Kamperen in Slovenië

Ontdek de mooiste plekken in Slovenië

In Slovenië bezoek je kustplaatsjes in Venetiaanse stijl, ontdek je kilometerslange grotten, geniet je van het uitzicht over azuurblauwe meren en probeer je unieke wijnen van verschillende regio’s. Dit land heeft van alles wat, en is een geweldige bestemming voor je kampeervakantie!

Sloveense natuur

Uitgestrekte meren, bergen met witte toppen en diepe, donkere grotten. Slovenië heeft een prachtig landschap. Geen wonder, als je naar de buurlanden kijkt. In Slovenië vind je bergen als in Oostenrijk, en een kust als in Italië. Onder de hoogtepunten van de Sloveense natuur vallen het Meer van Bled en het Meer van Bohinj (beide helder blauw en omringd door groen), de Grotten van Postojna (20.750 meter lang!) en de Grotten van Škocjan.

De mooiste steden

Slovenië heeft een aantal fraaie steden die je gezien moet hebben tijdens je kampeervakantie. In hoofdstad Ljubljana bezoek je het kasteel, dat een mooi panorama over de stad biedt. In Bled geniet je van het uitzicht over het gelijknamige meer (heeft ook een mooi kasteel boven een klif). Wil je graag aan zee zijn, bezoek dan het kustplaatse Piran, met gebouwen in Venetiaanse stijl. Keuze genoeg!

Kamperen in Slovenie

ONTDEK SLOVENIË

Wijnregio’s
Wijnkenners opgelet: Slovenië heeft drie grote wijnstreken: Primorje (deze wijn smaakt vaak droog en is rijk aan mineralen) in het westen, Posavje (veel Franse invloeden merkbaar in de smaak) in het zuidoosten en Podravje (Duitse invloeden kun je proeven) in het noordoosten. Elke wijnregio in Slovenië produceert zijn eigen, unieke wijn. Voor kenners natuurlijk een mooie gelegenheid om verschillende nieuwe smaken te proberen en de wijnvelden te bekijken.

4 redenen om Slovenië te bezoeken

Slovenië staat misschien niet bovenaan de lijst met populaire vakantielanden, maar verdient het zeker wel om uitgelicht te worden.

De Sloveense keuken

De Sloveense keuken in een combinatie van meerdere Europese keukens. In de Sloveense keuken vind je Mediterraanse, Hongaarse, Oostenrijkse en Kroatische invloeden terug.

Groen-turquoise meren

Tussen het groene en heuvelachtige landschap kom je de mooiste zoetwatermeren tegen. Het Bled-meer is het bekendste en grootste meer van Slovenië. Een ander meer dat het bezoeken waard is, is het meer van Bohinj. Een meer met glashelder water en omgeven met bloemen, planten en bergtoppen.

Duizenden grotten

In Slovenië vind je duizenden grotten. Grote grotten, kleine grotten, maar vooral erg mooie grotten. De Skocjan grot is zelfs opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

Ljubljana

Ljubljana is de bruisende hoofdstad van Slovenië. Het is een van de kleinste hoofdsteden van Europa, maar daardoor niet minder mooi. Deze studentenstad heeft sfeervolle pleinen, authentieke winkeltjes, gezellige boulevards en terrassen. Ook worden er regelmatig evenementen en festivals georganiseerd.

Zoek je liever een rustiger plekje op? Ga dan naar één van de vele parken, stukjes bos of de rivier.

De beste campings van Slovenië

In Slovenië heb je de keuze uit veel soorten campings, van kleine campings met veel privacy, tot grote parken met een zwemparadijs. Hier een selectie van campings die hoge waarderingen kregen van onder andere de ANWB en kampeerders zelf:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.