Kamperen in Noorwegen

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN NOORWEGEN

Noorwegen is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier ontdek je bergpassen, fjorden, uitzichten over blauwe meren en witte pieken van 2000 meter hoog. Je kan er zelfs in het wild kamperen: alleen jij en de natuur…

Ruige, indrukwekkende natuur

Noorwegen is een van de meest indrukwekkende landen van Europa op het gebied van natuur. Ruige bergen, gletsjers, fjorden en watervallen: je kijkt hier echt je ogen uit. Er zijn maar liefst 44 nationale parken, waar je de mooiste wandelingen, fietstochten en zelfs kanotochten kunt maken. Onder de hoogtepunten horen het bekende natuurgebied Jotunheimen, met wel 250 bergen van meer dan 2000 meter hoog, en Trondelag, het gebied tussen het zuiden en noorden van het land.

Neem alleen foto’s en herinneringen mee

In Noorwegen kun je (net als in Zweden en Finland) je tent in de wildernis opzetten. Totale rust om je heen, helemaal één met de natuur. Genieten van een prachtige sterrenhemel en de het eerste zonlicht aan de horizon. Kortom: avontuurlijke kampeerders kunnen hier hun eigen perfecte rondreis samenstellen. De Noren vragen van je of je alleen foto’s en herinneringen mee naar huis neemt, zodat de prachtige natuur blijft zoals ie is.

Kamperen in Noorwegen

ONTDEK NOORWEGEN

Wandelparadijs

Zoals gezegd heeft Noorwegen een indrukwekkend en ruig landschap, met zijn fjorden en hoge bergen. Toch is het land goed te verkennen voor wandelaars. Veel wandelroutes beginnen op loopafstand van dorpen of steden. Er zijn wandelroutes van verschillende niveaus en lengtes, en de routes zelf zijn duidelijk aangegeven. Je hoeft dus niet altijd je bergbeklimuitrusting mee te nemen om van de schoonheid van Noorwegen te genieten!

Top 5 uitstapjes in Noorwegen

Noorderlicht

Het Noorderlicht is één van de bekendste natuurverschijnselen in Noord-Europa. Vanaf half augustus breekt ter hoogte van de poolcirkel de Ruska-periode aan. Dan is het tot half april mogelijk om het Noorderlicht te zien.

North Sea cycle route

Houd je van avontuur en actief bezig zijn? Dan is de North Sea Cycle route een aanrader! Zoals de naam al verklapt loopt deze fietsroute rond de Noordzee. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland, Engeland en België kunnen allemaal worden aangedaan. Waarbij met name Zweden, Noorwegen en Schotland zwaardere eisen stellen door de het klimmen, dalen en ruige wegen.

Fort Oscarsborg

Fort Oscarsborg is een voormalige vesting, gebouwd op twee kleine eilandjes in het Noorse Oslofjord. Het fort is vernoemd naar koning Oscar I. De vesting is vooral bekend vanwege de belangrijke rol die hij speelde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, toen de Duitse kruiser Blücher bij het fort tot zinken werd gebracht. In het museum is alles te vinden over het fort en de geschiedenis.

Sognefjord (solundarchipel en vaerlandet)

Sognefjorden is de langste fjord van Noorwegen. De fjord strekt over 204 kilometer van Solund tot Jotunheimen. De maximale diepte is 1.308 meter en is daarmee ook de diepste Noorse fjord. Een boottocht is een prachtige optie om de fjord te bezichtigen.

Innerdalen

De hoge bergtoppen en diepe dalen zorgen voor prachtige uitzichten. Voeg daar het kristalheldere meer aan toe en je snapt waarom Innerdalen als mooiste vallei van Noorwegen wordt bestempeld.

Best beoordeelde Noorse campings

Noorwegen heeft campings op de mooiste locaties: bij bergen, aan meren en in het bos. Hier een selectie van campings die hoge waarderingen kregen van onder andere de ANWB en kampeerders zelf:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.