CARAVAN, CAMPER OF VOUWWAGEN HUREN?

Lekker makkelijk: alles zit er al in!

Genieten van de natuur, mooie plekken bezoeken, geen verplichtingen: dat kan allemaal met de huur-camper, -caravan of -vouwwagen. Het enige dat je zelf hoeft mee te nemen: bikini, zwembroek, zonnebrand en misschien nog wat andere kleding…

Vrijheid: gaan waar je wilt, zonder te hoeven aansluiten in lange rijen voor een ontbijtbuffet of om in te checken op het vliegveld. Dat is het voordeel van kamperen, want je bepaalt zelf waar je heen wilt en hoe laat je gaat ontbijten onder je eigen luifel. En met een gehuurd kampeermiddel maak je het jezelf natuurlijk helemaal makkelijk: dat is de perfecte manier om te kijken of de kampeer-lifestyle bij je past.

INVENTARIS INBEGREPEN

Campers, caravans en vouwwagens huur je natuurlijk bij de kampeerspecialist in de buurt. Die heeft een jonge verhuurvloot voor je klaar staan en die heeft vaak ook nog leuke tips voor je. En als het gaat om mooie bestemmingen: daarvoor kun je weer bij Camp-to-Go terecht. Het voordeel van huren is dat je niet meteen een complete uitrusting moet aanschaffen en dat geldt ook voor de inventaris. Kookgerei zoals potten en pannen, maar ook servies en bestek: dat zit bij de meeste verhuurbedrijven allemaal al aan boord van je rijdende vakantiehuisje. Bij vouwwagens is de buitenkeuken ook meestal al inbegrepen bij de huursom en bij caravans hoef je je niet druk te maken over een luifel of een volle gasfles. Ook bij campers is dat tiptop geregeld, tot en met speciale keggen als je de wagen waterpas wilt zetten en een stroomkabel. Fietsendragers en kinderzitjes zijn vaak tegen een kleine meerprijs beschikbaar: hoe gemakkelijk is dat?

ZELF MEENEMEN: HANDIGE CHECKLIST

Dekbedden, hoeslakens, kussens: die kun je van thuis meenemen. Wat neem je nog meer mee: kleding, opladers voor je telefoon, persoonlijke verzorging zoals tandenborstel, zonnebrand en misschien wat boodschappen voor de eerste paar dagen. Een handige checklist vind je hier. Het kampeerbedrijf zorgt voor een volle gasfles, een gevulde drinkwatertank en een stroomkabel. En zulke betrouwbare verhuuradressen bij jou in de omgeving? Daar hebben we een handige huurlocator voor gemaakt. Soms hoef je daar nog geen half uurtje voor te rijden!