Adria caravans en campers

Adria Mobil start in 1965 als staatsbedrijf met de productie van de eerste caravan in Slovenië. Op het gebied van recreatievoertuigen is het merk inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders binnen Europa.

Er is in de loop der jaren veel zorg besteed om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. In 1982 rollen de eerste campermodellen bij Adria van de band. De bouw van de eerste buscamper, door Adria ‘Van’ genaamd, was in 1992 de opmaat voor een ongekende groei. Mede dankzij de in 1998 aangestelde manager Sonja Gole staat er nu een bloeiende onderneming. In 2005 verhuist Adria naar een nieuwe fabriek dichtbij Novo Mesto (Slovenië) en verhoogt ze haar productiecapaciteit met 30 procent. Sinds 2017 maakt Adria deel uit van de Trigano groep.

CARAVANMODELLEN
De Adria Aviva is een frisse instapcaravan met een Ikea-achtig interieur, gericht op een jong publiek. Hij is er in vier indelingen waaronder eentje met stapelbed voor de kinderen. Dan volgt de Altea met elf indelingen. Een stapje luxer volgt de middenklasse caravanserie Adora, met twaalf indelingen, die in modeljaar 2021 compleet is vernieuwd. De topserie van Adria is de Alpina, een echte vierseizoenencaravan die ook geschikt is voor de wintersport en standaard is voorzien van Alde-vloeistofverwarming. Hij is beschikbaar met zes verschillende indelingen. Twee buitenbeetjes bij Adria: de Action, een sportieve caravan met een opmerkelijk design, beschikbaar in vier indelingen. En dan de in 2020 gelanceerde Astella: een nieuw hotelkamer-concept tussen een luxe stacaravan en een groot rijdend vakantiehuis.

CAMPERMODELLEN
Adria bouwt al z’n campers in drie luxe-niveaus: de ‘Axess’ als instapserie (op Citroën, met 2.0 liter HDi motor), vervolgens de ‘Plus’ en de nog luxere ‘Supreme’, beide op Fiat Ducato. Die drie luxeniveaus komen meteen in beeld bij de buscampers van Adria: de Twin. Een nog compactere buscamper is de Active, een ‘multi purpose camper’ met hefdak. Daarna volgt de Compact, een populaire halfintegraal met een breedte van slechts 2.12 meter, in dertien modellen. Een stapje groter is de Coral: een halfintegraal in twaalf modellen, met een dubbel panoramadakraam en een binnenvloer zonder opstapjes. De Coral XL is de alkoofserie in zeven modellen. Na de Coral volgt de Matrix-serie. Dat is eigenlijk een Coral met een hefbed boven de zitgroep. De Matrix is beschikbaar in zestien modellen, waarvan de M670 SLT een badkamer over de volle breedte heeft, achterin. Tenslotte volgen de integraalcampers, genaams Sonic, in dertien modellen. Ook deze zijn verkrijgbaar als instapper in de Axess-uitvoering, vervolgens de luxere Plus en daarna de Supreme-uitvoering voor als je jezelf echt helemaal in de watten wilt leggen.

Meer info: www.adria.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recommended Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!