Kamperen in Schotland

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN SCHOTLAND

Tijdens je kampeervakantie in Schotland bezoek je oude steden als Edinburgh en Fort William, maak je wandelingen langs grootse bergen en diepe meren, verken je onbewoonde eilanden en probeer je een glas van bekende Schotse whiskysoorten.

Bergwandeling

Wie echt van ongerepte natuur wilt genieten in Schotland doet er goed aan om de drie zogenaamde geoparken van het land te bezoeken. Lochaber Geopark is een gebied met hoge besneeuwde bergen en meren (lochs). In Geopark Shetland loop je over de vroegere oceaanbodem en verken je een vulkaan. North West Highlands Geopark verrast met imposante bergen en zandstranden. Stuk voor stuk prachtige gebieden die het ontdekken meer dan waard zijn!

Eilandenhoppen

Ook leuk om te doen tijdens je kampeervakantie in Schotland: eilandhoppen. Schotland wordt omringd door wel 800 kleine eilanden. Daarvan is minder dan de helft bewoond. Enkele tips: de Binnen- en Buiten-Hebriden in het westen (waaronder het indrukwekkende eiland Skye), Orkney (een archipel van wel 70 eilanden) en de Shetlands (ook een archipel, met wel 100 eilanden, dicht bij Noorwegen). Keuze genoeg!

Kamperen in Schotland

ONTDEK SCHOTLAND

De stad in
Naast de vele meren, bergpassen en eilanden heeft Schotland ook een aantal mooie steden die je niet mag overslaan. Fort William is een zeer populaire bestemming onder toeristen, met zijn gezellige pubs en winkelstraat High Street. Naast Glasgow, de grootste stad van Schotland, is hoofdstad (en UNESCO Werelderfgoed) Edinburgh ook een echte aanrader, met z’n gezellige straatjes met middeleeuwse huizen in de Old Town.

Must see in Schotland

Een kasteel verkennen

Overal in Schotland kun je kastelen bezoeken. In het midden van een stad, maar ook op de rand van een klif. De bekendste kastelen vind je in Edinburgh, Stirling en Eilean Donan.

Ceilidhs

Ben je in Schotland, dan is een ceilidh een echte must see. Beleef de Schotse sfeer met muziek, dansen, eten en gastvrijheid. Ceilidhs worden overal in het land gehouden en kun je vinden tijdens een avondje of op een festival.

Ga naar een evenement

In Schotland worden duizenden evenementen georganiseerd. Ons advies, ga naar een evenement met het echte Schotland erin. Bijvoorbeeld de Highland Games, een combinatie van muziek, dansen en hevige strijd. Of ga tijdens de wintermaanden naar een vuurfestival.

Beleef de geschiedenis

Schotland heeft een rijke historie. Bezoek één van de musea om de geschiedenis te herbeleven. Het National Museum of Schotland heeft duizenden tentoonstellingen. Of bezoek de Calanais Standing Stones of het Heart of Neolithic Orkney en bezoek de Schotse huizen van 5.000 jaar geleden.

Geniet van het uitzicht

Door de uitgestrekte vlakken die er zijn in Schotland zijn er ook veel prachtige uitzichtpunten. Zoek de hoogte op en geniet van het prachtige uitzicht. Met bijna 300 Schotse bergen hoef je niet ver te rijden voor een spectaculair uitzicht.

De beste campings van Schotland

In Schotland vind je campings aan zee, in weilanden en bij bossen. Van luxere campings voor het hele gezin tot kleine campings met weinig voorzieningen. Een selectie van campings die goed gewaardeerd werden door medekampeerders:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.