VOOR HET EERST KAMPEREN

wij geven je handige tips

Voor ‘t eerst kamperen…

Voor het eerst naar de camping? Hoe zit het dan met stroom? Op pad met de camper of met de caravan? Dat kan – in bijna alle gevallen – gewoon met rijbewijs-B! Hier lees je alles over rijden met een vakantieaanhanger achter de auto, over verzekeren en winterstalling. En zo’n caravan beladen… dat is een fluitje van een cent. Camp-to-Go helpt je op weg!

Auto en Rijbewijs
Auto & Rijbewijs

Auto & Rijbewijs

De regels voor het trekken van een caravan zijn in de afgelopen jaren versimpeld: in principe heb je aan je B-rijbewijs voldoende, overigens óók als je met de camper reist. Hieronder lees je daar meer over. We kijken ook even naar de rest van de papierwinkel.

Beladen en Rijden
Beladen & Rijden

Beladen & Rijden

Veel nieuwkomers hikken er tegen aan: rijden met de caravan. Een aanhangertje of een vouwwagen kan nog nét, maar een caravan… dat wordt al snel ‘een dingetje’. In de praktijk valt het reuze mee, als je rekening houdt met de afmetingen van je combinatie.

Campings en Reisinformatie
Campings & Reisinformatie

Campings & Reisinformatie

Kampeervakanties bieden ongekende vrijheid en dat begint al met de reis: opstaan wanneer je maar wilt, op pad met je eigen spulletjes. Sommige mensen rijden liefst in een rechte streep naar de camping van hun keuze, anderen maken al van de reis een feestje…

Gas en Stroom
Gas & Stroom

Gas & Stroom

De kookplaat en de kachel. Dat zijn de gasgestookte apparaten in de caravan, vouwwagen of camper. En de koelkast, maar die doet ‘t ook op stroom: 230 volt op de camping, 12 volt achter de auto. Gas en elektriciteit maken kamperen nét wat luxer.

Camp to Go - Onderhoud en zelf doen - voor het eerst kamperen
Onderhoud & Zelf doen

Onderhoud & Zelf doen

Elektrische installatie, gasleidingen, kooktoestel, kachel, oplooprem, verlichting: een caravan zit boordevol techniek. Afhankelijk van het gebruik moet je mobiele vakantiehuisje eens in de twee jaar naar de dealer. Kies voor een Bovag caravanbedrijf; dan heb je ook nog garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Verzekering en Stalling
Verzekering & Stalling

Verzekering & Stalling

Met een eigen caravan, vouwwagen of camper koop je een stuk vrijheid: je haalt ‘m tevoorschijn wanneer je wilt. Vakanties, een weekendje-weg met vrienden of familie… Zorg dat je een flexibele stalling vindt voor je vakantieaanhanger. En zekerheid voor alles: regel een goeie verzekering.