ANWB maakt Campings van het Jaar 2022 bekend

Elk jaar maakt de ANWB de winnaars bekend van de publieksverkiezing Campings van het Jaar. Afgelopen jaar brachten ruim 25.000 kampeerders hun stem uit op hun favoriete camping – dit zijn de winnaars, verdeeld over vier categorieën.

De ANWB-verkiezing, die al verschillende decennia plaatsvindt, heeft een grote impact in het campingwereldje en wordt gezien als een soort Oscar-uitreiking. Geen wonder dat tientallen campingeigenaren op het puntje van hun stoel zaten tijdens het ANWB-webinar waarin de winnaars bekend werden gemaakt. Bij de verkiezing worden vier categorieën aangehouden, waarbij elke categorie twee winnaars heeft: eentje in Nederland en eentje in een van de andere Europese vakantielanden. De vier categorieën zijn ‘Beste kleine camping’, ‘Fijnste gezinscamping’, ‘Camping met de meest gewaardeerde huuraccommodatie’ en ‘Mooiste charmecamping’. Hieronder zie je de winnaars.

Camping Duinzoomhoeve

Categorie #1: ‘De beste kleine camping in Nederland’

Camping  Duinzoomhoeve, Julianadorp

Opnieuw genomineerd en deze keer met stip op 1: Camping Duinzoomhoeve. Hier kampeer je tussen de bollenvelden achter de duinen van het Noordzeestrand. Duinzoomhoeve is een fijne en overzichtelijke camping, en daardoor zeer geschikt voor kleine kinderen. Hier ben je even weg van alle dagelijkse beslommeringen, maar tegelijkertijd slechts een fietstochtje verwijderd van Julianadorp of Den Helder. Fietsers en wandelaars halen hun hart op in deze prachtige streek; ook je culinaire hart, als je aanschuift voor een vers gekookte maaltijd van boerin Mary in de Pinkenstal.

Camping 44

Categorie #1: ‘De beste kleine camping in het buitenland

Camping 44, Loro Piceno, Italië

Voor de tweede keer op rij winnaar binnen deze categorie. Een idyllische camping in de Italiaanse regio Marche, waar je kampeert onder de olijfbomen en ontbijt met zicht op de bergen. De Nederlandse eigenaren heten je van harte welkom op deze fijne camping, waar gezelligheid, vrijheid maar ook rust voorop staan. Binnen no-time ben je in authentieke plaatsen zoals Fermo en Loro Piceno – echte Italiaanse dorpen met interessante (archeologische) bezienswaardigheden. Ook vlakbij: de stranden en kustplaatsen. Een ideale vakantiebestemming!

Camping De Kleine Wolf

Categorie #2: ‘De fijnste gezinscamping in Nederland’

Camping De Kleine Wolf, Stegeren

Laat de kinderen los in het junglebos, de jeugdhoek, het indoorspeelparadijs of het binnen- en buitenzwembad. Op deze camping hoeven de kids zich namelijk geen minuut te vervelen. Dat is niet alleen fijn voor hen, maar ook voor de ouders. Camping De Kleine Wolf is een vijfsterren familiecamping met oog voor detail en hart voor de kampeerders en hun gezin: dat maakt het vakantiepark zonder twijfel de nummer 1 binnen deze categorie.

Camping Les Coudoulets

Categorie #2: ‘De fijnste gezinscamping in het buitenland

Camping Les Coudoulets, Pradons, Frankrijk

Kinderen spelen op de veldjes, vangen vissen, zwemmen in de rivier en het mooie zwembad. Of ze wagen een dansje in de minidisco, terwijl de ouders genieten van een hapje en een drankje op het terras. Deze viersterrencamping is een waar kinderparadijs en geeft het hele gezin de mogelijkheid om de mooie Ardèche en de schilderachtige omgeving van dichtbij te bewonderen. De combinatie van plezier, comfort en idylle zorgt voor een plekje op de eerste plaats als fijnste gezinscamping.

Camping ’t Weergros

Categorie #3: ‘De meest gewaardeerde huuraccommodatie in Nederland’

Camping ’t Weergors, Hellevoetsluis

Vroeger graasden hier koeien maar die hebben inmiddels plaats gemaakt voor deze gezellige familiecamping. De boeren roots zijn nog steeds voelbaar en zie je terug in de activiteiten die tijdens de vakantie voor de kinderen worden georganiseerd, maar ook in de mooie landelijke omgeving. Onder meer de unieke en comfortabele accommodaties zoals De Houten Iglo, De Lodge Zwaluwnest en het Ecochalet zorgen voor onvergetelijke overnachtingen.

Tamarit Beach Resort

Categorie #3: ‘De meest gewaardeerde huuraccommodatie in het buitenland

Tamarit Beach Resort, Tarragona-Tamarit, Spanje

Deze camping doet de naam resort zeker eer aan. Tamarit heeft zo’n leuke ligging dat je vergeet dat je op een camping bent. Logeren doe je midden in het groen, in een van de luxe bungalows die allemaal een frisse beachy look hebben. Voor de rustzoekers is er wellness, voor de actievelingen allerlei sportieve activiteiten zoals padel, tennis, watersport en fitness. Het superdeluxe zwembad maakt het plaatje helemaal af – dit is met recht een prachtige camping.

Camping De Drie Provinciën

Categorie #4: ‘De mooiste charmecamping in Nederland’

Camping De Drie Provinciën, Een-West

Op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe ligt deze landelijk gelegen, goed verzorgde camping met ruime beschutte staanplaatsen rondom de vijver. Deze natuurcamping staat voor rust en geeft de kampeerder de mogelijkheid de omgeving te ontdekken; van fietsroutes in de buurt tot streekgerechten in het campingrestaurant. De camping blinkt uit in gastvrijheid en de natuur rondom is geweldig mooi.

Hedesunda Camping

Categorie #4: ‘De mooiste charmecamping in Nederland’

Hedesunda Camping, Hedesunda, Zweden

Deze winnende camping ligt op een eilandje, en is zo mooi aangelegd dat het wel een park lijkt. Overnachten doe je op een van de ruime campingplaatsen, of in een knus houten huisje. Tussen de bomen en aan de zandstrandjes breng je je avonden door bij een van de vuurplaatsen. Of je vaart met je roeiboot naar de drijvende sauna – dichter bij de natuur kun je bijna niet komen.

Meer weten over deze en al die andere prachtige campings in Europa? Alle door de ANWB geïnspecteerde campings vind je hier, gewoon op de Camp-to-go website. En daarnaast kun je ook lezen wat de ACSI vindt van de bijna 10.000 campings in Europa.