Op vakantie met de campervan

De campervan is bij uitstek geschikt voor koppels die op een avontuurlijke manier Europa willen ontdekken. Compact, wendbaar: de campervan komt moeiteloos mee met het dagelijkse verkeer en ook op Duitse snelwegen kun je met een flinke snelheid kilometers maken als je dat zou willen.

Gebruik
In het stadsverkeer is de campervan super handzaam: door z’n afmetingen rij je door de smalste straatjes en de wagen past in vrijwel elk parkeervak – met sommige types kun je zelfs in parkeergarages terecht. En kom je onderweg in een leuk dorpje een marktje tegen, dan parkeer je de campervan als een personenauto – je hoeft dus niet aan de rand van het dorp op zoek naar een parkeerplaats.

Interieur
Zoals de naam al zegt is de campervan feitelijk een bestelbus waar een camperinterieur in is gebouwd. De voorste stoelen zijn draaibaar en vormen met het tafeltje een compacte zithoek. Je kunt er prima in koken, je hebt de beschikking over een koelkast en er is meestal ook een gecombineerde toilet/douche. Een verhoogd dak levert stahoogte op en als er een hefdak is gemonteerd, heb je zomaar twee extra slaapplekken.

Voor wie
Door z’n compacte afmetingen is de campervan een van de best verkopende modellen in Duitsland. Ook in Nederland wint de ‘kampeerbus’ aan populariteit. Logischerwijs is de berg- en woonruimte beperkt in de campervan. Daardoor zijn ze vooral geschikt voor twee personen. Maar als de kinderen in een eigen tentje slapen kun je er prima als gezin mee op stap. En beschikt de kampeerbus over een hefdak, dan is dat natuurlijk de perfecte – avontuurlijke – slaapplek voor de kids.

Merken campers

Adria
Dethleffs
Eriba-logo-new
Hymer logo square
Knaus
Laika-Logo-new
white-square-final-LMC-logo
Sunliving
Sunlight-logo-square
Weinsberg
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.