ANWB Campings van het Jaar 2020

De ANWB heeft de winnaars van de verkiezing ‘Campings van het Jaar’ bekend gemaakt. Drie Nederlandse campings vielen in de prijzen en drie campings in het buitenland.

Maar liefst 25.000 stemmen werden uitgebracht tijdens de verkiezing, die afgelopen zomer startte. Kampeerders konden hun favoriete camping aanmelden in drie categorieën; de fijnste gezinscamping, de camping met de beste huuraccommodatie en de mooiste charmecamping. Bij het vaststellen van de winnaars werden de campings beoordeeld op verschillende aspecten. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie was dat de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelden de aspecten rust/natuur, sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol.
Hieronder stellen we de winnaars aan je voor:

‘De fijnste gezinscamping’ in Nederland:
CAMPING DE KLEINE WOLF, STEGEREN
Vijfsterren familiecamping in het Overijssels Vechtdal met alle mogelijke faciliteiten: binnen- en buitenzwembad met glijbanen, zandstrand met speeltoestellen, indoor speelparadijs, junglebos en campingtheater.
www.kleinewolf.nl

‘De fijnste gezinscamping’ in het buitenland:
CAMPING PLAYA MONTROIG, MONT-ROIG (SPANJE)

Luxe vijfsterrencamping aan de Costa Dorada, aan de Middellandse Zee. De camping wordt in tweeën gedeeld door de spoorlijn. Tropisch zwemparadijs, wellness, schoonheidssalon, fitness, eigen bioscoop, nachtclub en grillrestaurant.
www.playamontroig.com

‘Camping met de beste huuraccommodatie’ in Nederland:
VAKANTIEPARK HET LIEDERHOLT, BEEKBERGEN

Camping met fraaie huuraccommodaties verspreid over het glooiende terrein met bossen en open terrein: boslodges, wellness-chalets en luxe hotelkamers. Kamperen kan op voornamelijk autovrije veldjes, sommige direct aan de wildroute. Elke week natuurtochten met gids.
www.lierderholt.nl

‘Camping met de beste huuraccommodatie’ in het buitenland:
CAMP KYLLBURG, KYLLBURG (DUITSLAND)

De luxe safaritenten op Camp Kyllburg in de Duitse Eifel bezorgden deze camping de felbegeerde titel. De Nederlandse eigenarenhebben ze sfeervol ingericht. De camping heeft een mooie ligging in de bossen, aan de rivier de Kyll. Alle lodgementen en kampeerpleken liggen aan het water.
https://campkyllburg.de

‘De mooiste charmecamping’ in Nederland:
CAMPING DE HELFTERKAMP, VAASSEN

Camping De Helfterkamp is een echte boerencamping met staanplaatsen rondom een oude boerderij aan de rand van de Veluwe. Het boerenbedrijf is volop in bedrijf en de gasten kunnen meegenieten van het boerenleven en de kinderboerderij en het beekje dat langs de camping stroomt.
www.helfterkamp.nl

‘De mooiste charmecamping’ in het buitenland:
HEDESUNDA CAMPING, HEDESUNDA (ZWEDEN)
Op een eilandje in de Dalälven-rivier ligt deze natuurcamping: middenin een bosrijk gebied. Je kunt lekker relaxen op een strandje en de vrije staanplaatsen liggen verspreid over het hele terrein. Met een bootje kun je naar een drijvende sauna roeien.
www.hedesundacamping.se

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.