Bezoekersrecord op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019
Bijna 50.000 bezoekers – 33,6 procent meer dan vorig jaar

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is niet alleen het leukste kampeerevent van Nederland, maar ook het grootste: gisteren sloot de beurs af met een totaal aantal bezoekers van 48.276. Daarmee realiseerde de Jaarbeurs een groei van 33,6 procent ten opzichte van vorig jaar.


50.000 kampeerliefhebbers
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok bijna 50.000 kampeerliefhebbers naar Utrecht – daarmee gaat editie 2019 de boeken in als de meest succesvolle van de laatste tien jaar. ‘Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers’, glundert Judith Röling, beursmanager van het grootste kampeerevent van Nederland.

ANWB-juryleden Marije en Martine (r) praten Sander Janson bij over de verkiezing Camper en Caravan van het Jaar.

Tientallen primeurs
Tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs waren er tientallen primeurs te zien op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires. Daarnaast waren er tijdens het grootste kampeerevent van Nederland veel workshops en presentaties, onder meer voor beginnende camperaars. Het aantal kampeerauto’s groeit namelijk fors, zo blijkt uit de cijfers van de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie). ‘In totaal rijden er in Nederland nu zo’n 130.000 campers rond, meer dan een verdubbeling in 10 jaar’, aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie. Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift: alleen al in de maand september werden er 15 procent meer verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Daarmee steeg het aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers.


Nederland Kamperland
Nederland is een écht kampeerland: ruim 66 procent van de Nederlanders heeft wel eens gekampeerd, zo blijkt uit onderzoek. De ANWB becijferde dat ons land inmiddels 3,5 miljoen actieve kampeerders telt: enthousiaste buitenmensen die liever slapen onder de duizenden sterren aan de hemel dan onder 5 sterren van een hotelkamer.
De kampeerhype gaat deze maand door, want oktober is kampeermaand bij de dealers, die deze maand soms zelfs op zondag geopend zijn. Kijk op camp-to-go.nl voor een overzicht van alle dealers in Nederland.


Beursdatum 2020 bekend
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is het grootste kampeerevent van Nederland. De eerstvolgende editie vindt volgend jaar plaats, van 7 t/m 11 oktober 2020. Naast caravans, vouwwagens, campers, (dak-)tenten en tientallen campings zijn er ook dan weer volop kampeeraccessoires te vinden. Meer weten? www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.