Kamperen in Zweden

Kun je geen genoeg krijgen van het ontdekken van nieuwe natuurgebieden? Zet jij je tent het liefst in de wildernis neer, waar je kunt genieten van de rust, een sprankelende sterrenhemel en vogelgeluiden tijdens het ontbijt? Kom dan kamperen in Zweden!

Nationale parken
Natuurliefhebbers opgelet: Zweden telt maar liefst 29 (!) nationale parken. Het landschap is vaak bergachtig, dus neem je stevige wandelschoenen mee. Enkele natuurtips: Zweeds Lapland (Lapponia, wat is verdeeld over vier nationale parken), met prachtige toendra’s en gletsjerrivieren, het nationale park Fulufjället, waar de oudste boom ter wereld staat, en de provincie Värmland, in het westen van het land, indrukwekkend vanwege de duizenden meren.

Camp to Go - Kamperen in Zweden 1

Allemansrecht
Waar zet je je tent op in Zweden? Natuurlijk kun je een leuke camping uitzoeken met de luxe van een eigen plek, een toiletgebouw en misschien zelfs een zwembad. Maar in Zweden kun je (net als in Noorwegen en Finland) dankzij het zogenaamde allemansrecht ook in het wild kamperen. Ideaal voor avontuurlijke kampeerders die graag een reis door de wildernis willen maken, zonder dat ze elke avond de beschaving op moeten zoeken om te overnachten.

Dagje stad
Zin om een dagje de stad in te gaan? Zweden heeft genoeg leuke opties! De vroegere industriestad Malmö bijvoorbeeld, die Zweden met een 8 kilometer lange brug met Denemarken verbindt. Hier bezoek je de ‘gedraaide wolkenkrabber’ Turning Torso, de vele winkelcentra en het Drottningtorget-plein. Ook leuk: Ystad, met zijn oude kerk en raadhuis, en natuurlijk hoofdstad Stockholm, wat ook de grootste stad van het land is.

Camp to Go - Kamperen in Zweden 2

Campings
In Zweden kun je je tent in het wild neerzetten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de vele goede campings die het land rijk is. Hier een selectie van campings die hoge waarderingen kregen van onder andere de ANWB en kampeerders zelf:

  • Camping Gräsmarksgården (Uddheden)
  • Daftö Resort (Strömstad)
  • Årjäng Camping Sommarvik (Årjäng)
  • Gullbrannagården (Eldsberga)
  • Camping: Yttermalung (Yttermalung)
  • Camping Otterbergets bad och Camping (Hova)
Recent Posts