DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2018

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

3-bodypainting-festival
World Bodypainting Festival

World Bodypainting Festival (Klagenfurt, Oostenrijk)

12 t/m 14 juli 2018

Pure kunst… op menselijke lichamen. Dat is het Bodypainting Festival in Klagenfurt, ook wel bekend als de wereldkampioenschappen Bodypaintings. En ook nog muziek, mode en tentoonstellingen!

4-north-sea-jazz
North Sea Jazz Festival

North Sea Jazz Festival (Rotterdam)

13 t/m 15 juli 2018

15 podia met 1.300 musici die blues, soul, funk, hiphop en popmuziek spelen, maar natuurlijk vooral jazz, uit het verleden, heden en de toekomst, drie dagen lang..

Campingtipdelftsehout.nl

5-gentse-feesten
Gentse Feesten

Gentse Feesten (Gent, België)

13 t/m 22 juli 2018

Straatartiesten, acrobaten en muzikanten nemen de stad Gent over tijdens de Gentse Feesten (sinds 1843!). Kom genieten van dit festival van muziek en cultuur. Wát een happening!

6-sorset-seafood-festival
Dorset Seafood Festival

Dorset Seafood Festival (Dorset, Engeland)

14 en 15 juli 2018

Vis die bijna je mond in zwemt en… champagne. In het knusse decor van pastelkleurige huisjes is het in de Weymouth Harbour in Dorset genieten van dit oergezellige seafood-festival van Europa.

7-nijmeegse-vierdaagse
De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse (Nijmegen)

17 t/m 20 juli 2018

Het wereldberoemde wandelevenement wordt dit jaar voor de 102e keer georganiseerd. Ga voor een medaille en kom wandelen (30, 40 of 50 kilometer per dag). Geen wandelfanaat? Kom dan naar de Vierdaagsefeesten met muziek, eten en drinken.

Campingtip: vierdaagsecamping.nl

8-drentse-fiets4daagse
Drentse Fiets4Daagse

Drentse Fiets4Daagse (Drenthe)

24 t/m 27 juli 2018

Vier dagen fietsen door bos, heide en zandverstuivingen en langs hunebedden, schaapskuddes en knusse brinkdorpen. Fiets mee (routes van 30 tot 100 kilometer) en geniet van dat mooie Drenthe!

9-friese-ballonfeesten
Friese Ballonnenfeesten

Friese Ballonnenfeesten (Joure)

25 t/m 29 juli 2018

Vanuit een heteluchtballon heb je ’n geweldig uitzicht over het Fryske Lanskîp. Maar vanaf dat Friese landschap heb je ook weer ‘n uniek uitzicht op tientallen heteluchtballonnen in alle soorten en maten.

10-stragusto-festival
Stragusto Street Food Festival

Stragusto Street Food Festival (Sicilië)

25 t/m 29 juli 2018

Wáár is dat feestje? Nou, in het oude stadje Trapani, aan de westkust van Sicilië. Op het Piazza Merato del Pesce (vismarkt) eet je, dans je en geniet je. Gewoon op straat en mét uitzicht op zee.

11-haarlem-culinair
Haarlem Culinair

Haarlem Culinair (Haarlem)

2 t/m 5 augustus 2018

De Grote Markt is een walhalla tijdens Haarlem Culinair. Hier kun je voor een klein prijsje genieten van bijzondere gerechten. Een dansje wagen mag ook, want er is volop livemuziek!

12-varend-corso
Varend Corso

Varend Corso (Westland)

3 t/m 5 augustus 2018

Tientallen boten – versierd met bloemen en groenten – varen door het Westland, Den Haag en Delft. Fiets mee en bekijk het corso op verschillende plaatsen! Met gezellige braderieën en muziekoptredens.

Campingtip: varendcorso.nl/

13-vuurwerkfestival-scheveningen
Vuurwerk Festival Scheveningen

Vuurwerk Festival Scheveningen

11, 12, 18 en 19 augustus 2018

Plof neer op een terras of gewoon lekker op het strand en geniet van adembenemende vuurwerkshows. Dit spektakel is een wedstrijd tussen verschillende landen – je wee niet wat je ziet!

14-middeleeuws-festival-dk
Europees Middeleeuws Festival

Europees Middeleeuws Festival (Denemarken)

24 en 25 augustus 2018

Ridders en jonkvrouwen, kom naar Horsens en ga 500 jaar terug in de tijd. Dit Middeleeuwse festival is één groot feest met muziek, een grote Middeleeuwse markt en veel leuke activiteiten voor kinderen.

15-tomatina
La Tomatina

La Tomatina (Buñol, Spanje)

29 augustus 2018

’s Werelds grootste foodfight: dat is La Tomatina. Tijdens het tomatengooifeest verandert het Spaanse dorpje Buñol (vlakbij Valencia!) in een slagveld. Tip: trek oude kleding aan!

16-misty-fields
Misty Fields

Misty Fields (De Groote Peel)

31 augustus t/m 2 september 2018

Een cultuur- en muziekfestival voor het hele gezin in de prachtige omgeving van natuurgebied De Groote Peel. Met muziek, kunst, documentaires en ’n uitgebreid familieprogramma!

17-durkheimer-wurstmarkt
Dürkheimer Wurstmarkt

Dürkheimer Wurstmarkt (Duitsland)

7 t/m 11 en 14 t/m 17 september 2018

De Duitse Pfalz heeft een spectaculair groot wijnfestival. Hier vind je oergezellige feesttenten waar je de lekkerste wijnen kunt proeven. Kleine traditionele wijnbarretjes zijn er ook. En een énorme kermis!

Campingtip:knauscamp.de

18-delft-serveert
Food Festival 'Delft serveert'

Food Festival ‘Delft serveert’ (Delft)

23 t/m 25 september 2018/span>

Een megagroot en oergezellig openluchtrestaurant op het Delftse Sint Agathaplein. Hier geniet je van pop-up restaurants, eten uit alle windstreken, wijnen, bieren en muziek.

19-caravan-salon-dsseldorf
Caravan Salon

Caravan Salon Düsseldorf

24 augustus t/m 2 september 2018

De nieuwste modellen campers en caravans: die zie je op de Caravan Salon in Düsseldorf. Je vindt hier alles op kampeergebied. Mooie opwarmer voor de beurs in Utrecht!

20-50plusbeurs
50plus beurs

50plus beurs

18 t/m 22 september 2018

Vakantie, vrije tijd, wonen, mode & beauty, gezondheid en maatschappij. Dat zijn de zes thema’s van de 50PlusBeurs. Je vindt er 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen.

21-oktoberfest
Oktoberfest München

Oktoberfest München (Duitsland)

22 september t/m 7 oktober 2018

Trek je Dirndl en Lederhosen aan en kom bier drinken op het beroemde Oktoberfest! Een beleving die je nooit meer vergeet. Honger? Bestel dan een halve kip of geroosterd varkensvlees met knoedels.

Kampeer-Caravan-Jaarbeurs
Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kampeer en Caravan Jaarbeurs (Utrecht)

10 t/m 14 oktober 2018

Nieuwe modellen caravans, campers, vouwwagens en tenten: die vind je tijdens het grootste kampeerevenement van Nederland. Plus: leuke activiteiten, workshops en je kunt zelfs komen kamperen op de Pop-Up CityCamping!