Rapido campers

De firma Rapido ontstond uit het creatieve brein van Constant Rousseau. Voor z’n eigen vakantie bouwde hij in 1961 een vouwcaravan van stof. Het bleek een succesformule: in dertig jaar vervaardigde Rapido vanuit Mayenne (Frankrijk) zo’n 35.000 exemplaren…

Van die 35.000 stuks was de helft bestemd voor export. Zoon Pierre Rousseau assisteerde zijn vader vanaf 1976 en hij begon al snel met het ontwerpen van campers. In 1983 presenteert hij het eerste model, de Randonneur 410. Na het overlijden van zijn vader neemt Pierre in 1985 de teugels in handen. Twee jaar later is het jaar van de grote verandering: de introductie van een volledig camperportfolio. Rapido vervaardigt vanaf dat moment halfintegralen en alkoven, wat later volgt een integraalserie. In 2014 treedt Nicolas Rousseau in de voetsporen van vader Pierre en wordt commercieel manager. Zo stapt de derde generatie in.
CAMPERMODELLEN
Rapido heeft drie kampeerautobussen op Fiat Ducato: de Van-serie, in de drie gebruikelijke lengtes 540, 600 en 640 cm. Met keuze uit twee interieurkleurtjes en vijf bekledingsstoffen, standaard goed uitgerust. Dan volgen de halfintegraalcampers met vijf indelingen in een lengte van 6.64 tot 7.49 meter, op een Fiat Ducato-chassis. Binnen deze serie is er een indeling met twee tegenover elkaar staande zitbanken, de zogenaamde face-to-face indeling. Dan komen we bij de integraals. De 8F is de instapserie met zes indelingen en lengtes van 6.64 meter tot 7.49 meter. De luxere integraals heten 80dF en zijn beschikbaar met vijf indelingen, met in de 8065 dF standaard Alde vloeistofverwarming en een badkamer tegen de achterwand. Het topmodel op Fiat van Rapido is de Distincion. Hij is er in zeven indelingen met een lengte van 7.25 meter tot 8.79 meter. Optioneel uit te voeren met Alde-verwarming en diverse wagens hebben indelingen met naar elkaar gerichte zitbanken. Nieuw in 2020 is de serie M op Mercedes met AL-KO chassis en verkrijgbaar in twee indelingen met face-to-face zithoek.

Meer info: www.rapido-campers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts