KAMPEREN IN NOORWEGEN

Ontdek de mooiste plekken in Noorwegen

Noorwegen is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Hier ontdek je bergpassen, fjorden, uitzichten over blauwe meren en witte pieken van 2000 meter hoog. Je kan er zelfs in het wild kamperen: alleen jij en de natuur…

Ruige, indrukwekkende natuur
Noorwegen is een van de meest indrukwekkende landen van Europa op het gebied van natuur. Ruige bergen, gletsjers, fjorden en watervallen: je kijkt hier echt je ogen uit. Er zijn maar liefst 44 nationale parken, waar je de mooiste wandelingen, fietstochten en zelfs kanotochten kunt maken. Onder de hoogtepunten horen het bekende natuurgebied Jotunheimen, met wel 250 bergen van meer dan 2000 meter hoog, en Trondelag, het gebied tussen het zuiden en noorden van het land.

Neem alleen foto’s en herinneringen mee
In Noorwegen kun je (net als in Zweden en Finland) je tent in de wildernis opzetten. Totale rust om je heen, helemaal één met de natuur. Genieten van een prachtige sterrenhemel en de het eerste zonlicht aan de horizon. Kortom: avontuurlijke kampeerders kunnen hier hun eigen perfecte rondreis samenstellen. De Noren vragen van je of je alleen foto’s en herinneringen mee naar huis neemt, zodat de prachtige natuur blijft zoals ie is.

Ontdek Noorwegen

Wandelparadijs

Zoals gezegd heeft Noorwegen een indrukwekkend en ruig landschap, met zijn fjorden en hoge bergen. Toch is het land goed te verkennen voor wandelaars. Veel wandelroutes beginnen op loopafstand van dorpen of steden. Er zijn wandelroutes van verschillende niveaus en lengtes, en de routes zelf zijn duidelijk aangegeven. Je hoeft dus niet altijd je bergbeklimuitrusting mee te nemen om van de schoonheid van Noorwegen te genieten!

0% spaarrente…

Nul procent rente op je spaarcenten… Het wás al niet veel, maar inmiddels heeft ABN Amro dus besloten om 0 (nul!) procent rente te vergoeden op onze particuliere spaartegoeden. En inmiddels [...]

Best beoordeelde Noorse campings

Noorwegen heeft campings op de mooiste locaties: bij bergen, aan meren en in het bos. Hier een selectie van campings die hoge waarderingen kregen van onder andere de ANWB en kampeerders zelf:

  • Camping Sandviken (Tinn Austbygd)
  • Onsakervika Camping (Røyse)
  • Trollveggen Camping (Åndalsnes)
  • Camping Oldevatn (Olden)
  • Jostedal Camping (Jostedal)
  • Camping Olden Gytri (Oldevatnet)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!