Kamperen in Engeland

ONTDEK DE MOOISTE PLEKKEN IN ENGELAND

Van de glooiende, groene velden in het binnenland tot een gezellige pub in hartje Londen. Tijdens een kampeervakantie in Engeland kun je tal van indrukwekkende locaties bezoeken, zowel op het gebied van cultuur als natuur.

Natuurgebieden

Engeland is rijk aan mooie natuurgebieden die zich uitstekend lenen voor een leuke wandeling of fietstocht. Wat dacht je van de witte Krijtrotsen van Dover in Zuid-Engeland, of de moerassen en dichte bossen van het natuurgebied Dartmoor? Als je de kans hebt, sla dan ook het Lake District in het noorden niet over. In dit bergachtige gebied boordevol meren kun je de mooiste wandelingen maken.

HISTORISCHE EN MODERNE STEDEN

Niet alleen het Engelse landschap is gevarieerd, er zijn ook grote verschillen tussen dorpen en steden. Tijdens een willekeurige fietstocht door het Engelse platteland kom je vaak kleinere dorpjes met oude huisjes en veel sfeer tegen. Een enorm contrast met moderne steden als Liverpool, Londen en Brighton. Houd je van geschiedenis, ga dan naar Bath, waar je tussen oude Romeinse baden kunt lopen. Ben je meteen in de buurt van Stonehenge!

De pub in

Na een lange dag wandelen of fietsen is het altijd gezellig om de dag af te sluiten met een bezoek aan een gezellig drukke Engelse pub. Leuk is dat in veel pubs niet alleen toeristen komen, ook de locals gaan hier aan tafel voor een bord fish and chips, of shepards pie. Extra gezellig dus, vooral als er livemuziek wordt gespeeld door lokale muzikanten en bandjes. Cheers!

Kamperen in Engeland

Aan de andere kant van de Noordzee ligt Engeland. Het klimaat is hetzelfde, maar voor de rest zijn er veel verschillen. Ideaal om nieuwe dingen te ontdekken tijdens een vakantie dichtbij huis.

Afternoon tea

Meer Engels dan dit wordt het niet! De Engelsen staan bekend om hun ‘cup of tea’. Geniet van een echte afternoon tea en al het lekkers wat erbij geserveerd wordt.

Narrow boats

Vaar in narrow boats door de smalle Engelse kanalen. Vroeger werden ze gebruikt voor vervoer van mensen en goederen. Tegenwoordig kun je ze ook huren voor een vakantie op het water.

Knusse dorpjes

Knusse dorpjes met smalle straatjes. Zoals je die van televisie kent. Langs de route van de Great West Way vind je talloze knusse, typisch Engelse dorpjes.

Koninklijke verblijven

Bezoek één van de verblijven van het koningshuis. Windsor Castle is één van de officiële verblijven van de koninin.

Campings van het jaar in Engeland

Engeland heeft een ruim aanbod aan campings. Van kamperen op het landgoed bij een kasteel tot de pootjes uitdraaien op een camping aan zee. Een selectie van campings die zeer gewaardeerd worden door de ANWB en door kampeerders zelf:

Camp to Go - schrijf je in voor de nieuwsbrief fv

ALTIJD OP DE HOOGTE

Direct op de hoogte worden gesteld van alle ins en outs op kampeergebied?
Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Camp to Go!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.