Elektronica & gemak

Navigatiesystemen, achteruitrijcamera’s, satellietontvangers voor tv of internet, en systemen die de caravan – of camper – automatisch waterpas stellen: het bestaat allemaal. Voor wie dat wil wordt het vakantieleven op de camping nog comfortabeler met een simpele druk op de knop!

Achteruitrijcamera’s
Bij grotere voertuigen zoals campers en caravans zorgen achteruitrijcamera’s ervoor dat je wat meer ontspannen achter het stuur zit. Je hebt een goed overzicht over de ruimte achter het voertuig en dat minimaliseert de kans op ongelukken en/of beschadigingen. Voor caravans zijn achteruitrijcamera’s uitgerust met een zendertje, zodat je in de auto op een beeldscherm exact kunt zien wat er achter de caravan gebeurt. Er zijn ook navigatiesystemen met een ingebouwde achteruitrijcamera.

Navigatiesystemen
Er komen steeds meer navigatiesystemen die rekening houden met voertuiggegevens, zoals grootte, lengte en gewicht – ideaal voor wie met de camper of caravan op vakantie gaat. Zulke systemen houden rekening met – lage – viaducten en bochtige wegen. Je kunt namelijk niet klakkeloos vertrouwen op de route van je ‘normale’ navigatieapparaat. Bijna elk merk kan campings lokaliseren en sommige fabrikanten lokaliseren speciale servicepunten voor campers om chemische toiletten te legen.

Elekronica en gemak - navigatie

Satellietontvangers
Met een moderne satellietinstallatie kun je tv-kijken waar je maar wilt. Analoge tv-ontvangst is vervangen door digitaal en dat zorgt voor meer zenders en een hogere beeld- en geluidkwaliteit. Een satellietsysteem bestaat uit een schotel, een digitale receiver en een tv. Met de uitgebreide systemen is zelfs een internetverbinding mogelijk. Vaak is een druk op de knop al voldoende om toegang te krijgen – handig als de wifi op de camping hapert.

Omvormers en zonnepanelen
Caravans en campers hebben een eigen stroomnetwerk. Voor verlichting, de koelkast en daarnaast zijn ruim voldoende stopcontacten voor het koffieapparaat, een radio of om mobiele apparatuur op te laden – tot speciale USB-aansluitingen aan toe. Het enige dat je hoeft te doen is de caravan of camper aan te sluiten op het 230V-netwerk van de camping of de camperplek. Zonder stroomaansluiting kan ook: een speciale omvormer tovert 230 volt uit de speciale boordaccu’s die je vervolgens kunt bijladen met zonnepanelen. De dealer vertelt je daar graag alles over.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.