Op vakantie met een gehuurd kampeermiddel

Tips & Trucs

Gaan en staan waar je maar wilt! Dat is de charme van een eigen caravan, camper of vouwwagen. Maar als je nog niet precies weet of dat wat voor je is, kun je natuurlijk ook huren. Zo kun je verschillende kampeermiddelen uitproberen en zorgeloos op vakantie!

Twee dagen hier, een weekje daar: dat zijn de voordelen van een kampeervakantie. Zelf bepalen waar je heen gaat en hoe lang je blijft. En dat kan natuurlijk ook prima met een gehuurd kampeermiddel. Als je dat voor de eerste keer gaat doen, dan hebben we een paar handige tips en trucs voor je samengesteld.

Tip 1

Vroeg boeken! Vooral in het hoogseizoen zijn huurcampers, -vouwwagens en -caravans zeer gewild en dat geldt al helemaal voor deze rare corona-periode: veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land, dus wees er snel bij!

Tip 2

Bijkomende kosten Hou rekening met bijkomende kosten, zoals een waarborgsom. Die krijg je natuurlijk weer terug als je de vouwwagen, caravan of camper weer zonder schade inlevert. Soms wordt er ook bedrag gerekend voor rijklaarmaken (inclusief volle gasfles) en de eindschoonmaak.

Tip 3

Extra uitrusting Inventaris is bijna altijd onderdeel van de huurprijs. Beddengoed neem je van thuis mee; dat slaapt wel zo lekker. Kinderzitjes of een fietsendrager zijn meestal tegen meerprijs beschikbaar. Informeer vooraf.

Tip 4

Kilometerkosten Bij campers geldt meestal een vast aantal kilometers per week, inbegrepen in de huurprijs. Extra kilometers kun je bijkopen. Bij vouwwagens of caravans kun je onbeperkt kilometers rijden.

Tip 5

Verzekering De huurcaravan, -vouwwagen en -camper zijn uiteraard verzekerd. Wel geldt een eigen risico, meestal net zo hoog als de waarborgsom. Voor schades hoger dan 1.90 meter (door takken, rotsen of bruggen) geldt soms een hoger eigen risico. Je kunt een verzekering afsluiten om het eigen risico af te kopen.

INPAKKEN EN WEGWEZEN

‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’. Dat is een bekende uitspraak van stoere buitenmensen. Maarreh: wij houden toch wel van een zonnetje. En dat is weer zo’n voordeel van kamperen, want bij twijfel is alles zó ingepakt en vertrek je naar een plek waar de zon wél schijnt. Slim: boek een camper die 1 persoon groter is dan je gezinssamenstelling – dan heb je ook bij minder weer lekker de ruimte.

NIET TE LANG DOORRIJDEN

Maak reisetappes niet te lang. Met de caravan en de camper heb je alles aan boord om comfortabel korte pauzes te houden. Je kunt ook makkelijk een extra overnachting inplannen als je het rijden zat wordt. Hoe makkelijk wil je het hebben?

OOK IN DE WINTER

Op pad met de camper of caravan? Dat kan het hele jaar: voorjaar, zomer, herfst – zelfs in de winter. De voertuigen zijn uitstekend geïsoleerd en beschikken over comfortabele verwarming. Zo is zelfs de wintersport binnen je bereik!