DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2019

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

jazz
Jazzfest Gronau (Duitsland)

Jazzfest Gronau (Duitsland)

27 april t/m 5 mei

Op het jazz festival in het Duitse Gronau staan grote namen uit de jazz, blues, swing, funk en boogie. Met onder meer John McLaughlin, Level 42 en David SAanborn. Genieten!
www.jazzfest.de

zandsculpturen
Veluwse Zandsculpturen (Garderen)

Veluwse Zandsculpturen (Garderen)

Hele maand mei

Bij De Beeldentuin in Garderen is ook dit jaar ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn. Internationale zandkunstenaars bouwen imposante sculpturen met als thema ‘Reis om de wereld’.
zandsculpturen.nl

ridders
Ridderspelen Bad Bentheim (Duitsland)

Ridderspelen Bad Bentheim (Duitsland)

1 mei t/m 5 mei

Tijdens de middeleeuwse markt in het Schlosspark van Bad Bentheim vergaap je je aan ridders, jonkvrouwen, acrobaten en kunstenmakers. En ridderspelen met trompetgeschal.

schaapskudde
Op stap met de schaapskudde (Dordrecht)

Op stap met de schaapskudde (Dordrecht)

1 mei

Vanaf 10.30u kun je mee met de schaapsherder en z’n kudde, dwars het recreatiegebied van de Hollandse Biesbosch. Inclusief activiteiten waarmee kinderen hun herdersdiploma kunnen halen.

opa-en-oma
NKC Opa en Oma Weekend (Neede)

NKC Opa en Oma Weekend (Neede)

03 t/m 05 mei 2019

Patat, pannenkoeken, touwtrekken: voor haar leden organiseert de NKC het Opa en Oma Weekend dat vooral gericht is op… de kleinkinderen. Het wordt voor de 11e keer gehouden op een kindvriendelijke camping in de Achterhoek.

happinez
Happinez festival (Zaandam)

Happinez festival (Zaandam)

10 t/m 12 mei

Yoga, meditatie,en zelfs healings: daarvoor moet je naar het Happinez Festival in Zaandam. Er zijn lezingen van spirituele grootheden, muziekoptredens van DJ’s en er is een heuse yoga-markt.

hootchiekie
Hootchie Koe Festival (Varseveld)

Hootchie Koe Festival (Varseveld)

10 t/m 12 mei

Het ‘vroleukste’ (geen spelfout!) festival van de Achterhoek. Met drie dagen muziek, foodtrucks, cabaret en theater op drie buitenpodia. Plus: een nostalgische kermis. Neem de kinderen mee!

storytrail
Storytrail Stadswandeling (Zwolle)

Storytrail Stadswandeling (Zwolle)

12 mei (en andere data)

Storytrail organiseert historische stadswandelingen en vertelvoorstellingen in één. Tijdens de wandeling Zwolle neemt Godefridus je mee met vrolijke, spannende en soms bloedstollende sagen en legenden. Vooraf reserveren!

lepeltje
Lepeltje Lepeltje (Apeldoorn)

Lepeltje Lepeltje (Apeldoorn)

17 t/m 19 mei

Livemuziek, eten en drinken uit mobiele keukens en een mooie-dingen-markt. Dat, en een leuk activiteitenprogramma voor kinderen, vind je in het stadspark van Apeldoorn. En op andere data in 5 andere steden!

garageverkoop
Garageverkoop Gilze

Garageverkoop Gilze

19 mei 2019

Een rommelmarkt-XXL, want in het Brabantse Gilze kun je terecht voor een garageverkoop op maar liefst 110 adresjes in het hele dorp. Kleding, gereedschap, LP’s, kortom: een hele dag lekker snuffelen.

libelle
Libelle Zomerweek

Libelle Zomerweek

23 t/m 29 mei

Het Almeerderstrand verandert in een swingende Tropical Party met wuivende palmbomen, tropische cocktails, kleurige batikprints. Gezellig shoppen, workshops volgen en meezingen met bekende artiesten onde4r de vlag van Libelle.

rollende-keukens
Rollende Keukens (Amsterdam)

Rollende Keukens (Amsterdam)

29 mei t/m 2 juni

De Amsterdamse Westergasfabriek herken je niet meer terug tijdens het Hemelvaartsweekend: de ‘Rollende Keukens’ staat voor lekker eten en drinken bij mobiele restaurants, livemuziek, film en theater.

breda-jazz
Breda Jazz Festival

Breda Jazz Festival

30 mei t/m 2 juni 2019

Het oudste en grootste jazzfestival van Nederland wordt in Breda gehouden. Vier dagen lang, beginnend op Hemelvaartsdag, op 17 podia in de binnenstad, met optredens van jazzbands uit binnen- en buitenland.

pimpweekend
Pimpfestival

Pimpfestival (Oisterwijk)

17 t/m zondag 19 mei

Het is alweer de 4e editie van het Pimpfestival. Lekker rondneuzen en inspiratie opdoen tussen gepimpte caravans en campers, op Streekpark Klein Oisterwijk in diezelfde gemeente.

fiets4daagse
Fiets4daagse

Fietsvierdaagse Hoeven (Brabant)

30 mei t/m 2 juni

Op Hemelvaartsdag start de Fietsvierdaagse Hoeven vanuit het gelijknamige dorp in Brabant. Er worden 2500 deelnemers verwacht en elke dag rij je een nieuwe route (diverse afstanden). Aangesloten campings vind je op de website.