Opmerkelijk veel camperinnovaties

ANWB Camper en Caravan van het jaar 2022

Elk jaar houdt de ANWB de verkiezing Camper en Caravan van het Jaar, waarbij de winnaars bekend worden gemaakt op de eerste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Bij de campers gaat in 2022 de prestigieuze prijs naar de Rapido 854F, een integraalcamper van Franse makelij. Bij de caravans gaat de prijs naar de eigenzinnige Beachy, een nieuw merk dat het Duitse Hobby-caravans heeft geïntroduceerd voor de jongere doelgroep.

ANWB Camper van het Jaar 2022: Rapido 854F

Alle drie genomineerden voor de ANWB Camper van het Jaar kwamen dit jaar uit Frankrijk, waar opmerkelijk veel camperinnovaties vandaan kwamen voor modeljaar 2022. Winnaar werd de Rapido 854F, een zeer compacte integraalcamper met rondzit achterin en verbazingwekkend veel ruimte. Tel daarbij het uitgebreide voorzieningenpakket en de uitstekende afwerking en je hebt een winnaar.

Dit vindt de jury: “Wat direct opvalt is dat de relatief korte opbouw van slechts 670 cm verrassend veel ruimte biedt. Vooral de riante zitgroep achterin met de handige en grote kastruimte boven de achterste bank ogen uitnodigend. Het interieur straalt een warme sfeer uit en de keuken is uitermate goed en compleet geoutilleerd. In de cabine is er voldoende ruimte wanneer het standaard hefbed omhoog staat. De camper is geschikt te maken voor minstens vier personen als je een extra elektrisch hefbed als optie bestelt, boven de achterste zitgroep. Door de aanwezigheid van moderne installaties en door het gebruik van kwalitatief uitstekende bouwmaterialen is de Rapido 854 F geschikt voor gebruik in alle jaargetijden. Een complete camper voor complete vakanties!”

Meer informatie over Rapido.
Prijs vanaf € 87.400

ANWB Caravan van het Jaar 2022: Beachy

De Beachy is het strandgevoel op wielen. Het nieuwe merk (onderdeel van de Duitse Hobby-groep), biedt sportieve kampeerders een uniek kampeerconcept. De standaard uitvoering is eenvoudig maar met een geweldige look and feel die past bij de vrijheidsbeleving van jonge kampeerders. De Beachy is verkrijgbaar in drie indelingen: 360/420/450.

Dit vindt de jury: “De Beachy is van binnen en buiten erg sfeervol en roept direct een geweldig vakantiegevoel op. De uitvoering, zonder kookgelegenheid of toilet, is eenvoudig maar daardoor kan de koper juist invulling geven aan zijn eigen smaak qua inrichting en accessoires. Het ontbreken van die opties heeft als voordeel dat de caravan licht is in gewicht en dat maakt hem juist geschikt voor vervoer achter kleine en elektrische trekauto’s. Erg handig is de deelbare achterdeur waardoor je fiets en surfplank gemakkelijk kunt vervoeren. Als je de comfortabele banken ombouwt tot één groot bed heb je een panoramisch uitzicht via die deur. De ontwerpers hebben een caravan bedacht die qua sfeer en uitstraling zo op Instagram kan en dat is belangrijk om een jonge doelgroep aan te spreken!”

Meer informatie over beachy van Hobby. 
Prijs vanaf € 13.950

Een dealer in jouw omgeving vind je in de dealerlocator.