Op vakantie met een gezinscaravan

Veel campings richten zich op families met kinderen tot 12 jaar. De caravanmerken volgen die ontwikkeling en hebben speciale indelingen voor families. Centraal staat het stapelbed voor de kinderen – sommige fabrikanten maken ze zelfs met drie bedden en een speelgedeelte bij het stapelbed.

Kinderkamer

Kinderen slapen het lekkerst in een eigen bedje. Dat geldt voor thuis en dat geldt ook in de caravan. Zeker tijdens de zomervakantie, als de nachten vaak wat warmer uitpakken. Alle fabrikanten hebben caravans met stapelbedden; je herkent ze aan de toevoeging van de letter ‘K’ in de typeaanduiding. Ze hebben meestal een afsluitbare kinderkamer, zodat je nog lekker kunt borrelen als de kinderen al op bed liggen.

Extra bagage

Als je met je gezin op reis gaat, dan is het noodzakelijk dat je caravan over voldoende bagagemogelijkheden en laadvermogen beschikt. Gezinscaravans hebben vaak praktische oplossingen met extra bergruimte, zoals opbergvakken tegen de wanden en onder de bovenkastjes. Sommige fabrikanten maken het onderste stapelbed opklapbaar, zodat je daar onderweg twee kinderfietsen kunt vervoeren. Of wat dacht je van een krijtbord tegen de opklapbare onderkant van het onderste stapelbed? Handig!

Afmetingen

Een eigen bed voor de kinderen en een eigen bed voor de ouders. Dat is de grote wens voor veel kamperende families. En die caravans zijn er volop, in allerlei afmetingen. In Duitsland zijn vooral de grotere modellen populair, ook omdat de trekauto’s daar wat forser zijn. Maar ook onder de vijf metergrens worden caravans met zo’n indeling gebouwd, speciaal voor de Nederlandse markt: de bedden zijn dan in de breedte van de caravan gepositioneerd, in plaats van in de lengterichting.

Merken caravans

Adria
Caravelair
Dethleffs
Eriba
Hymer
Knaus
Sterckeman
T@b
Tabbert
Weinsberg
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.