De compacte caravan

Compacte caravans hebben allerlei voordelen. Ze hebben dezelfde basisvoorzieningen als hun grote broers en zusjes, het prijskaartje is interessant, ze passen achter vrijwel elke auto en daarnaast hebben ze een hoog knuffelgehalte. Ideaal voor beginnende kampeerders en stellen die gewoon wat meer luxe willen dan de tent.

Een compacte caravan wordt ontworpen om op zo weinig mogelijk ruimte toch alles te kunnen doen wat mensen zoal doen in en rond een caravan. Bijkomend voordeel van de kleine afmetingen is het lage gewicht. Daardoor is het ook mogelijk om met een kleine auto de caravan te trekken.

Interieur

Een keuken met koelkast, verwarming rondom, een knusse zithoek die je kunt ombouwen tot bed, prima geïsoleerde wanden zodat je ook in de herfstvakantie nog een weekje weg kunt… De compacte caravan is een allemansvriend waarmee je gezien kunt worden. De meeste caravanmerken hebben een ‘instapper’ in de modellenreeks, speciaal gericht op een jong publiek. Dat zie je aan de frisse meubelstoffering en designdetails zoals hippe lampjes en meubeldecor.

Achter de auto

Veel mensen hikken er tegenaan: een caravan achter de auto. Met een compacte caravan kun je prima ervaring opdoen en ervaren dat het eigenlijk niet zo veel voorstelt om met een caravan aan de haak te rijden. Eenmaal op de camping manoeuvreer je zo’n vakantieknuffeltje eenvoudig op z’n plek, dankzij de handgrepen aan de voor- en achterkant van de caravan. Gasflesje opendraaien en even later zit je al aan de koffie!

Compact

Volkswagen Polo, Toyota Yaris, Fiat 500 of een kekke Mini? Die hebben geen enkel probleem met een compacte caravan. Op het kentekenbewijs van je auto staat wat-ie maximaal mag trekken. En je kunt prima met je gewone rijbewijs-B op stap, zolang het maximum gewicht van de auto plús dat van de caravan maar niet hoger is dan 3.500 kilo. No problemo met een compact caravannetje! Wij zeggen: hup naar het Gardameer of de Costa Brava!

Merken caravans

Adria
Caravelair
Dethleffs
Eriba
Hymer
Knaus
Sterckeman
T@b
Tabbert
Weinsberg
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.