Camp the Night 2018

Kamperen op 100 meter hoogte, in een hangtent aan de Rotterdamse Euromast. Dat kan tijdens Camp the Night, op 7 juli. Maar er zijn nog meer bijzondere plekken om te kamperen. Op eiland Pampus bijvoorbeeld, of gewoon: bij mensen thuis, in de achtertuin.

Bijzondere kampeerlocaties
Camp the Night is een initiatief van kampeerstart-up Campspace, in samenwerking met buitensportwinkel Bever. Campspace is een platform waar je bijzondere kampeerplekken vindt, waaronder zo’n 350 achtertuinen en kleine kampeerlocaties door heel Europa. Met het Camp the Night-festival inspireert Campspace kampeerders om ook ‘ns op een andere plek de tent op te slaan, of om zelf een kampeerplek aan te bieden.

Hangend aan de Euromast
‘Tijdens het tweede Camp the Night-event kunnen mensen ook kamperen op Forteiland Pampus en in het Afrika Museum waar je in nagebouwd Ghanees dorp slaapt’, aldus initiatiefnemer Hugo van Donselaar van Campspace. ‘Een letterlijk hoogtepunt van het event is het kamperen op, en zelfs áán de Euromast’. Avonturiers zonder hoogtevrees kunnen hier slapen in speciale portaledges: bergbeklimmerstenten die door buitensportmerk The North Face op 100 meter hoogte aan de Euromast worden gehangen. Speciaal voor Camp the Night wordt ook het dek van de Euromast omgetoverd tot basecamp, waar kampeerders een lezing krijgen van de beroemde bergbeklimmer Siebe Vanhee.

Drive-in bioscoop voor campers
Camp the Night is meer dan alleen kamperen. Zo wordt in de gemeente Elp (Drenthe) middenin de loofbossen een drive-in bioscoop voor campers gerealiseerd in samenwerking met de NKC, Europa’s grootste camper club. En in Haarlem kun je bovenop een parkeergarage in je tent slapen, na een driegangenmenu je bij restaurant De Dakkas en een gezellige avond met een singer-songwriter. In Den Haag slapen kampeerders gewoon in de winkel van Bever, naast de ijsklimmuur en krijgen ze meteen een lesje ijsklimmen.

Tot 30 juni kun je via campthenight.com je eigen tuin, balkon of dakterras aanmelden als kampeerplek. Via diezelfde website kun je een overnachtingsplek reserveren voor Camp the Night 2018 – prijzen verschillen per locatie en starten vanaf 10 euro per persoon.

Meer info: www.campthenight.com

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.