Adria caravans en campers

Adria Mobil start in 1965 als staatsbedrijf met de productie van de eerste caravan in Slovenië. Op het gebied van recreatievoertuigen is het merk inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders binnen Europa.

Er is in de loop der jaren veel zorg besteed om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. In 1982 rollen de eerste campermodellen bij Adria van de band. De bouw van de eerste campervan, door Adria ‘Van’ genaamd, was in 1992 de opmaat voor een ongekende groei. Mede dankzij de in 1998 aangestelde manager Sonja Gole staat er nu een bloeiende onderneming. In 2005 verhuist Adria naar een nieuwe fabriek dichtbij Novo Mesto (Slovenië) en verhoogt ze haar productiecapaciteit met 30 procent. Sinds 2017 maakt Adria deel uit van de Trigano groep.

CARAVANMODELLEN

De Adria Aviva is een frisse instapcaravan met een Ikea-achtig interieur, gericht op een jong publiek. Hij is er in vier indelingen waaronder eentje met stapelbed voor de kinderen. Dan volgt de Altea met elf indelingen. Een stapje luxer volgt de middenklasse caravanserie Adora, met veertien indelingen. De topserie van Adria is de Alpina, een premiumcaravan die in modeljaar 2022 compleet is vernieuwd. De Alpina is een echte vierseizoenencaravan die geschikt is voor de wintersport en standaard is voorzien van Alde-vloeistofverwarming. Hij is beschikbaar met negen verschillende indelingen. Twee buitenbeetjes bij de Sloveense fabrikant: de Adria Action, een sportieve caravan met een opmerkelijk design (beschikbaar in vier indelingen) waarvan model 391 LH ook verkrijgbaar is als semi offroad uitvoering. En dan de Adria Astella: een hotelkamerconcept tussen een luxe stacaravan en een groot rijdend vakantiehuis. Dit buitenbeetje is beschikbaar in vier indelingen.

CAMPERMODELLEN

Adria bouwt al z’n campers in drie luxeniveaus: de ‘Axess’ als instapserie (op Citroën, met 2.0 liter HDi motor), vervolgens de ‘Plus’ en de nog luxere ‘Supreme’, beide op Fiat Ducato. Die drie luxeniveaus komen meteen in beeld bij de campervans van Adria: de Twin die dus als Axess, Plus of als Supreme leverbaar is. Nieuw in 2022 is de Twin Sports, in vier indelingen met hefdak.  Een nog compactere campervan is de Adria Active, een ‘multi purpose camper’ met hefdak. Na de campervans komen we bij de Compact, een populaire halfintegraal met een breedte van slechts 2.12 meter, in twaalf modellen. Een stapje groter is de Coral: een halfintegraal in zestien modellen, met een dubbel panoramadakraam en een binnenvloer zonder opstapjes. De Coral XL is de alkoofserie in zeven modellen. Na de Coral volgt de Matrix-serie: eigenlijk een Coral met een hefbed boven de zitgroep. De Matrix is beschikbaar in twintig (!) modellen, waarvan de M670 SLT een badkamer over de volle breedte heeft, achterin. Tenslotte volgen de Adria integraalcampers, genaamd Sonic. Die zijn verkrijgbaar in zeven modellen die in modeljaar 2022 helemaal zijn vernieuwd. De Sonic integraal is er als Plus- en als nog luxere Supreme-uitvoering, voor als je jezelf echt helemaal in de watten wilt leggen.

Meer info: www.adria.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu