DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2019

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

1-ijssculpturenfestival
Nederlands IJssculpturenfestival

Nederlands IJssculpturenfestival (Zwolle)

15 december 2018 t/m 3 maart 2019

De beste ijskunstenaars van de wereld hebben met 550.000 kilo ijs en sneeuw 100 schitterende ijs- en sneeuwsculpturen gemaakt in Zwolle. Trek iets warms aan, want in de enorme hal is het maar tien graden.

6-chocao-festival
Chocoa Festival

Chocoa Festival (Amsterdam)

23 februari en 24 februari 2019

Op 23 en 24 februari staat de Beurs van Berlage in het teken van chocola-la-laaa! Kom proeven, kom ervaren, kom genieten op het zoetste festival van Nederland.

7-amsterdam-coffee-festival
Amsterdam Coffee Festival

Amsterdam Coffee Festival

1 maart t/m 3 maart 2019

De koffie staat klaar in de Amsterdamse Westergasfabriek. Met interactieve demonstraties, workshops en proeverijen van wereldberoemde barista’s , koffietechnieken en  -machines.

8-wandel-fietsbeurs-utrecht
Fiets en Wandelbeurs

Fiets en Wandelbeurs (Utrecht)

2 maart, 3 maart en 4 maart 2018

Een beurs speciaal voor fiets- en wandelfanaten. Met lezingen, workshops en fietsen uitproberen. Inclusief bekendmaking van de fiets- en wandelroute van het jaar.

9-slag-om-de-sinaasappels
Slag om de Sinaasappels

Slag om de Sinaasappels (Italië)

2 maart t/m 5 maart

Toen de Heer van Ivrea de maagdelijkheid van de molenaarsdochter wilde nemen, kwam het volk van in opstand, zo vertelt de legende. In de jaarlijkse Slag om de Sinaasappelen wordt dit tafereel nagespeeld. Tip: helm op, want er wordt echt (hard!) met sinaasappels gegooid.

10-binche-carnaval
Carnaval in Binche

Carnaval in Binche (België)

3 maart t/m 6 maart 2019

Carnaval in de Belgische stad Binche is door Unesco zelfs op de ‘Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid’ gezet. Zien!

11-fasnacht-basel
Fesnacht Basel

Fasnacht Basel (Zwitserland)

11 maart 2019

Een soort carnaval, maar dan op z’n Zwitsers: een mengelmoes van joie de vivre en melancholie, vermommingen en eeuwenoude Zwitserse tradities. Bijzonder om te zien!

12-las-fallas-fiesta
Las Fallas Fiesta

Las Fallas Fiesta (Spanje)

15 maart t/m 19 maart 2019

Reistip: lentefeest in Valencia – Las Fallas Fiesta. Met traditionele kostuums, spectaculair vuurwerk en muziek. In het centrum staat in elke straat een ‘ninots’: metershoge papieren figuur. Muy Especial!

13-starkbierzeit
Starkbierzeit

Starkbierzeit (Duitsland)

15 maart t/m 6 april 2019

De tegenhanger van de Oktoberfeste is het Sterk Bier Festival: een lente-bierfeestje in München. Dansen op tafels, drinkliederen zingen en genieten van de Beierse cultuur. En ‘t bier is twee keer zo sterk als bij de Oktoberfeste!

14-camperexpo-houten
CamperExpo

CamperExpo (Houten)

22 maart t/m 24 maart 2019

De beurs voor camperaars ,met meer dan honderd exposanten. Dus kom naar Houten en kijk je ogen uit naar kampeerauto’s en accessoires. Ook leuk: e-bikes testen op een speciaal parcours.

15-snowboxfestival
Snowboxx Festival

Snowboxx Festival (Frankrijk)

23 maart t/m 30 maart 2019

Internationale DJ’s komen naar het skioord Avoriaz voor het Snowbox Festival – een muziekfeest met openluchtpodia, happen, dranken en spectaculaire optredens.

16-spi-ouest
Spi Ouest-France

Spi Ouest-France (Frankrijk)

18 maart t/m 22 april 2019

In Bretagne wordt jaarlijks de zeilbotenrace Spi Ouest-France gehouden. 400 zeilschepen staan aan de start van dit fantastische evenement.

17-kampeer-fiets-wandelbeurs-groningen
Kampeer, Fiets- en Wandelbeurs

Kampeer, Fiets- en Wandelbeurs (Groningen)

24 maart en 25 maart 2018

Kom naar de Kampeer- Fiets- & Wandelbeurs! Van tent tot e-bike en van wandelschoen tot luchtbed: voor elke kampeer- fiets en wandelliefhebber is er wat wils.