stilte ontdek je ook met een zeilbootje op de Grevelingen of in een sloepje op de Friese meren.

Nationale Parken

Door alle fileberichten op de radio zou je bijna vergeten dat er in Nederland bizar veel natuurschoon te ontdekken is. Er zijn maar liefst twintig Nationale Parken, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, picknicken en genieten van de natuur. Denk aan de Sallandse Heuvelrug (Overijssel), de duinen van Texel, de Kalmthoutse Heide (Noord-Brabant), Zuid-Kennemerland (Noord-Holland) en de Alde Feanen in Friesland.

5 tips voor een uitstapje in Nederland

1. HAVENSTADJES AAN HET IJSSELMEER

Volendam, Marken, Edam en Monnickendam zijn eeuwenoude havens die hun rijkdom hebben vergaard met handel en visserij. Nog altijd leggen er heel wat bootjes aan en sommige mensen lopen zelfs in klederdracht.

2. DELTAWERKEN

Onze waterwerken zijn echt iets om trots op te zijn. Ontdek de Oosterscheldekering die zorgde voor het ontstaan van Nationaal Park de Oosterschelde en bezoek het Watersnoodmuseum in Zeeland.

3. KINDERDIJK

Het leuke aan Nederland is dat zowel de steden, als de dorpen, als het platteland allemaal een eigen karakter en eigen bijzonderheden hebben. Zo zijn de molens van Kinderdijk over de gehele wereld beroemd. Als Nederlander moet je deze bijzondere bouwwerken dus zelf ook weleens gezien hebben. Zelfs in een molenrijk land als Nederland blijft dit bijzonder om te zien.

4. SCHAAPSKUDDE EXLOO

De schaapskudde en het bijbehorende informatiecentrum naast de schaapskooi vallen onder de Stichting Schaapskudde Exloo. 200 Drentse heideschapen trekken dagelijks vanuit het dorp naar de prachtige Molenveldse hei onder leiding van herder Monique Tielen en haar honden.

5. KLIMBOS

Een dag vol plezier voor het hele gezin. Al klimmend baan je je een weg langs allerlei hindernissen. Je gaat langs touwladders, over evenwichtsbalken, klautert door klimnetten en slingert van platform naar platform. Uiteraard ben je goed gezekerd en zijn er instructeurs aanwezig om jouw veiligheid te garanderen.

Nederlandse Camping van het Jaar winnaars

Binnen Europa draaien Nederlandse campings mee in het topsegment. De ANWB heeft een jaarlijkse verkiezing ‘Camping van het Jaar’, voor alle campings in Europa. Een greep uit de Nederlandse prijswinnaars:

Camping De Kleine Wolf in Stegeren
Camping De Koeksebelt in Ommen
Camping Terspegelt in Eersel
Camping Sprookjescamping in Rheeze
Camping De Paal in Bergeijk
Camping De Bongerd in Tuitjenhorn

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!