Rapido campers

Rapido ontstond uit het creatieve brein van Constant Rousseau die voor z’n eigen vakantie in 1961 een vouwcaravan bouwde. Dat bleek een groot succes: in dertig jaar vervaardigde Rapido zo’n 35.000 exemplaren. Inmiddels is het bedrijf overgestapt op campers.

Van die 35.000 vouwwagens die in Mayenne (Frankrijk) werden gebouwd, was de helft bestemd voor export. Zoon Pierre Rousseau assisteerde zijn vader vanaf 1976 en hij begon al snel met het ontwerpen van campers. In 1983 presenteert hij het eerste model, de Randonneur 410. Na het overlijden van zijn vader neemt Pierre in 1985 de teugels in handen. Twee jaar later is het jaar van de grote verandering: de introductie van een volledig camperportfolio. Rapido vervaardigt vanaf dat moment halfintegralen en alkoven, wat later volgt een integraalserie. In 2014 treedt Nicolas Rousseau in de voetsporen van vader Pierre en wordt commercieel manager. Zo stapt de derde generatie in.

CAMPERMODELLEN

Rapido heeft twee campervans op Peugeot Boxer bij de Van-serie, in de lengtes van 600 en 640 cm. Vervolgens komt de C-serie op Peugeot met vier compacte halfintegraalcampers waaronder de C50 (6,59 meter met queensbed) en de C86 (6,99 meter met queensbed en face-to-face zitgroep). Standaard is deze halfintegraal voorzien van een panoramadak, compacte keuken met twee kookpitten en een gescheiden douche en toilet. Vervolgens zien we de C55 (6,72 meter met twee enkele bedden) en tot slot de C56, een ‘kleintje’ van slechts 5,99 meter voorzien van een Frans bed. In deze C-serie wordt de verwarming verzorgd door een Truma dieselverwarming. Dan volgen de 6F-halfintegraalcampers met drie indelingen met lengtes van 7,20 en 7,49 meter die op een Peugeot-chassis zijn gebouwd. In deze serie hebben alle indelingen een face-to-face indeling met twee tegenover elkaar liggende zitbanken. Bij de integraalcampers is de 8F de instapserie met vier indelingen van 6,70 tot 7,49 meter. De 854F is een bijzondere indeling met een ruime zithoek achterin. De luxere serie, de 80dF is gebouwd op Fiat met AL-KO chassis en omvat drie indelingen. Dan het topmodel op Fiat: de Distincion. Verkrijgbaar in drie indelingen met lengtes van 7,54 meter tot 7,99 meter. Optioneel uit te voeren met de comfortabele Alde-verwarming waarbij twee indelingen de populaire face-to-face bankopstelling hebben. Als laatste zien we de serie M op Mercedes, met AL-KO chassis en verkrijgbaar in twee indelingen met face-to-face zithoek.

Meer info: www.rapido-campers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.