Kamperen in België

België heeft voor elke kampeerder wat wils. Ben je sportief en houd je van natuur? De Ardennen bieden uren van wandel-, vaar- en fietsvermaak. Ga je liever de stad in? Historische steden als Gent en Brussel zitten vol gezellige pleintjes en interessante bezienswaardigheden.

Natuur
Bij natuur in België denk je al snel aan de Ardennen. Logisch ook: in dit prachtige, groene natuurgebied maak je de mooiste wandelingen en fietstochten, beklim je bergen en rotsen en geniet je van het uitzicht vanuit een kano. Maar België heeft meer moois: wat dacht je van natuurpark Viroin-Hermeton in de provincie Namen, met z’n kloven en kalkheuvels? En laten we de brede zandstranden van de Belgische kust niet vergeten!

Kamperen in Belgie

Historische steden
Aan historische steden met culturele hoogtepunten geen gebrek in België. Brugge, Antwerpen en Gent bijvoorbeeld, steden vol gezellige pleintjes, waar je terug in de tijd lijkt te gaan als je door de straatjes met oude gebouwen loopt. Natuurlijk is Brussel een echte aanrader. Verken de Grote Markt, maak net als alle andere toeristen een foto bij Manneken Pis en verbaas je over de grootte van het beroemde Atomium.

Gastronomie
Ook voor lekker eten ben je in België aan het juiste adres. Je vakantie is eigenlijk niet compleet zonder dat je van een echt Belgisch frietje of een Luikse Wafel hebt genoten. De Belgen staan ook bekend om hun uitstekende bier. Strijk neer op een willekeurig terras en de bediening zal met enthousiasme de vele opties met je doornemen. ’s Avonds bij de koffie neem je nog een stukje van de beroemde Belgische Chocolade. Of twee natuurlijk.

Kamperen in Belgie

Campings
In België vind je vele soorten campings. Van grote parken met animatie en zwembaden, tot kleine campings aan een riviertje. Een selectie van campings die hoge scores en prijzen kregen na de campinginspecties van de ANWB:

  • Camping de la Cascade (Coo)
  • Camping Anderegg (Waimes)
  • Camping Parc La Clusure (Bure-Tellin)
  • Ardennen Camping Bertrix (Bertrix)
  • Camping Polleur (Polleur)
  • Camping de Chênefleur (Tintigny)
Recent Posts