Adria caravans en campers

Adria Mobil start in 1965 als staatsbedrijf met de productie van de eerste caravan in Slovenië. Op het gebied van recreatievoertuigen is het merk inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders binnen Europa.

In 1982 rollen de eerste campermodellen bij Adria van de band. De bouw van de eerste campervan, door Adria ‘Van’ genaamd, was in 1992 de opmaat voor een ongekende groei. Mede dankzij de in 1998 aangestelde manager Sonja Gole staat er nu een bloeiende onderneming. In 2005 verhuist Adria naar een nieuwe fabriek dichtbij Novo Mesto (Slovenië) en verhoogt ze haar productiecapaciteit met 30 procent. Sinds 2017 maakt Adria deel uit van de Trigano groep.

De Adria Altea is voor modeljaar 2023 compleet vernieuwd.

CARAVANMODELLEN

De Adria Aviva is een frisse instapcaravan met een Ikea-achtig interieur, gericht op een jong publiek. Hij is er in vier indelingen waaronder eentje met stapelbed voor de kinderen. Dan volgt de Altea, die voor modeljaar 2023 compleet is vernieuwd, met maar liefst tien indelingen en waarbij de complete Altea-range door de ANWB werd uitgeroepen tot “caravan van het Jaar 2023′. Een stapje luxer volgt de middenklasse caravanserie Adora, met veertien indelingen. De topserie van Adria is de Alpina, een echte vierseizoenencaravan die geschikt is voor de wintersport en bijvoorbeeld standaard is voorzien van Alde-vloeistofverwarming. Hij is beschikbaar met negen verschillende indelingen. Twee buitenbeentjes bij Adria: de Action, een sportieve caravan met een opmerkelijk design, beschikbaar in vier indelingen waarbij model 391 LH is ook verkrijgbaar als semi off-the-road uitvoering. Het andere buitenbeentje is de Astella: een hotelkamer-concept tussen een luxe stacaravan en een groot rijdend vakantiehuis. Via geselecteerde dealers kun je ‘m laten plaatsen op de je favoriete camping, in heel Europa. De luxe Astella is in vier indelingen beschikbaar.

De SuperSonic op Mercedes, het nieuwe topmodel van Adria.

CAMPERMODELLEN

Adria bouwt al z’n campers in drie luxe-niveaus: de ‘Axess’ als instapserie (op Citroën, met 2.0 liter HDi motor), vervolgens de ‘Plus’ en de nog luxere ‘Supreme’, beide op Fiat Ducato. Die drie luxeniveaus komen meteen in beeld bij de campervans van Adria, die aangeduid worden met de naam Twin. Nieuw voor modeljaar 2022 was de Twin Sports, in vier indelingen met hefdak. Het kan overigens nóg compacter met de Adria Active, een ‘multi purpose campervan’ met hefdak. Na de campervans volgt de Compact, een populaire halfintegraal met een breedte van slechts 2.12 meter, in twaalf modellen. Een stapje groter is de Coral: een halfintegraal in zestien uitvoeringen, met een dubbel panoramadakraam en een vloer zonder opstapjes. De Coral XL is de alkoofserie van Adria, in zeven uitvoeringen. Dan volgt de Matrix-serie: in feite een Coral met een hefbed boven de zitgroep. De Matrix is beschikbaar in twintig modellen, waarvan de M670 SLT een badkamer over de volle breedte heeft, achterin. Dan volgen de integraalcampers, genaamd Sonic, in zeven modellen die voor modeljaar 2022 helemaal zijn vernieuwd. Ze zijn verkrijgbaar in de luxeniveaus ‘Plus’ en de nog luxere ‘Supreme’-uitvoering. Vanaf modeljaar 2023 zijn ze ook leverbaar op Mercedes Sprinter. De Duitse ster is ook de basis voor het nieuwe topmodel dat Adria lanceert voor modeljaar 2023: de SuperSonic, een integraal die op twee lengtes en vier indelingen leverbaar is. De nieuwe Mercedes-Benz-versies zijn uitsluitend leverbaar in de luxe Supreme-uitvoering.

Meer info: www.adria.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.