MEER DAN 300 DEELNEMENDE CAMPINGS
Nationale Open Camping Dag op 1 april

Vrijblijvend rondkijken op de camping. Dat kan tijdens de Nationale Open Camping Dag, op zaterdag 1 april. Ruim 300 campings doen mee, voornamelijk in Nederland. Van groot tot minicamping. Initiatiefnemer is kampeerplatform I Love Kamperen, die de dag voor de tweede keer organiseert.

Rondkijken op de camping, sfeerproeven, een praatje met de eigenaren: dat is de bedoeling van de Nationale Open Camping Dag. “Kampeerders raken soms de weg kwijt tijdens hun zoektocht in het enorme online aanbod aan campings”, stelt Karin Horstman van I Love Kamperen. “Even een rondje over de camping geeft een heel andere ervaring dan de zoveelste digitale plattegrond”. Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie dat zoveel mogelijk mensen enthousiast worden over kamperen en misschien zelfs alvast hun favoriete plekje uitzoeken. “Deze laagdrempelige manier kan er ook voor zorgen dat mensen die nog nooit hebben gekampeerd toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is”, aldus Karin Horstman.

Partners uit de kampeerbranche

De Nationale Open Camping Dag is inmiddels geadopteerd door verschillende partners uit de kampeerbranche. Ook branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) doet mee. Raoul Veldink namens KCI: “De Open Camping Dag draagt bij aan de doelstelling om kamperen bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Samen verklaren we het kampeerseizoen voor geopend!” Een andere ‘founding father’ is Stichting Vrije Recreatie (SVR), de organisatie voor kamperen bij de boer, die al zijn kleinschalige campings oproept om deel te nemen aan het landelijke evenement.

300 campings

“We zijn blij met zoveel aanmeldingen”, vervolgt Karin Horstman van I love kamperen. “De diversiteit is groot: van Vakantiepark Beerze Bulten tot minicamping De Frije Fries en alles wat ertussen zit. Er doen zelfs campings uit het buitenland mee. De lente lonkt en we weten dat de campings van plan zijn een feestje te maken van de Open Camping Dag”.  Zowel voor de campings als voor bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Als bezoeker moet je je wel even aanmelden als je kans wilt maken op de prijzen die tijdens de tijdens de Nationale Open Camping Dag worden verloot. Alle informatie over deelnemende campings staat op opencampingdag.nl
Tijdens de tijdens de Nationale Open Camping Dag zijn de deelnemende campings geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.