Rapido campers

De firma Rapido ontstond uit het creatieve brein van Constant Rousseau. Voor z’n eigen vakantie bouwde hij in 1961 een vouwcaravan van stof. Het bleek een succesformule: in dertig jaar vervaardigde Rapido vanuit Mayenne (Frankrijk) zo’n 35.000 exemplaren…

Van die 35.000 stuks was de helft bestemd voor export. Zoon Pierre Rousseau assisteerde zijn vader vanaf 1976 en hij begon al snel met het ontwerpen van campers. In 1983 presenteert hij het eerste model, de Randonneur 410. Na het overlijden van zijn vader neemt Pierre in 1985 de teugels in handen. Twee jaar later is het jaar van de grote verandering: de introductie van een volledig camperportfolio. Rapido vervaardigt vanaf dat moment halfintegralen en alkoven, wat later volgt een integraalserie. In 2014 treedt Nicolas Rousseau in de voetsporen van vader Pierre en wordt commercieel manager. Zo stapt de derde generatie in.

CAMPERMODELLEN

Rapido heeft vier campervans op Fiat Ducato in de Van-serie, in de drie gebruikelijke lengtes 540, 600 en 640 cm. Vervolgens komt de C-serie met vier compacte halfintegraalcampers waarvan de C50 in 2022 een nieuwe indeling is, met een lengte van 6,59 meter en voorzien van een queensbed. Dan is er de C86 met queensbed en face-to-face zitgroep, een wagen die net onder de zeven meter blijft. Standaardmet panoramadak, compacte keuken (twee kookpitten) en een gescheiden douche en toilet. Vervolgens de C55 van 6,72 meter lang met twee enkele bedden. Tot slot de C56, een ‘kleintje’ van slechts 5,99 meter en voorzien van een Frans bed. In deze C-serie wordt de verwarming verzorgd door een Truma dieselverwarming. Vervolgens komt de halfintegraalserie 6F met vijf indelingen in lengtes van 6,79 tot 7,49 meter op Fiat Ducato-chassis. De 666F en de 696F zijn in 2022 nieuwe indelingen. In deze serie hebben vier van de vijf modellen een face-to-face indeling met twee tegenover elkaar staande zitbanken. Bij de integraalcampers is de 8F de instapserie, met vijf indelingen in lengtes van 6,70 meter tot 7,49 meter. De 854F is een bijzondere indeling met een ruime zithoek achter. De luxere serie, de 80dF omvat vier indelingen waarbij de 8065 dF standaard Alde-verwarming heeft en een badkamer tegen de achterwand. Dan het topmodel op Fiat: de Distincion. Verkrijgbaar in vijf indelingen met lengtes van 7,54 meter tot 8,79 meter waarvan diverse wagens met de  populaire face-to-face bankopstelling, optioneel uit te voeren met de comfortabele Alde-vloeistofverwarming. Sinds 2020 is de serie-M op Mercedes met ALKO-chassis en verkrijgbaar in twee indelingen met face-to-face zitgroep.

Meer info: www.rapido-campers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu