DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2018

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

17-durkheimer-wurstmarkt
Dürkheimer Wurstmarkt

Dürkheimer Wurstmarkt (Duitsland)

7 t/m 11 en 14 t/m 17 september 2018

De Duitse Pfalz heeft een spectaculair groot wijnfestival. Hier vind je oergezellige feesttenten waar je de lekkerste wijnen kunt proeven. Kleine traditionele wijnbarretjes zijn er ook. En een énorme kermis!

Campingtip:knauscamp.de

20-50plusbeurs
50plus beurs

50plus beurs

18 t/m 22 september 2018

Vakantie, vrije tijd, wonen, mode & beauty, gezondheid en maatschappij. Dat zijn de zes thema’s van de 50PlusBeurs. Je vindt er 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen.

18-delft-serveert
Food Festival 'Delft serveert'

Food Festival ‘Delft serveert’ (Delft)

23 t/m 25 september 2018

Een megagroot en oergezellig openluchtrestaurant op het Delftse Sint Agathaplein. Hier geniet je van pop-up restaurants, eten uit alle windstreken, wijnen, bieren en muziek.

21-oktoberfest
Oktoberfest München

Oktoberfest München (Duitsland)

22 september t/m 7 oktober 2018

Trek je Dirndl en Lederhosen aan en kom bier drinken op het beroemde Oktoberfest! Een beleving die je nooit meer vergeet. Honger? Bestel dan een halve kip of geroosterd varkensvlees met knoedels.

kookeet 2017
Kookeet Brugge

Kookeet Brugge (België)

29 september t/m 1 oktober 2018

Smikkelen en smullen bij het station van Brugge: dat is Kookeet, een gastronomisch evenement dat maar liefst 100.000 mensen trekt. Belgische topkoks presenteren er hun beste gerechten en er is te veel om op te noemen – uhm: éten!

1_ctg_evenementen_q4
Festival of Lights

Festival of Lights (Berlijn, Duitsland)

5 oktober t/m 14 oktober 2018

Berlijn in de spotlights! Kom naar dit geweldige lichtfestival waarbij historische plekken en beroemde gebouwen op een speciale manier worden verlicht. Indrukwekkend om te zien.

Campingtip: camping-potsdam.de

2_ctg_evenementen_q4
Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kampeer en Caravan Jaarbeurs (Utrecht)

10 t/m 14 oktober 2018

In oktober is er weer de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Dat wordt weer genieten van de nieuwste modellen caravans, vouwagens, (voor)tenten en campers.

3_ctg_evenementen_q4
Motorhome & Caravan Show

Motorhome & Caravan Show (Groot-Brittannië)

16 oktober t/m 21 oktober 2018

Honderden nieuwe modellen caravans, campers en vouwwagens bij de grootste kampeershow van Engeland. Maar je kunt ook ’n workshop caravan rijden volgen en de nieuwste kampeeraccessoires bewonderen!

4_ctg_evenementen_q4
De Hasseltse Jeneverfeesten

De Hasseltse Jeneverfeesten (België)

20 oktober en 21 oktober 2018

Muziek, dans, straattheater maar vooral… jenever. Hasselt is op 20 en 21 oktober de jeneverhoofdstad van België. Zelfs de fontein wordt voor de gelegenheid gevuld met dat heerlijke vocht.

Campingtip: delagekempen.be

5_ctg_evenementen_q4
Dutch Design week

Dutch Design week (Eindhoven)

20 oktober t/m 28 oktober

Kom genieten van exposities, workshops en lezingen over design. De Dutch Design Week in Eindhoven is het grootste designevenement van Nederland. Met 300 evenementen op 60 locaties én de uitreiking van de Dutch Design Awards.

6_ctg_evenementen_q4
Saffraan Festival

Saffraan Festival (Spanje)

26 oktober t/m 28 oktober 2018

De stad Consuegra (60 kilometer van Toledo) ligt tussen de uitgestrekte plantages saffraan. Eind oktober is er het Fiesta de la Rosa del Azafran. De saffraan is geoogst, de draden zijn verpakt en het is tijd om dat vieren. Bijzonder!

7_ctg_evenementen_q4
Crossing border festival

Crossing border festival (Den Haag)

29 oktober t/m 4 november 2018

Meer dan 100 kunstenaars, internationale muziek en literatuur: dat zijn de ingrediënten van het Crossing Border Festival in de binnenstad van Den Haag. Met gevestigde namen en aanstormend talent.

