KAMPEREN IN LUXEMBURG

Ontdek de mooiste plekken in Luxemburg

Luxemburg. Dit kleine landje, ingesloten tussen Duitsland, België en Frankrijk heeft je als kampeerder meer te bieden dan je misschien zou verwachten. Liefhebbers van mooie natuurgebieden, eeuwenoude kastelen, gezellige dorpjes en steden én uitstekende campings: deze kant op!

Luxemburgse Ardennen
In het noorden van Luxemburg ligt het indrukwekkende natuurgebied van de Luxemburgse Ardennen. Hier wandel of fiets je door een prachtige, groene omgeving, langs meren en door bossen. Onderweg leer je meer over de middeleeuwse geschiedenis van het land: er zijn tal van imposante kastelen en ruïnes van oude vestingen te bezoeken. Binnen de Ardennen vind je ook natuurparken die absoluut de moeite waard zijn: Natuurpark van het Our en het Boven-Sûre.

Luxemburg, hoofdstad
Natuurlijk mag een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad niet ontbreken tijdens je kampeervakantie in Luxemburg. De stad biedt een interessante afwisseling tussen oud en nieuw. Het centrum van Luxemburg (de oude stad) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bevind je je tussen eeuwenoude gebouwen, die grenzen aan moderne, nieuwe panden. Wat de stad extra mooi maakt zijn de groene zones, de parken en tuinen die wel een derde van de stad beslaan.

Ontdek Luxemburg

Kastelenwandeling
Een andere tip voor tijdens je kampeervakantie in Luxemburg, zeker voor de sportieve kampeerder: wandelen op de nationale wandelweg van de Vallei van de Zeven Kastelen. Deze route laat de Luxemburgse variatie van cultuur en natuur mooi zien. Tijdens deze wandeling door de bossen en weides van de prachtige Eischvallei kom je langs zeven indrukwekkende kastelen, waarvan sommige toegankelijk zijn voor bezoekers. De wandeling is in totaal 37 kilometer lang.

0% spaarrente…

Nul procent rente op je spaarcenten… Het wás al niet veel, maar inmiddels heeft ABN Amro dus besloten om 0 (nul!) procent rente te vergoeden op onze particuliere spaartegoeden. En inmiddels [...]

Prijs winnende ANWB campings in Luxemburg

Luxemburg heeft een aantal uitstekende campings om uit te kiezen, variërend van een kleine camping aan een riviertje tot een grote familiecamping met veel luxe. Hier een overzicht van campings die hoge scores en prijzen hebben gekregen van de ANWB:

  • Vakantiepark Walsdorf (Walsdorf)
  • Camping Ettelbrück (Ettelbrück)
  • Camping Bissen (Heiderscheidergrund)
  • Camping Auf Kengert (Larochette)
  • Camping Plage Beaufort (Beaufort)
  • Europacamping Nommerlayen (Nommern)
Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

Altijd op de hoogte

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!