Rapido campers

De firma Rapido ontstond uit het creatieve brein van Constant Rousseau. Voor z’n eigen vakantie bouwde hij in 1961 een vouwcaravan van stof. Het bleek een succesformule: in dertig jaar vervaardigde Rapido vanuit Mayenne (Frankrijk) zo’n 35.000 exemplaren…

 

Van die 35.000 stuks was de helft bestemd voor export. Zoon Pierre Rousseau assisteerde zijn vader vanaf 1976 en hij begon al snel met het ontwerpen van campers. In 1983 presenteert hij het eerste model, de Randonneur 410. Na het overlijden van zijn vader neemt Pierre in 1985 de teugels in handen. Twee jaar later is het jaar van de grote verandering: de introductie van een volledig camperportfolio. Rapido vervaardigt vanaf dat moment halfintegralen en alkoven, wat later volgt een integraalserie. In 2014 treedt Nicolas Rousseau in de voetsporen van vader Pierre en wordt commercieel manager. Zo stapt de derde generatie in.

CAMPERMODELLEN
Rapido heeft vier buscampers op Fiat Ducato in de Van-serie, in de drie gebruikelijke lengtes 540, 600 en 640 cm. Vervolgens komen de halfintegralen met vijf indelingen in lengtes van 6,64 tot 7,49 meter die op een Fiat Ducato chassis staan. In deze serie is er ook een face-to-face indeling met twee tegenover elkaar staande zitbanken. Bij de integraalcampers is de 8F de instapserie met zes indelingen in lengtes van 6,64 meter tot 7,49 meter. De luxere serie, de 80dF omvat vijf indelingen waarbij de 8065 dF standaard Alde-verwarming en een badkamer tegen de achterwand heeft. Dan het topmodel op Fiat: de Distincion. Verkrijgbaar in zeven indelingen met lengtes van 7,25 meter tot 8,79 meter. Optioneel uit te voeren met de comfortabele Alde-verwarming waarbij er diverse wagens de populaire face-to-face bankopstelling hebben. Tenslotte de Ultimate Line campers, een exclusieve serie uitgerust met veel extra’s. Er zijn in totaal zes modellen waaronder drie halfintegralen: 666F, 686F, 696F en drie integralen: 8066dF, 8086dF en 8096dF. Sinds 2020 is de serie M op Mercedes met AL-KO chassis en verkrijgbaar in twee indelingen met face to face zithoek. Voor 2021 zijn er drie compleet nieuwe compacte (breedte 2,12 meter) halfintegralen op een Fiat Ducato chassis, in de C-serie. Allereerst de C 86 met queensbed en face-to-face zitgroep, een wagen die net onder de zeven meter blijft. Standaard voorzien van een panorama dak, compacte keuken met twee kookpitten en een gescheiden douche en toilet. Vervolgens de C 55 van 6,72 meter lang waarin twee enkele bedden staan. Tot slot de C 56, een ‘kleintje’ van slechts 5,99 meter lengte met een Frans bed. In deze C-serie wordt de verwarming verzorgd door een Truma dieselverwarming.

Meer info: www.rapido-campers.nl
Klik hier voor de dealerlocator

Recent Posts
Camp to Go

Schrijf je in voor de Camp to Go nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe inspiratie, acties en nieuwtjes!