ZES WINNAARS IN DRIE CATEGORIEËN
ANWB maakt Campings van het Jaar bekend

Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht heeft de ANWB de winnaars van de verkiezing ‘Camping van het Jaar 2023’ bekendgemaakt. Zes campings vielen in de prijzen, in drie categorieën: fijnste camping aan zee, beste kleine camping en meest bijzondere huuraccommodatie op campings.

Comfortcamping Scheldeoord in Baarland, Zeeland

De jaarlijkse campingverkiezing is een initiatief van het ANWB-magazine KampeerKampioen (voorheen KCK) en wordt al sinds 1987 gehouden. Elk jaar worden de categorieën aangepast en sinds dit jaar is er een nieuwe aanpak met een vak- en een publieksjury. De vakjury maakt een voorselectie per categorie, waarbij rekening wordt gehouden met aspecten zoals service, gastvrijheid en prijs-kwaliteitverhouding. Voor de categorie ‘campings met de meest bijzondere huuraccommodatie’ – voor mensen die geen eigen kampeermiddel hebben – zijn de vakantieonderkomens beoordeeld op originaliteit. Die voorselectie door de internationale vakjury leverde zestig genomineerde campings op: dertig in Nederland en dertig in het buitenland. Vervolgens konden ANWB-leden stemmen op één van de genomineerde campings. Ruim 18.000 kampeerders deden dat voor de verkiezing van dit jaar en uiteindelijk zijn er zes winnaars: twee per categorie, waarvan één in Nederland en één winnende camping over de grens.

Camping Resort Sanguli Salou, Spanje

Categorie ‘Fijnste familiecamping aan zee’

In deze categorie selecteerde de vakjury campings op maximaal 500 meter van zee. De genomineerde campings hebben minimaal 4,5 ANWB-sterren, een restaurant, speelgelegenheid en animatie voor kinderen en daarnaast zijn er vakantieverblijven te huur voor gasten zonder eigen tent, vouwwagen, camper of caravan.
De winnaars in deze categorie zijn:
Nederland: Comfortcamping Scheldeoord in Baarland, Zeeland
Buitenland: Camping & Resort Sangulí Salou in Salou, Costa Dorada (Spanje)

Camping De Nesse, Noord-Holland
Camping La Magaudie, Frankrijk

Categorie ‘Beste kleine camping’

De kleine campings in deze categorie liggen doorgaans midden in de natuur, ze hebben ruime staanplaatsen (minder dan 60 plekken) en bij de ANWB-inspecties scoren de door de vakjury genomineerde campings minimaal vier ANWB-sterren. Faciliteiten en activiteiten zijn vaak beperkt of niet aanwezig; kampeerders kiezen dit soort campings vooral voor de rust.

De winnaars in deze categorie zijn:
Nederland: Camping De Nesse in Limmen, Noord-Holland
Buitenland: Camping La Magaudie, Chartrier-Ferrières (Frankrijk)

Wikkelhouse huuraccommodatie op Vakantiepark Beerze Bulten, Overijssel
Tipi Lodge op Lago Idro Glamping Boutique, Italië

Categorie ‘Meest bijzondere huuraccommodatie op campings’

Deze categorie is er speciaal voor campingliefhebbers zonder eigen kampeermiddel, maar is ook handig voor opa’s en oma’s die een paar dagen over willen komen om de kleinkinderen te zien. Een vakantieaccommodatie huren op de camping wordt steeds populairder en door deze trend zoeken campings steeds vaker naar de wow-factor bij het plaatsen van bijzondere accommodaties.

De winnaars in deze categorie zijn:
Nederland: Wikkelhouse op Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze, Overijssel
Buitenland: Tipi Lodge op Lago Idro Glamping Boutique, Anfo (Italië)

De uitslag van de ANWB-verkiezing ‘Camping van het Jaar 2023’, inclusief een uitgebreide omschrijving van de winnende campings. staat ook in de KampeerKampioen van deze maand, die nu in de kiosk te koop is.