Comfortabel zitten en slapen op vakantie

Zitten, luieren en slapen: ga je met de caravan, camper of vouwwagen, dan heb je je bedje al bij je. Ook met de tent is het tegenwoordig allang geen afzien meer. Voor het betere buitenleven ga je op een drafje naar de kampeerwinkel 😉

Lekker zitten
Een goede campingstoel hoort bij je standaarduitrusting. Ze zijn er in tientallen uitvoeringen, tot aan comfortabele 7-standen leunstoelen die volledig in de lig-stand kunnen. Denk ook eens aan opbergkasten. Tentkampeerders leven vaak uit weekendtassen die netjes gerangschikt in de tent staan. In de kampeerwinkels vind je ook speciale opvouwbare opbergmeubeltjes, met hangende schappen en organizertassen. Buitengewoon praktisch en ze nemen bovendien weinig ruimte in beslag als ze niet gebruikt worden. Ook handig in de voortent!

Zitten & Slapen - zitten

Slaapcomfort
Bezitters van een caravan, camper of vouwwagen hebben ’t makkelijk: hun bed hangt gewoon achter de trekhaak. Sinds het ‘vaste bed’ een jaar of acht gelden z’n intrede deed in de caravan, is het slaapcomfort met – enorme – stappen omhoog gegaan. De moderne generaties caravans en campers hebben tegenwoordig koudschuimmatrasen op lattenbodems en als je een prinses op de erwt (m/v) bent, kun je bij specialisten nog meer slaapcomfort bereiken met speciale oplegmatrassen en andere systemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief met leuke campaings, kampeertips, vakantieregio’s en de laatste nieuwtjes over kamperen.

Slaapzakken
Veel kampeerders nemen een dekbed mee in de caravan of camper. Tentkampeerders kruipen ’s nachts lekker in de slaapzak. Die zijn er in twee modellen: de mummy (met capuchon) of het traditionele dekenmodel waarbij je ook nog ‘ns twee slaapzakken aan elkaar kunt ritsen. Je kunt kiezen uit synthetische of donzen vullingen, of een combinatie. Let op de isolatiewaarde: het maakt nogal verschil of je naar Toscane op vakantie gaat, of dat je hoog in de bergen kampeert.

Zitten & Slapen - liggen

Slaapmatjes en luchtbedden
Luchtbedden ze zijn vrijwel verdrongen door de ‘selfinflatable’ matrasjes. Ze isoleren beter dan traditionele luchtbedden door de ingebouwde schuimlaag. Tijdens het oprollen pers je alle lucht er weer uit, zodat een compacte rol ontstaat. Inflatable slaapmatjes zijn er in diverse afmetingen en dikten, tot wel 10cm. De ‘outdoor’-uitvoeringen hebben een extra isolerende tussenlaag of zelfs een donzen vulling: fijn als je ook in de herfst op pad gaat of ’s zomer in de bergen kampeert (koude nachten).

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.