KAMPEREN IN ITALIË

Ontdek de mooiste plekken in Italië

Droom even mee: de lekkerste voorgerechten – antipasti. Daarna een ‘primo’: meestal een pastagerecht. Dan pas het hoofdgerecht (il secondo, vlees of vis) en eventueel nog een dolce: het nagerecht, dat vaak tegelijk met een espresso wordt opgediend. Italianen maken een feest van het diner!

Duizend meren

Italië is het land van de duizend meren, die je voornamelijk in het noorden aantreft. Het meest beroemd is het Gardameer, maar wat dacht je van het Ledromeer, Lago d’Idro, het meer van Caldonazzo, het Lago Maggiore… Wist je trouwens dat George Clooney een huis heeft aan het Como-meer? Vooral de provincie Trentino is een merenparadijs van jewelste. Onze favoriet? Het mini-meertje van Toblino, met een Doornroosje-kasteel waar vaak trouwerijen zijn.

Ontdek Italië


Toscane is een van de populairste vakantieregio’s, na Trentino. Glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden zo ver het oog rijkt, lange rijen groene cypressen die landweggetjes markeren… Relatief onbekende regio’s ontdek je vlakbij Toscane: Le Marche en Umbrië. Geen massatoerisme op deze plekken. Overdag genieten aan het zwembad, met een koel glas Spritz in je hand. En ‘s avonds luisteren naar geluid de krekels tijdens de zonsondergang. Dat is pas vakantie!

Italië is een veelzijdig vakantieland. Voor elke interesse is er een passende activiteit. Een aantal activiteiten die bij Italië passen.

Op bezoek bij de Paus

Vaticaanstad is de kleinste, onafhankelijke staat ter wereld. Het wordt omsloten door Rome, waardoor het een enclave van Italië is. Ben je in de buurt van Rome, dan is Vaticaanstad zeker een aanrader.

Traditioneel Italiaans eten en drinken

Pasta, wijn, espresso, cappuccino, pizza, ijs. Iedereen kan er zo een paar opnoemen. De Italiaanse keuken is erg populair. Ben je in Italië, ga dan genieten van de traditionele Italiaanse keuken.

Stedentrip

Rome, Milaan, Turijn, Venetië, Florence, Napels. Zomaar een greep uit de vele mooie Italiaanse steden die er zijn. Italiaanse stedentrips staan vaak bol van karakter en historie. Florence is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar wordt door velen wel omschreven als de mooiste stad van Italië.

Naar een meer of zee

Italië heeft een aangenaam klimaat. Met name in de zomer is de kans op hoge temperaturen en veel zon groot. Perfect om aan het water te vertoeven. Ga op vakantie bij een van de vele meren in het binnenland of naar het strand bij de Adriatische Zee of de Middellandse zee.

Italiaanse Camping van het Jaar, de winnaars

Van een eenvoudige gemeentecamping – agriturismo’s – tot een luxe vakantiepark: in Italië kun je volop kiezen. Een greep uit de Italiaanse prijswinnaars en genomineerden van de ANWB verkiezing ‘Camping van het Jaar’:

  • Camping Union Lido, bij Venetië
  • Campings Seiser Alm (Trentino/Alto Adige)
  • Camnping Città di Bologna (bij Bologna)
  • Camping Vidor (Trentiono)
  • Camping Jesolo (bij Venetië)
  • Camping Norcenni Girasole (Figline Valdamo)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!