Kamperen in Engeland

Van de glooiende, groene velden in het binnenland tot een gezellige pub in hartje Londen. Tijdens een kampeervakantie in Engeland kun je tal van indrukwekkende locaties bezoeken, zowel op het gebied van cultuur als natuur.

Natuurgebieden
Engeland is rijk aan mooie natuurgebieden die zich uitstekend lenen voor een leuke wandeling of fietstocht. Wat dacht je van de witte Krijtrotsen van Dover in Zuid-Engeland, of de moerassen en dichte bossen van het natuurgebied Dartmoor? Als je de kans hebt, sla dan ook het Lake District in het noorden niet over. In dit bergachtige gebied boordevol meren kun je de mooiste wandelingen maken.

Kamperen in Engeland

Historische en moderne steden
Niet alleen het Engelse landschap is gevarieerd, er zijn ook grote verschillen tussen dorpen en steden. Tijdens een willekeurige fietstocht door het Engelse platteland kom je vaak kleinere dorpjes met oude huisjes en veel sfeer tegen. Een enorm contrast met moderne steden als Liverpool, Londen en Brighton. Houd je van geschiedenis, ga dan naar Bath, waar je tussen oude Romeinse baden kunt lopen. Ben je meteen in de buurt van Stonehenge!

De pub in
Na een lange dag wandelen of fietsen is het altijd gezellig om de dag af te sluiten met een bezoek aan een gezellig drukke Engelse pub. Leuk is dat in veel pubs niet alleen toeristen komen, ook de locals gaan hier aan tafel voor een bord fish and chips, of shepards pie. Extra gezellig dus, vooral als er livemuziek wordt gespeeld door lokale muzikanten en bandjes. Cheers!

Camp to Go - Kamperen in Engeland 1

Campings
Engeland heeft een ruim aanbod aan campings. Van kamperen op het landgoed bij een kasteel tot de pootjes uitdraaien op een camping aan zee. Een selectie van campings die zeer gewaardeerd worden door de ANWB en door kampeerders zelf:

  • Forest Glade Holiday Park (Cullompton)
  • Burford Caravan Club Site (Burford)
  • Morn Hill Caravan Club Site (Winchester)
  • Trewethett Farm Caravan Club Site (Tintagel)
  • Camping Woodovis Park (Tavistock)
  • Camping Abbey Wood Caravan Club Site (londen)
Recent Posts