Kamperen in Luxemburg

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN LUXEMBURG

Luxemburg. Dit kleine landje, ingesloten tussen Duitsland, België en Frankrijk heeft je als kampeerder meer te bieden dan je misschien zou verwachten. Liefhebbers van mooie natuurgebieden, eeuwenoude kastelen, gezellige dorpjes en steden én uitstekende campings: deze kant op!

Luxemburgse Ardennen

In het noorden van Luxemburg ligt het indrukwekkende natuurgebied van de Luxemburgse Ardennen. Hier wandel of fiets je door een prachtige, groene omgeving, langs meren en door bossen. Onderweg leer je meer over de middeleeuwse geschiedenis van het land: er zijn tal van imposante kastelen en ruïnes van oude vestingen te bezoeken. Binnen de Ardennen vind je ook natuurparken die absoluut de moeite waard zijn: Natuurpark van het Our en het Boven-Sûre.

Luxemburg, hoofdstad

Natuurlijk mag een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad niet ontbreken tijdens je kampeervakantie in Luxemburg. De stad biedt een interessante afwisseling tussen oud en nieuw. Het centrum van Luxemburg (de oude stad) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bevind je je tussen eeuwenoude gebouwen, die grenzen aan moderne, nieuwe panden. Wat de stad extra mooi maakt zijn de groene zones, de parken en tuinen die wel een derde van de stad beslaan.

Kamperen in Luxemburg

ONTDEK LUXEMBURG

Kastelenwandeling
Een andere tip voor tijdens je kampeervakantie in Luxemburg, zeker voor de sportieve kampeerder: wandelen op de nationale wandelweg van de Vallei van de Zeven Kastelen. Deze route laat de Luxemburgse variatie van cultuur en natuur mooi zien. Tijdens deze wandeling door de bossen en weides van de prachtige Eischvallei kom je langs zeven indrukwekkende kastelen, waarvan sommige toegankelijk zijn voor bezoekers. De wandeling is in totaal 37 kilometer lang.

Ideaal voor een korte vakantie

Vanuit Utrecht rij je in 4 uur naar Luxemburg. Dat maakt dit kleine landje uitermate goed geschikt voor een weekendje weg of een midweek vakantie.

Tijdens deze paar dagen is er keuze te over voor het ondernemen van activiteiten. Bewonder je het liefst zoveel mogelijk culturele bezienswaardigheden? Dan kun je een bezoek brengen aan het magische, romaans-gotische Kasteel Vianden. Of ga terug in de tijd tussen het prachtig gekleurde glas in lood van de 17e eeuwse Kathedral Notre-Dame. Ook als je meer een natuurliefhebber bent, is Luxemburg een ideale bestemming. Wandel bijvoorbeeld vanaf de oudste stad in Luxemburg, Echternach aan de rivier Sauer, over de paden van het Mullerthal Trail langs de spectaculaire rotsformaties, kabbelende beekjes en watervallen.

PRIJS WINNENDE ANWB CAMPINGS IN LUXEMBURG

Luxemburg heeft een aantal uitstekende campings om uit te kiezen, variërend van een kleine camping aan een riviertje tot een grote familiecamping met veel luxe. Hier een overzicht van campings die hoge scores en prijzen hebben gekregen van de ANWB:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.