KAMPEREN IN DUITSLAND

Ontdek de mooiste plekken in Duitsland

Kamperen in Duitsland? Dat is zeker een aanrader, zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers. Hier maak je prachtige wandel- en fietstochten door een mooie, groene omgeving en ga je terug in de tijd in steden als Dresden en Trier.

Culturele hoogtepunten
Duitsland barst bijna van de interessante culturele hoogtepunten. In de hoofdstad Berlijn kijk je je ogen uit bij de indrukwekkende Brandenburger Tor uit 1788 en bij restanten van de Berlijnse Muur. Verder bezoek je de Dom van Keulen of ontdek je overblijfselen van de Romeinse tijd in Dresden. Cultuurliefhebbers slaan een bezoek aan Duitslands oudste stad Trier natuurlijk niet over.

Wandelen en fietsen


Dol op natuur? Dan kun je je hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Duitsland. Het prachtige landschap leent zich perfect voor heerlijke wandelingen en fietstochten. Wat dacht je van het Zwarte Woud in het zuiden (inspiratiebron voor de sprookjes van de gebroeders Grimm), de ongerepte Wutachschlucht en een fietstocht langs de kust in het noorden? Of kijk je ogen uit in de bossen, heuvels en meren van het Nationaal Park Müritz.

Bier en worst

Qua gastronomie staat Duitsland bekend om z’n bier en worst, en niet zonder reden. Er zijn meer dan 1300 bierbrouwerijen. In bijna elke stad die je bezoekt kun je wel een lokaal biertje uitproberen. En de mensen hier kennen meer dan 1500 types worst. Naast de bekende Frankfurters kun je witte worst uit Beieren proberen, de geroosterde worst uit Nurnberg en nog honderden andere soorten. Genoeg te proeven dus!

4 redenen om Duitsland te bezoeken 

Onze oosterburen hebben vakantiegangers veel te bieden. Het is geen verrassing dat er veel te zien is in Duitsland. We zetten vier uitstapjes voor je op een rij. 

  1. Dom van Keulen

Één van de grootste kathedralen in Europa. Dit imposante bouwwerk werd in 1880 afgerond en gold toen als een van de grootste gebouwen ter wereld. Met bijna 160 meter en ruim 500 treden is de Dom van Keulen een absoluut meesterwerk uit die tijd. 

  1. Berlijnse muur

De Berlijnse muur is natuurlijk voor het grootste gedeelte gesloopt, maar er staan nog delen overeind. De muur stond lang bekend voor de tweedeling van het land. Met 166 kilometer en vier meter hoogte werden de bewoners uit Oost en West van elkaar gescheiden. Gelukkig is er na de val veel veranderd. 

  1. Zwarte woud

Het Zwarte Woud is ontstaan uit verschillende natuurparken en is vandaag de dag het grootste nationale natuurpark in Duitsland. Het rijke landschap heeft veel te bieden. Van de vele riviertjes, kleurrijke bossen tot de uitgestrekte bergvlaktes. 

  1. Slot Heidelburg

 Slot Heidelburg werd rond 1300 in gebruik genomen ter verdediging. Inmiddels is het slot een bekende attractie in Duitsland dat jaarlijks door veel mensen bezocht wordt. Tevens zijn er soms opvoeringen om te laten zien hoe het leven er in die tijd uitzag.  

De beste Duitse campings van het jaar

Van een eenvoudige gemeentecamping tot een luxe vakantiepark: Duitsland heeft het allemaal. Hier een paar van de beste campings van Duitsland, die hoge scores en prijzen ontvingen van onder andere de ANWB:

  • Alfsee Ferien- und Erholungspark (Rieste)
  • Camping Hochschwarzwald (Todtnau)
  • Camping Schwarzwaldhorn (Simonswald)
  • Campingplatz Am Hohen Hagen (Dransfeld)
  • Camping- und Ferienpark Wulfener Hals (Wulfen)
  • Uhlenköper-Camp (Westerweyhe)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!