Op vakantie met de vouwwagen

Compact en lichtgewicht: daardoor kunnen vouwwagens – of tenttrailers – achter vrijwel iedere auto. Ingeklapt lijken ze als twee druppels water op een aanhangwagen. In aanschaf zijn ze meestal goedkoper dan een caravan en je merkt bijna niet dat er wat achter de auto hangt.

Comfortabel
Een vouwwagen is een tussenvorm tussen een tent en een caravan. Als grootste voordeel noemen vouwwagenkampeerders het slapen onder tentdoek: de geur van katoen en wakker worden door de vogeltjes. Een ander voordeel is dat je niet meer op de grond slaapt, zoals in een tent. Moderne vouwwagens beschikken tegenwoordig over prima matrassen. Het opzetgemak mag ook niet onvermeld blijven: sommige vouwwagens staan al in drie minuten.

De vouwwagen

Opzetsystemen
Vouwwagens hebben diverse opzetsystemen – de een net wat sneller dan de ander. Als je plannen hebt voor de aanschaf, moet je je daar echt even in verdiepen. Belangrijkste vraag is hoe je de vouwwagen gaat gebruiken. Als je gaat rondtrekken heb je een snelle opzetter nodig die je ook kunt gebruiken voor een enkele overnachting. Dus zonder voortent of luifel. Kies je voor een standplaatsvakantie, dan weegt de beschikbare ruimte wat zwaarder.

Stoere uitstraling
Steeds meer merken kiezen voor een stoere uitstraling. Aluminium traanplaat op de wagenbak, grote offroad wielen met een indrukwekkend profiel, ’n robuuste keuken op de dissel, of aan de achterkant van de wagen. Deze tenttrailers hebben de uitstraling van Indiana Jones en passen uitstekend achter stoere 4×4’s. Opzetgemak, slimme oplossingen, zwaar tentdoek in natuurlijke tinten en een bijzondere vormgeving zorgen ervoor dat je op de camping volle zalen trekt met zo’n robuuste blikvanger!

Merken vouwwagens

Camp-Let
Comanche
Combicamp
Europa Camper
Holtkamper
Jamet
OZtrail
Raclet
Smitveld
Weekender
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.