DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2020

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

1-vakantiebeurs1
Vakantiebeurs (Utrecht)

Vakantiebeurs (Utrecht)

16 t/m 19 januari

Een leuker voorpretfeestje is er niet: de Vakantiebeurs! Hier maak je plannen voor je komende kampeertrips. Extra leuk: ‘Kamperen aan de Kust’ en de de virtual reality presentaties!

2-doglive-20201
Doglive 2020, Münster (Duitsland)

Doglive 2020, Münster (Duitsland)

18 en 19 januari

De grootste hondenbeurs van Duitsland, met informatie over rassen, trainingen en workshops en accessoires. Er is zelfs een Doglive Gala, met hondencomedy, hondendansen, trick dogging en sportwedstrijden.

3-caravana1
Caravana (Leeuwarden)

Caravana (Leeuwarden)

23 t/m 28 januari

De 60ste editie van de Caravana! Hier presenteren dealers hun nieuwste modellen en natuurlijk kun je er ook terecht voor campings, kampeeraccessoires en… de bekendmaking van de NKC Kampeerauto van het Jaar.

4-vakantiesalon1
Vakantie Salon Antwerpen (België)

Vakantie Salon Antwerpen (België)

23 t/m 26 januari

De grootste vakantiebeurs van Vlaanderen is eigenlijk een verzameling van vier beurzen: de Vakantie Salon, Let’s Camp, Aventuria (actieve vakanties) en de B&B Days (Bed & Breakfast). En met je ticket kun je overal terecht.

5-flowerpower-friesland1
Flower Power Market Drachten

Flower Power Markt Drachten

2 februari

Felle kleuren, mooie prints, retro & vintage, hippiejurkjes en -sieraden. Maar ook workshops en lezingen, lokaal eten en info over natuurlijke gezondheid en een creatieve & kleurrijke levensstijl.

6-china-light-bremen1
China Light Festival Rhenen

China Light Festival Rhenen

Nog t/m 29 februari

In Ouwehands Dierenpark kun je je nog tot eind februari vergapen aan metershoge Chinese lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een sprookjesrijk uit het verre Oosten. ’s Avonds open!

7-dancing-party-zoetermeer1
Dancing 30-40-50+ Party Zoetermeer

Dancing 30-40-50+ Party Zoetermeer

29 februari

Lekker dansen op alle soorten muziek: de lekkerste nummers voor 30’ers, 40’ers en 50’ers, iedereen is welkom! Trek je stoute (dans)schoenen uit de kast en vraag je verzoeknummers aan!

8-tapas-europa-park1
Tapas in Europa Park, Rust (Duitsland)

Tapas in Europa Park, Rust (Duitsland)

23 februari – 28 maart

Europa Park staat bekend om z’n vele achtbanen en ander vertier waarbij je veilig over de kop gaat≥ Als je maag weer op z’n plek zit, kun je een hele maand lang genieten van Spaanse tapas-gerechten.

9-bikemotion1
Fiets- en Wandelbeurs plus BikeMotion (Utrecht)

Fiets- en Wandelbeurs plus BikeMotion (Utrecht)

28/29 februari en 1 maart 2018

Twee beurzen: de wandel- en fietsbeurs én Bikemotion. Van e-bikes en mountainbike tot racefietsen en van wandelroutes tot wandelschoenen. Inclusief de fiets- en wandelroute van het jaar.

10-ijsbeelden-festival1
IJsbeelden Festival Zwolle

IJsbeelden Festival Zwolle

Nog t/m 1 maart

Nog tot en met 1 maart kun je terecht op het IJsbeelden Festival, het grootste winterevenement van Nederland, met kunstwerken van internationale ijskunstenaars, inclusief lichteffecten, geluid en projectie.

11-fallas-valencia1
Las Fallas Fiesta, Valencia (Spanje)

Las Fallas Fiesta, Valencia (Spanje)

1 t/m 19 maart

Áls je in de buurt bent: Las Fallas Fiesta: het lentefeest in Valencia. Met traditionele kostuums, spectaculair vuurwerk en muziek. In het centrum staat in elke straat een ‘ninots’: metershoge papieren figuur.

12-cafefestival-utrecht1
Café Theater Festival Utrecht

Café Theater Festival Utrecht

5 maart t/m zondag 8 maart

Maar liefst 28 Utrechtse cafés vormen het decor van het Café Theater Festival, met aanstormende theatertalenten. In totaal 240 korte voorstellingen, van muziektheater tot cabaret.

13-koffiefestival1
Amsterdam Coffee Festival

Amsterdam Coffee Festival

13 t/m 15 maart

In de Amsterdamse Westergasfabriek staat de koffie staat klaar. En hoe! Met demonstraties, workshops en proeverijen van wereldberoemde barista’s , koffietechnieken, bonensoorten en koffiemachines.

14-strong-bier-fest1
Starkbierzeit, München (Duitsland)

Starkbierzeit, München (Duitsland)

13 maart t/m 5 april

Dansen op tafels, drinkliederen zingen en genieten van de Beierse cultuur: het Sterk Bier Festival is de tegenhanger van de Oktoberfeste, maar bij dit lentebierfeest is het gerstenat twee keer zo sterk!

15-camper-expo1
CamperExpo (Houten)

CamperExpo (Houten)

20 t/m 22 maart

De beurs voor (potentiële) camperaars, met meer dan honderd exposanten. Dus kom naar Houten en kijk je ogen uit naar kampeerauto’s en accessoires. Ook leuk: e-bikes testen op een speciaal parcours.

16-snowboxx1
Snowboxx Festival (Frankrijk)

Snowboxx Festival (Frankrijk)

21 t/m 28 maart

Internationale DJ’s komen naar het skioord Avoriaz voor het Snowbox Festival – een muziekfeest met openluchtpodia, happen, dranken en spectaculaire optredens.

17-storytell-leiden1
Stadswandeling Leiden

Stadswandeling Leiden

29 maart

Op zondagmiddag 29 maart kun je meedoen met de StoryTrail stadswandeling Leiden. De verhalenverteller onderhoud je over de mooiste verhalen uit de stadsgeschiedenis. Er staan veel meer stadswandelingen op de site!