KAMPEREN IN IERLAND

Ontdek de mooiste plekken in Ierland

Hoge kliffen aan de kust, een rostachtig groen landschap met af en toe een dorpje of een boerderij. Ierland is het land van groene natuur en rust, perfect voor avontuurlijke kampeerders die wel van een lange wandeling houden. Regen? Geen probleem, een gezellige pub is altijd dichtbij!

Ierland
Ierland staat bekend om zijn groene, ruige landschap. Steile, hoge kliffen aan de kust, groene glooiende velden met rotsen zo ver als je kunt kijken… Houd je van een stevige wandeling door ongerepte natuur? Dan ben je in Ierland aan het juiste adres! Enkele hoogtepunten zijn de Klippen van Moher (8 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 200 meter hoog), het karstenlandschap van de Burren en het gebied langs de populaire autoroute van de Ring of Kerry.

Dublin


Ierland heeft heel veel leuke, authentieke steden en dorpjes, maar een bezoek aan hoofdstad Dublin mag tijdens je kampeervakantie in Ierland eigenlijk niet ontbreken. Verwonder je over de hoogte van de Dublin Spire, breng een bezoek aan de beroemde Temple Bar (uit 1840), blijf even staan bij een bandje dat op straat speelt, struin door een van de mooie stadsparken en bezoek het Irish Museum of Modern Art.

Ierse pubs: gezelligheid, Guiness en livemuziek

Na een lange dag wandelen door het groene Ierse landschap kun je altijd wel terecht in de lokale pub. En nergens zijn die zo sfeervol als in Ierland. Ieren en toeristen genieten hier samen van een koud glas Guiness en natuurlijk, want daar staan de Ierse pubs om bekend, van livemuziek. Makkelijk mee te zingen tekst, een fluit, een gitaar; gezelligheid gegarandeerd.

0% spaarrente…

Nul procent rente op je spaarcenten… Het wás al niet veel, maar inmiddels heeft ABN Amro dus besloten om 0 (nul!) procent rente te vergoeden op onze particuliere spaartegoeden. En inmiddels [...]

Ierse Camping van het Jaar, de winnaars

Ierland staat niet bekend om zijn grote aantal campings, maar er zijn absoluut een paar hele goede, vaak op prachtige locaties. Hier een selectie van campings die hoge waarderingen kregen van onder andere de ANWB en kampeerders zelf:

  • Glen of Aherlow Caravan & Camping Park (Tipperary)
  • Carrowkeel Camping & Caravanning Park (Ballyvary)
  • Camping Eagle Point (Ballylickey)
  • Mannix Point Camping & Caravan Park (Cahirciveen)
  • Camping Fleming’s White Bridge (Killarney)
  • Camping Blarney (Blarney)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!