Kamperen in Duitsland

Kamperen in Duitsland? Dat is zeker een aanrader, zowel voor cultuur- als natuurliefhebbers. Hier maak je prachtige wandel- en fietstochten door een mooie, groene omgeving en ga je terug in de tijd in steden als Dresden en Trier.

Culturele hoogtepunten
Duitsland barst bijna van de interessante culturele hoogtepunten. In de hoofdstad Berlijn kijk je je ogen uit bij de indrukwekkende Brandenburger Tor uit 1788 en bij restanten van de Berlijnse Muur. Verder bezoek je de Dom van Keulen of ontdek je overblijfselen van de Romeinse tijd in Dresden. Cultuurliefhebbers slaan een bezoek aan Duitslands oudste stad Trier natuurlijk niet over.

Kamperen in DuitslandWandelen en fietsen
Dol op natuur? Dan kun je je hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Duitsland. Het prachtige landschap leent zich perfect voor heerlijke wandelingen en fietstochten. Wat dacht je van het Zwarte Woud in het zuiden (inspiratiebron voor de sprookjes van de gebroeders Grimm), de ongerepte Wutachschlucht en een fietstocht langs de kust in het noorden? Of kijk je ogen uit in de bossen, heuvels en meren van het Nationaal Park Müritz.

Bier en worst
Qua gastronomie staat Duitsland bekend om z’n bier en worst, en niet zonder reden. Er zijn meer dan 1300 bierbrouwerijen. In bijna elke stad die je bezoekt kun je wel een lokaal biertje uitproberen. En de mensen hier kennen meer dan 1500 types worst. Naast de bekende Frankfurters kun je witte worst uit Beieren proberen, de geroosterde worst uit Nurnberg en nog honderden andere soorten. Genoeg te proeven dus!

Kamperen in Duitsland worst

Campings
Van een eenvoudige gemeentecamping tot een luxe vakantiepark: Duitsland heeft het allemaal. Hier een paar van de beste campings van Duitsland, die hoge scores en prijzen ontvingen van onder andere de ANWB:

  • Alfsee Ferien- und Erholungspark (Rieste)
  • Camping Hochschwarzwald (Todtnau)
  • Camping Schwarzwaldhorn (Simonswald)
  • Campingplatz Am Hohen Hagen (Dransfeld)
  • Camping- und Ferienpark Wulfener Hals (Wulfen)
  • Uhlenköper-Camp (Westerweyhe)
Recent Posts