Op vakantie met de alkoofcamper

Als kinderen een camper tekenen, ziet-ie er bijna altijd zo uit: met een enorme bult op de cabine. Die bult is typerend voor de alkoofcamper. Binnen vind je een zee van ruimte. Door het grote aantal slaapplaatsen is deze camper bij uitstek geschikt voor grote gezinnen.

Zes slaapplaatsen
In de typerende bult op het dak – de alkoof – vind je een vast bed waar twee volwassenen ruim in kunnen slapen. Meestal is dit het tweede bed, want achterin vind je nóg een vast tweepersoonsbed. Als klap op de vuurpijl kun je de dinette (in het midden) met een paar handelingen ombouwen tot het derde bed. Waardoor je dus zomaar met zes mensen kunt overnachten in een alkoofcamper.

Interieur
Een flinke keuken, een grote koelkast (afgestemd op het aantal personen), een riante zithoek en in de grotere modellen ’n aparte douche én een apart toilet. Alkoofcampers zijn speciaal ontworpen voor grote reisgezelschappen, zoals samengestelde gezinnen. Sommige alkoofcampers hebben een dubbele bodem: onder de vloer is een extra ruimte die wordt gebruikt om bijvoorbeeld de watertanks in te bouwen – daarmee wordt zo’n alkoofcamper ook geschikt voor de wintersportvakantie.

Voor wie
Alkoofcampers worden vooral gebruikt door verhuurbedrijven, omdat je er met zoveel personen mee weg kunt. Door de alkoof is de stahoogte enorm, tot wel 2.30 meter. In dit type camper vind je enorm veel bergruimte en vaak is ook de woonruimte fors. Door de alkoof op het dak van de cabine ontstaat een groot frontoppervlak. Daardoor ligt het brandstofverbruik wat hoger dan in andere campers. Een voordeel van de alkoof is dat je tijdens het rijden zelden wordt verblind door de zon.

Merken campers

Adria
Dethleffs
Eriba
Hymer
Knaus
Sunliving
Sunlight
Weinsberg
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.