8_ctg_evenementen_q4
Kunstmaand Ameland

Kunstmaand Ameland (Ameland)

1 november t/m 30 november 2018

November is kunstmaand op Ameland. Van schilderkunst en fotografie tot theater, beeldhouwwerk en keramiek. Ook leuk om te combineren met fietsen door de natuur.

Campingtip: kiekduun.nl

9_ctg_evenementen_q4
Kampeerbelevenis Brabant

Kampeerbelevenis Brabant (Bergeijk)

9 november t/m 11 november 2018

Op vrijdag 9 november gaan in Bergeijk de deuren open voor alweer de negende kampeerbelevenis. Met veel exposanten, interessante kampeergadgets en leuke activiteiten.

Rathaus and Christmas market in Vienna
Kerstmarkt Wenen

Kerstmarkt Wenen (Oostenrijk)

17 november t/m 26 december 2018

Kom helemaal in de kerststemming in Wenen. De pleinen zijn sprookjesachtig en op de Rathausplatz vind je meer dan honderd kramen met kerstspullen. Hoe romantisch wil je het hebben…

12_ctg_evenementen_q4
Winterwonderland en kerstmarkt Londen

Winterwonderland en kerstmarkt Londen (Groot-Brittannië)

22 november 2018 t/m 5 januari 2019

Londen is van zichzelf al sprookjesachtig, maar in de winter doen de Londenaren er nog een schepje bovenop. Winterwonderland is een unieke beleving met kerstmarkten, een ijsbaan, sleeritten en natuurlijk bezoekjes van de Kerstman!

13_ctg_evenementen_q4
Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf (Duitsland)

22 november t/m 30 december

In Düsseldorf is elk jaar een spectaculaire kerstmarkt. Met meer dan 250 kraampjes in de Altstadt, een honderd jaar oude draaimolen, ‘n glühwein-piramide, een levensgrote kerststal en de engeltjesmarkt aan de Heinrich-Heine-Platz met een sneeuwdorp ernaast. Toll!

14_ctg_evenementen_q4
Kerstmarkt Brugge

Kerstmarkt Brugge (België)

23 november 2018 t/m 1 januari 2019

Dé grote kerstmarkt vind je op De Grote Markt. Maar er zijn nog veel meer markten in het historische centrum van Brugge. Tussendoor kun je schaatsen op de ijsbaan of met een warme chocolademelk en wafel pauzeren op een verwarmd terras.

Campingtip: kleinstrand.be

mg_3376aa-1
The Milan Coffee Festival

The Milan Coffee Festival (Italië)

30 november t/m 2 december 2018

Een heus koffiefestival. Barista’s van over de hele wereld komen koffie maken in Milaan. En met een kop koffie (en later op de dag iets sterkers) in je hand kun je genieten van demonstraties, kunst en livemuziek.

16_ctg_evenementen_q4
Festival of the Lights

Festival of the lights (Frankrijk)

6 december t/m 9 december 2018

Pure magie: de wintereditie van ‘Fête des Lumières’ in Lyon. Ontwerpers van over de hele wereld zetten de stad in het licht met video, muziek en geluidseffecten. Ook de Rhône maakt deel uit van de spectaculaire lichtshow!

Campingtip: camping-lyon.com/nl

17_ctg_evenementen_q4
Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht

14 december 2018

Gouda bij Kaarslicht is al 62 jaar een betoverend evenement met muziek, theater en cultuur. Het hoogtepunt is het ontsteken van de metershoge kerstboom bij het – alleen door kaarsen verlichte – middeleeuwse stadhuis.

18_ctg_evenementen_q4
Middeleeuwse Kerstmarkt

Middeleeuwse Kerstmarkt (Frankrijk)

15 december en 16 december 2018

Een mix van middeleeuwse- en kersttradities vind je in december in de middeleeuwse Franse stad Provins (regio Parijs). Met een middeleeuwse kerstmarkt, een levende kerststal, middeleeuwse dansen en een schaatsbaan.

CHARLES DICKENS 2016
Charles Dickens Festijn

Charles Dickens Festijn (Deventer)

15 december en 16 december 2018

Scrooge, Oliver Twist, Mr Pickwick: ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens komen half december tot leven in het centrum van Deventer. Met kerstmarkt, brocantemarkt, muziek, eten en drinken.

Campingtip: https://holterberg.ardoer.com/nl/