Kamperen in Ierland

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN IERLAND

Hoge kliffen aan de kust, een rostachtig groen landschap met af en toe een dorpje of een boerderij. Ierland is het land van groene natuur en rust, perfect voor avontuurlijke kampeerders die wel van een lange wandeling houden. Regen? Geen probleem, een gezellige pub is altijd dichtbij!

Ierland

Ierland staat bekend om zijn groene, ruige landschap. Steile, hoge kliffen aan de kust, groene glooiende velden met rotsen zo ver als je kunt kijken… Houd je van een stevige wandeling door ongerepte natuur? Dan ben je in Ierland aan het juiste adres! Enkele hoogtepunten zijn de Klippen van Moher (8 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 200 meter hoog), het karstenlandschap van de Burren en het gebied langs de populaire autoroute van de Ring of Kerry.

Kamperen in Ierland

DUBLIN

Ierland heeft heel veel leuke, authentieke steden en dorpjes, maar een bezoek aan hoofdstad Dublin mag tijdens je kampeervakantie in Ierland eigenlijk niet ontbreken. Verwonder je over de hoogte van de Dublin Spire, breng een bezoek aan de beroemde Temple Bar (uit 1840), blijf even staan bij een bandje dat op straat speelt, struin door een van de mooie stadsparken en bezoek het Irish Museum of Modern Art.

Ierse pubs: gezelligheid, Guiness en livemuziek

Na een lange dag wandelen door het groene Ierse landschap kun je altijd wel terecht in de lokale pub. En nergens zijn die zo sfeervol als in Ierland. Ieren en toeristen genieten hier samen van een koud glas Guiness en natuurlijk, want daar staan de Ierse pubs om bekend, van livemuziek. Makkelijk mee te zingen tekst, een fluit, een gitaar; gezelligheid gegarandeerd.

Kamperen in Ierland

Bezienswaardigheden Ierland

Ierland is niet extreem groot, maar er is genoeg te beleven. We hebben een aantal activiteiten geselecteerd.

DUNBRODY FAMINE SHIP

De Dunbrody Famine Ship is een van de meest bezochte toeristische plekken in Ierland. Het schip is nagebouwd van een emigrantenschip uit 1840 en biedt een uniek kijkje in de ervaringen van toen.

MIDDELEEUWSE KASTELEN

Door heel Ierland heen vind je prachtige en imposante kastelen uit de Middeleeuwen. Bezoek kastelen en ontdek welk verhaal erachter schuil gaat.

KLOOSTERS KIJKEN

Het merendeel van de Ieren is katholiek. Niet zo gek dat er veel kloosters zijn. Loop binnen bij een klooster en ontdek de Ierse religie.

DUBLIN

Wie nog nooit in Temple Bar is geweest, heeft Dublin niet gezien. Dit gezellige district waar de pubs zij aan zij staan is populair bij toeristen én bewoners. Ga een paar dagen naar Dublin en beleef de Ierse hoofdstad.

Ierse Camping van het Jaar, de winnaars

Ierland staat niet bekend om zijn grote aantal campings, maar er zijn absoluut een paar hele goede, vaak op prachtige locaties. Hier een selectie van campings die hoge waarderingen kregen van onder andere de ANWB en kampeerders zelf:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.