KAMPEREN IN SCHOTLAND

Ontdek de mooiste plekken in Schotland

Tijdens je kampeervakantie in Schotland bezoek je oude steden als Edinburgh en Fort William, maak je wandelingen langs grootse bergen en diepe meren, verken je onbewoonde eilanden en probeer je een glas van bekende Schotse whiskysoorten.

Bergwandeling
Wie echt van ongerepte natuur wilt genieten in Schotland doet er goed aan om de drie zogenaamde geoparken van het land te bezoeken. Lochaber Geopark is een gebied met hoge besneeuwde bergen en meren (lochs). In Geopark Shetland loop je over de vroegere oceaanbodem en verken je een vulkaan. North West Highlands Geopark verrast met imposante bergen en zandstranden. Stuk voor stuk prachtige gebieden die het ontdekken meer dan waard zijn!

Eilandenhoppen
Ook leuk om te doen tijdens je kampeervakantie in Schotland: eilandhoppen. Schotland wordt omringd door wel 800 kleine eilanden. Daarvan is minder dan de helft bewoond. Enkele tips: de Binnen- en Buiten-Hebriden in het westen (waaronder het indrukwekkende eiland Skye), Orkney (een archipel van wel 70 eilanden) en de Shetlands (ook een archipel, met wel 100 eilanden, dicht bij Noorwegen). Keuze genoeg!

Ontdek Schotland

De stad in
Naast de vele meren, bergpassen en eilanden heeft Schotland ook een aantal mooie steden die je niet mag overslaan. Fort William is een zeer populaire bestemming onder toeristen, met zijn gezellige pubs en winkelstraat High Street. Naast Glasgow, de grootste stad van Schotland, is hoofdstad (en UNESCO Werelderfgoed) Edinburgh ook een echte aanrader, met z’n gezellige straatjes met middeleeuwse huizen in de Old Town.

0% spaarrente…

Nul procent rente op je spaarcenten… Het wás al niet veel, maar inmiddels heeft ABN Amro dus besloten om 0 (nul!) procent rente te vergoeden op onze particuliere spaartegoeden. En inmiddels [...]

De beste campings van Schotland

In Schotland vind je campings aan zee, in weilanden en bij bossen. Van luxere campings voor het hele gezin tot kleine campings met weinig voorzieningen. Een selectie van campings die goed gewaardeerd werden door medekampeerders:

  • Camping Glen Nevis Caravan & Camping Park (Fort William)
  • Camping Linnhe Lochside holidays (Fort William)
  • Camping Glentrool (Glentool Village)
  • Camping Linwater Caravan Park (East Calder)
  • Camping Drum Mohr (Edinburgh)
  • Camping: Faichemard Farm (Invergarry)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!