Bier & Vlechtjes op camping De Holterberg

Vaders die hun dochters voorzien van een mooie vlecht: dat kun je meemaken – en meedoen – op camping De Holterberg in Holten. Elke maandagmiddag is het ‘Bier & Vlechtjes’ bij het animatieteam, speciaal voor vaders en hun dochters. “In plaats van Happy Hour,” lacht Bianca Veneklaas van De Holterberg.

‘Nu moet papa het doen’
Het idee is niet nieuw, maar wel op camping De Holterberg. “Als ik m’n dochter hier in het dorp naar school bracht, kon je precies zien als er weer een vader bezig was geweest met de vlecht van zijn dochter. Dat ziet er dan meestal niet uit: uitgezakte vlechten, of asymmetrisch en overal vergeten plukken. Hier thuis ook hoor: als ik het vlechten van mijn dochters haar eens een keer uitbesteedde aan mijn man. Als hij het deed, dan had dat meer te maken met knopen dan met vlechten”, aldus Bianca Veneklaas van camping De Holterberg. “Maar nu niet meer, want sinds we hier in het hoogseizoen ‘Bier & Vlechtjes’ organiseren, ziet het er superstrak uit – soms mág ik het niet eens meer doen van mijn dochter. Dan is papa aan de beurt”, lacht Bianca.

‘Bier & Vlechtjes’ onstond als een geintje op Facebook en werd snel opgepikt door de landelijke pers – zelfs de Panorama besteedde er aandacht aan, door met de hele (mannen)redactie op cursus te gaan en er een reportage over te schrijven. Ook Linda-magazine en ViVa pakten het op en zo rolde het initiatief over het hele land, een uitkomst voor met name gescheiden vaders. Dat bracht Bianca Veneklaas op het idee om ‘Bier & Vlechtjes’ ook op haar camping te introduceren.

‘De meiden zijn superkritisch’
Ook op camping De Holterberg is de actie een doorslaand succes, zodat de moeders eens lekker onder de luifel kunnen blijven zitten met een boek en een wijntje. “Het is echt hilarisch, met al die mannen en hun dochters. Regelmatig hoor je ‘auw’, want dat vlechten moet je echt met beleid doen. En die meiden zijn superkritisch, natuurlijk. Het moet minstens zo goed zitten zoals hun moeders het doen. Maar de meeste vaders hebben het na een uurtje al te pakken. We beginnen met een eenvoudige paardenstaart, daarna komt pas een vlecht – soms moeten we zelfs nog uitleggen dat je zo’n vlecht met drie lokken haar moet doen. Voor de doorzetters behandelen we ook de wenteltrap, de visgraat, de waterval en de Elsa-vlecht. En soms lukt zelfs het invlechten – je kent dat wel: hele creaties rondom het hoofd zoals je vaak bij paardenmeisjes ziet,” aldus Bianca. “Met bier en bitterballen – het is echt superleuk om te zien hoe die vaders met hun dochters omgaan. En ze houden er ook nog vlechtskills aan over als ze hier na hun vakantie weer naar huis gaan.”

Meer info:
https://holterberg.ardoer.com