DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2018

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

8_ctg_evenementen_q4
Kunstmaand Ameland

Kunstmaand Ameland (Ameland)

1 november t/m 30 november 2018

November is kunstmaand op Ameland. Van schilderkunst en fotografie tot theater, beeldhouwwerk en keramiek. Ook leuk om te combineren met fietsen door de natuur.

Campingtip: kiekduun.nl

Rathaus and Christmas market in Vienna
Kerstmarkt Wenen

Kerstmarkt Wenen (Oostenrijk)

17 november t/m 26 december 2018

Kom helemaal in de kerststemming in Wenen. De pleinen zijn sprookjesachtig en op de Rathausplatz vind je meer dan honderd kramen met kerstspullen. Hoe romantisch wil je het hebben…

12_ctg_evenementen_q4
Winterwonderland en kerstmarkt Londen

Winterwonderland en kerstmarkt Londen (Groot-Brittannië)

22 november 2018 t/m 5 januari 2019

Londen is van zichzelf al sprookjesachtig, maar in de winter doen de Londenaren er nog een schepje bovenop. Winterwonderland is een unieke beleving met kerstmarkten, een ijsbaan, sleeritten en natuurlijk bezoekjes van de Kerstman!

13_ctg_evenementen_q4
Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf (Duitsland)

22 november t/m 30 december

In Düsseldorf is elk jaar een spectaculaire kerstmarkt. Met meer dan 250 kraampjes in de Altstadt, een honderd jaar oude draaimolen, ‘n glühwein-piramide, een levensgrote kerststal en de engeltjesmarkt aan de Heinrich-Heine-Platz met een sneeuwdorp ernaast. Toll!

14_ctg_evenementen_q4
Kerstmarkt Brugge

Kerstmarkt Brugge (België)

23 november 2018 t/m 1 januari 2019

Dé grote kerstmarkt vind je op De Grote Markt. Maar er zijn nog veel meer markten in het historische centrum van Brugge. Tussendoor kun je schaatsen op de ijsbaan of met een warme chocolademelk en wafel pauzeren op een verwarmd terras.

Campingtip: kleinstrand.be

mg_3376aa-1
The Milan Coffee Festival

The Milan Coffee Festival (Italië)

30 november t/m 2 december 2018

Een heus koffiefestival. Barista’s van over de hele wereld komen koffie maken in Milaan. En met een kop koffie (en later op de dag iets sterkers) in je hand kun je genieten van demonstraties, kunst en livemuziek.

16_ctg_evenementen_q4
Festival of the Lights

Festival of the lights (Frankrijk)

6 december t/m 9 december 2018

Pure magie: de wintereditie van ‘Fête des Lumières’ in Lyon. Ontwerpers van over de hele wereld zetten de stad in het licht met video, muziek en geluidseffecten. Ook de Rhône maakt deel uit van de spectaculaire lichtshow!

Campingtip: camping-lyon.com/nl

17_ctg_evenementen_q4
Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht

14 december 2018

Gouda bij Kaarslicht is al 62 jaar een betoverend evenement met muziek, theater en cultuur. Het hoogtepunt is het ontsteken van de metershoge kerstboom bij het – alleen door kaarsen verlichte – middeleeuwse stadhuis.

18_ctg_evenementen_q4
Middeleeuwse Kerstmarkt

Middeleeuwse Kerstmarkt (Frankrijk)

15 december en 16 december 2018

Een mix van middeleeuwse- en kersttradities vind je in december in de middeleeuwse Franse stad Provins (regio Parijs). Met een middeleeuwse kerstmarkt, een levende kerststal, middeleeuwse dansen en een schaatsbaan.

CHARLES DICKENS 2016
Charles Dickens Festijn

Charles Dickens Festijn (Deventer)

15 december en 16 december 2018

Scrooge, Oliver Twist, Mr Pickwick: ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens komen half december tot leven in het centrum van Deventer. Met kerstmarkt, brocantemarkt, muziek, eten en drinken.

Campingtip: https://holterberg.ardoer.com/nl/