Vakantie in eigen land onverminderd populair

Zeven op de tien Nederlanders wil dit jaar op vakantie. Dat blijkt uit de Vakantiemonitor van NBTC. Van de kampeerders zijn de vakantieplannen zelfs nog groter: ruim 97 procent van de Nederlandse kampeerders trekt er dit jaar op uit. Dat blijkt uit een onderzoek onder 15.000 kampeerders, uitgevoerd door campingspecialist ACSI en kampeerwinkel Obelink.


Acht weken (!) kamperen

‘Nederland blijft onverminderd geliefd voor een korte of langere kampeervakantie’, aldus Ramon van Reine, CEO van ACSI. ‘Iets meer dan 62 procent van alle Nederlanders zegt dit jaar in ieder geval een keer in eigen land te willen kamperen’. Uit het onderzoek blijkt ook dat kampeerders na twee lastige coronajaren staan te springen om ook weer naar het buitenland te gaan. De populairste bestemmingen over de grens blijven Frankrijk en Duitsland. Ook Italië, Spanje, Oostenrijk en België staan hoog op de verlanglijstjes.
Nederlandse kampeerders zonder kinderen geven aan dat ze in 2022 gemiddeld zo’n 62 dagen naar de camping willen gaan: ruim acht (!) weken. Opvallend is dat dit een week meer is dan vorig jaar. Kampeerders die met de kinderen of kleinkinderen op pad gaan, denken ongeveer 34 dagen te gaan kamperen, omgerekend bijna vijf weken.


Paasweekend: 57 procent méér reserveringen

Ook consultancybureau Stratech is positief over de recreatiebranche en ziet het aantal reserveringen in de eerste drie maanden van 2022 flink stijgen: plus 22,3 procent met in de afgelopen dagen zelfs een eindsprint van plus 87,8 procent. De positieve percentages kunnen volledig worden toegeschreven aan kamperen: het aantal kampeerreserveringen in de laatste zeven dagen lag 278,7 procent hoger. Ook het Paasweekend is erg populair bij Nederlandse kampeerders, met 56,9 procent méér reserveringen, met name op campings aan de Nederlandse kust.