DE LEUKSTE KAMPEEREVENTS

voor de liefhebbers

Kampeerevents 2019

Lekker een hapje eten op een food truck festival? Zeilen in Friesland? Een kampeer- en caravanbeurs bezoeken in eigen land of in het buitenland? We hebben de leukste kampeerevenementen voor je op een rijtje gezet!

3-jeneverfeesten
De Hasseltse Jeneverfeesten (België)

De Hasseltse Jeneverfeesten (België)

19 en 20 oktober 2019

Jenever, jenever en nog eens jenever. Maar ook nog muziek, dans, straattheater en gezelligheid. Hasselt is op 20 en 21 oktober de jeneverhoofdstad van België. Zelfs de fontein is gevuld met dat heerlijke vocht.

Campingtip: de Lage Kempen

4-dutch-designweek
Dutch Design week (Eindhoven)

Dutch Design week (Eindhoven)

19 t/m 27 oktober 2019

2.600 ontwerpers op 120 locaties in Eindhoven geven lezingen, workshops en exposities. Save the date dus voor de Dutch Design Week – het grootste designevenement van Nederland. Inclusief de Dutch Design Awards

5-saffraan-festival
Saffraan Festival (Spanje)

Saffraan Festival (Spanje)

25 t/m 27 oktober 2019

De saffraan is geoogst, de draden zijn verpakt: tijd voor een feestje! De stad Consuegra (tussen de uitgestrekte saffraanplantages) viert eind oktober het Fiesta de la Rosa del Azafran. Consuegra ligt 60 kilometer van Toledo, dus mocht je in de buurt zijn…

6-crossingborder
Crossing border festival (Den Haag)

Crossing border festival (Den Haag)

28 oktober t/m 3 november 2019

Tip voor liefhebbers van literatuur en muziek! In de Haagse binnenstad maken meer dan 100 (inter)nationale kunstenaars (gevestigde namen en aanstormend talent) zich op voor dit bijzondere feestje.

7-kunstmaand-ameland
Kunstmaand Ameland

Kunstmaand Ameland

1 t/m 30 november 2019

Schilderkunst, fotografie, theater, beeldhouwwerk en keramiek: november is kunstmaand op Ameland. Ook leuk om te combineren met fietsen of wandelen door de natuur.

Campingtip: kiekduun.nl

8-caravan-bremen
Caravan Bremen (Duitsland)

Caravan Bremen (Duitsland)

8 t/m 10 november 2019

Onze oosterburen organiseren een gigantisch kampeerevenement met wel 15.000 vierkante meter vol kampeerspullen, inclusief alle nieuwe modellen caravans en campers. Daar gaat je kampeerhart sneller van kloppen!

9-milan-coffee
The Milan Coffee Festival (Italië)

The Milan Coffee Festival (Italië)

30 november t/m 2 december 2019

Barista’s van over de hele wereld komen koffie maken in Milaan. En met een kop koffie (en later op de dag iets sterkers) in je hand kun je genieten van demonstraties, kunst en livemuziek.

1-festival-of-the-light
Festival of the lights (Frankrijk)

Festival of the lights (Frankrijk)

5 t/m 8 december 2019

Pure magie: de wintereditie van ‘Fête des Lumières’ in Lyon. Ontwerpers van over de hele wereld zetten de stad – en de Rhone! – in het licht met video, muziek en geluidseffecten.

Campingtip: Camping de Lyon

11-gouda-bij-kaarslicht
Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht

13 december 2019

Gouda bij Kaarslicht is al 62 jaar een betoverend evenement met muziek, theater en cultuur. Het hoogtepunt is het ontsteken van de metershoge kerstboom bij het door kaarsen verlichte Middeleeuwse stadhuis.

12-dickens-festijn
Charles Dickens Festijn (Deventer)

Charles Dickens Festijn (Deventer)

14 en 15 december

Scrooge, Oliver Twist, Mr Pickwick: ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens komen half december tot leven in het centrum van Deventer. Met kerst- en brocantemarkt.

Campingtip: Camping de Holterberg