Adria Mobil caravans en campers

Adria Mobil start in 1965 als staatsbedrijf met de productie van de eerste caravan in Slovenië. Op het gebied van recreatievoertuigen is het merk inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders binnen Europa.

Er is in de loop der jaren veel zorg besteed om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. In 1982 rollen de eerste campermodellen bij Adria van de band. De bouw van de eerste buscamper, door Adria ‘Van’ genaamd, was in 1992 de opmaat voor een ongekende groei. Mede dankzij de in 1998 aangestelde manager Sonja Gole staat er nu een bloeiende onderneming. In 2005 verhuist Adria naar een nieuwe fabriek dichtbij Novo Mesto (Slovenië) en verhoogt ze haar productiecapaciteit met 30 procent. Sinds 2017 maakt Adria deel uit van de Trigano groep.

CARAVANMODELLEN

We beginnen met de Aviva: een frisse instapcaravan met een Ikea-achtig interieur, gericht op een jong publiek. Hij is in tien indelingen waarbij sommige modellen ook zijn voorzien van een stapelbed voor de kinderen. De Altea-serie bestaat uit tien indelingen. De middenklasse caravans dragen de naam Adora. Hij is er met vijftien indelingen en het grote panorama dakvenster in het front steelt de show. De topserie van Adria is de Alpina. Deze is ontwikkeld voor de wintersporters en standaard voorzien van Alde vloeistofverwarming. Hij is beschikbaar met acht verschillende indelingen. Een buitenbeetje is de Action, een sportieve caravan met een opmerkelijk design, beschikbaar in drie indelingen met hippe kleuren en een uitschuifbare gas bbq!

CAMPERMODELLEN

Adria bouwt al z’n campers in drie luxe-niveaus: de ‘Axess’ als instapserie (op Citroën, met 2.0 liter HDi motor), vervolgens de middenklasse ‘Plus’ en tenslotte de luxe ‘Supreme’. Zowel de Plus als de Supreme worden op Fiat Ducato gebouwd. Die drie luxeniveaus zien we meteen bij de buscampers van Adria, de Van. Hij omvat drie Twin-uitvoeringen en een compacte Active met hefdak. De Compact is een populaire halfintegraal met een breedte van slechts 2.12 meter. Bijzonder binnen deze serie is de Plus-uitvoering met slideout aan de achterzijde. Dan volgt de Coral: een halfintegraal met dubbel panorama dakvenster en een binnenvloer zonder opstapjes. De Coral XL is de alkoofserie in vier indelingen waarbij de 670 DK zelfs zeven slaapplaatsen biedt. Na de Coral volgt de Matrix-serie, een luxere versie halfintegraalcampers. De Crossover-versie daarvan is uitgevoerd met een hefbed boven de dinette. Tenslotte volgen de integraalcampers, met de naam Sonic. Ook deze  zijn verkrijgbaar als instapper in de Axess-uitvoering, dan volgt de Plus en tenslotte de  luxe Supreme-uitvoering.

Meer info: www.adria.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts